Nipala

Silmätulehdus

Mikä on silmätulehdus?

Tulehdus on elimistön reaktio vahinkoa, infektio tai ärsytys. Joissakin tapauksissa tulehdus voi esiintyä vasteena normaalisti harmittomia aineita, kuten pölyä, ruohon tai siitepölyä. Tämä on allerginen reaktio. Immuunijärjestelmä voi myös laukaista tulehdusta vastauksena elimistön omia kudoksia. Tätä kutsutaan autoimmuunireaktiosta.

Silmätulehdus esiintyy infektion, allergiat, immuunijärjestelmän häiriöt, ärsytystä tai vamman tai trauman silmän tai silmäluomen. Oireita silmätulehdus voi vaikuttaa silmät, silmäluomet, tai ympäröivien kudosten ja sisältää:

  • Kipu

  • Punaisuus

  • Turvotus

  • Repiminen

  • Epätavallinen lämpöä tai lämmön

Silmätulehdus on yleistä ja tapahtuu kaikenikäisille. Se voi kestää muutamasta minuutista vuoden välein, riippuen tyypistä ja vakavuudesta taustalla olevan sairauden, häiriön tai sairauden. Tulehdus voi esiintyä yhdessä tai molemmissa silmissä kerrallaan, ja se voidaan liittää kutina, liiallinen kyynelnesteen eritys, silmien vuotaminen tai muita oireita silmissä ja ympäröivien kudosten. Hoito silmätulehdus riippuu perimmäinen syy.

Silmätulehdus voi olla merkki vakavasta sairaudesta, kuten anafylaktinen reaktio, Orbital selluliitti tai sarveiskalvon naarmut. Hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon, jos sinulla on silmätulehdus, joka on selittämätöntä tai jatkuvaa, tai joka aiheuttaa sinulle huolta. Hakeudu heti lääkärin hoitoon ( soita 911), jos olet ollut vamman tai trauman silmään tai jos sinulla on silmäluomen, kasvojen tai suun turvotus, vaikea hengitysvaikeuksia, tai mitä tahansa äkillisen muutoksen visio.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä silmätulehdus?

Silmätulehdus tapahtuu vastineena erilaisia ​​sairauksia, häiriöitä ja sairauksia. Tulehduksen oireita ovat punoitus, turvotus, kipu ja epätavallinen lämpöä tai lämmön silmän, silmäluomen tai ympäröiviin kudoksiin. Silmätulehdus voi liittyä muita oireita, riippuen perimmäinen syy.... Lue lisää silmätulehdus oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa silmätulehdus?

Tulehdus on elimistön reaktio vahinkoa, infektio tai ärsytys. Silmätulehdus voi johtua allergiat, infektiot, autoimmuunisairaudet, vammoja silmään, ja hankaumia silmään.... Lue lisää silmätulehdus syitä

Lisää artikkeleita