Nipala

Tulehduksellinen suolistosairaus

Mikä on tulehduksellinen suolistosairaus?

Tulehduksellinen suolistosairaus (IBD) tapahtuu, kun tulehdus ohutsuolessa ja paksusuolen tuottaa punoitus, verenvuoto ja mätä, mikä puolestaan ​​aiheuttaa tällaisia ​​oireita kuten ripulia. Tulehdus heikentää paksusuolen kyky säilyttää sen sisällön, mikä usein poistamiseen. IBD sisältää sairauksia haavainen paksusuolen tulehdus ja Crohnin tauti. Vaikka molemmat taudit kuulu tulehdusta ja samankaltaisia ​​oireita, Crohnin tauti, tulehdus voi vaikuttaa myös muihin elimiin ruoansulatuskanavan, kuten mahalaukussa ja ruokatorvi, kun taas haavainen paksusuolen tulehdus kohdistuu nimenomaan paksu (paksusuoli).

IBD voi vaikuttaa yhteen puolella paksusuolen tai koko paksusuoli. Vasen puoli paksusuolen osallistuminen kutsutaan rajallinen, distaalipinnoille, koliitti. Haavainen proktiitti kuvataan tulehdusta esiintyy alaosassa paksusuolen ja peräsuolen.

Molemmat muodot IBD vaikuttavat nuorten aikuisten, sairauden puhkeamista esiintyy yleensä vuotiaille 15 ja 30 vuotta, ja harvemmin välillä 50 ja 70-vuotiaat haavainen paksusuolen tulehdus. Crohnin tauti on diagnosoitu yleisimmin ihmiset yleisimmin 20-30 vuotta täytettyään. IBD voi kulkea suvussa, vähintään 20% ihmisistä vaikuttaa joiden perheenjäsen sairauden kanssa. Esiintyvyys haavainen paksusuolen tulehdus on suurempi valkoihoisilla ja ihmiset Ashkenazi (Itä-Euroopan) juutalaista syntyperää (Lähde: NDDIC ).

Tulehduksellinen suolistosairaus sinänsä ei ole hätätilanne, mutta pitkittynyt ripuli, yleinen oire, voi aiheuttaa vakavia nestehukka tai komplikaatioita. Hakeudu heti lääkärin hoitoon (soita 911) vakavia oireita, kuten kova vatsakipu, kyvyttömyys siirtää kaasua tai ulosteesta ja oksentelu tai oksentelua verta.

Hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon, jos sinua hoidetaan tulehduksellinen suolistosairaus, mutta lieviä oireet uusiutuvat tai jatkuvat.

Oire

Mitä oireita tulehduksellinen suolistosairaus?

Oireiden tulehduksellinen suolistosairaus (IBD), mukaan lukien haavainen koliitti ja Crohnin tauti, vaikuttavat ensisijaisesti ruoansulatuskanavan ja sisältävät ruokahalun menetys, ripuli, painon menetys, verenvuoto peräsuolesta, pahoinvointi, ja vatsan kouristelua. Pitkittynyttä ripulia voi aiheuttaa aliravitsemusta, heikkous, ja elektrolyyttien epätasapaino, nuoremmat voivat olla pieniä tai kokemusta viivästynyttä kasvua.... Lue lisää tulehduksellinen suolistosairaus oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa tulehduksellinen suolistosairaus?

Tarkkaa syytä tulehduksellinen suolistosairaus (IBD) ei tunneta. Sen tiedetään suvuittain ja on yleisempää tiettyjen ryhmien, kuten ihmiset Ashkenazi juutalaista syntyperää. Se voi olla autoimmuunisairaus komponentti, jossa immuunijärjestelmä, joka normaalisti suojelee meitä haitallisia hyökkääjät, tulkitsee elintarvikkeita ja muita aineita kuin "vieras" ja käynnistää immuunivasteen. Tämä reaktio johtaa siihen, että vapautumisen vasta-aineita ja valkosolujen osaksi suolistossa, mikä johtaa tulehdus-oireiden ja haavaumia. Ei tiedetä, miksi immuunijärjestelmä havaitsee elintarviketta hyökkääjiä, mutta korkea... Lue lisää tulehduksellinen suolistosairaus syyt

HOIDOT

Miten on tulehduksellinen suolistosairaus hoidetaan?

Tällä hetkellä ei ole olemassa parannuskeinoa tulehduksellinen suolistosairaus (IBD). Hoidon tavoitteena on helpottaa oireita, korjata ravitsemukselliset puutteet, ja vähentää uusiutumisen tai leimahduksia. Lääkitys ja kirurgia hallinnassa käytetään oireita IBD.... Lue lisää tulehduksellinen suolistosairaus hoitoja

Lisää artikkeleita