Nipala

Turvaseksiä suuntaviivat nuorille

Mikä on "turvallinen" sex?

Kuva mies, lateksi kondomia

Vain turvaseksi ole seksiä, mukaan useimmat terveydenhuollon tarjoajat. Raittius voi olla ainoa todellinen muoto "turvallinen" sex, kuten kaikenlainen seksuaalisessa kanssakäymisessä tehdä joitakin riskejä. Tietyt varotoimet ja turvallinen käyttäytyminen voi minimoida henkilön riski sairastua sukupuolitauti. Vanhempana voit opettaa lapsellesi turvallisempaa seksiä ennen kuin hän / hän tulee seksuaalisesti aktiivisia.

Puhuminen teini noin turvaseksi

European Academy of Pediatrics (AAP) suosittelee, että vanhemmat alkavat puhua lapsille seksistä kun he ensin kysyä, mistä vauvat tulevat, yleensä vuotiaita 3 ja 4. Vaikka monet nuoret voivat sanoa tietävänsä kaiken seksistä, tutkimukset ovat osoittaneet, että monet nuoret eivät ole täysin tietoa seksistä ja sukupuolitaudeista ( sukupuolitaudeilta ).

Vanhempana, olet paras lähde tarkkaa tietoa oman nuoren. Kuitenkin monet vanhemmat ovat epävarmoja, miten alkaa puhua turvallista seksiä heidän nuorilla. Seuraavassa on muutamia vinkkejä siitä, miten lähestyä aihetta turvaseksi kanssa nuoren:

Kuva naisten kondomia polyuretaania

 • Puhu rauhallisesti ja rehellisesti turvaseksiä.

 • Harjoitella puhumme turvaseksiä toisen aikuisen kanssa ennen lähestyy nuoren.

 • Kuuntele nuoren ja vastata hänen / hänen kysymyksiin rehellisesti.

 • Aiheet, jotka sopivat turvaseksi keskustelu voi kuulua: sukupuolitautien ja ennaltaehkäisy, ryhmäpaine seksiä, syntyvyyden, eri seksuaalisuuden muodot, ja päivämäärä raiskaus.

Muut ihmiset, jotka voivat auttaa keskustele nuoren seksistä voivat sisältää nuoren lääkärin, sukulainen tai uskonnollinen neuvonantaja. Kirjoja aiheesta voi myös olla hyödyllistä käsitellä epämiellyttäviä kysymyksiä.

Joitakin väärinkäsityksiä siitä "turvallinen" sex:

 • Suudella on ajateltu olevan turvallinen toiminta, mutta herpes ja muut sairaudet voidaan supistui tällä tavalla.

 • Kondomit ovat yleisesti uskotaan suojelevat sukupuolitaudeilta. Vaikka onkin totta, että jos niitä käytetään oikein ja johdonmukaisesti kondomit ovat hyödyllisiä estämään tiettyjen sairauksien, kuten klamydia ja tippuri, ne eivät täysin suojaa taudeilta kuten sukupuolielinten syyliä, herpes ja syfilis.

Suuntaviivat turvaseksiä

Rajoita seksuaalinen aktiivisuus vain yksi kumppani, joka harrastaa seksiä vain voit vähentää altistumista sairauksia aiheuttavia organismeja. Seuraa näitä ohjeita turvaseksiä:

 • Mieti kahdesti ennen kuin alkaa seksisuhteessa uuden kumppanin. Ensinnäkin keskustella ohi kumppaneiden historia sukupuolitautien ja huumeiden käyttöä.

 • Käytä kondomia. Miesten kondomia valmistettu lateksista tai polyuretaani - ei luonnon materiaaleja. Polyuretaania tulisi käyttää vain, jos sinulla on latex allergia. Naisten kondomia polyuretaania.

 • Vaikka tutkimukset osoittavat, että nonoksinoli 9 spermisidi tappaa HIV laboratoriokokeissa, se ei ole määritetty onko spermisidejä, käyttää yksinään tai yhdessä kondomeja, suojaavat HIV. Kuitenkin Centers for Disease Control and Prevention (CDC) suosittelee, että latex kondomien kanssa tai ilman spermisidejä, tulisi käyttää estämään seksuaalisen siirto HIV.

 • Suuseksissä, auttavat suojaamaan suuhun ottaa parisi käyttää kondomia (mies tai nainen).

 • Naisten ei pidä Suihku yhdynnän jälkeen - se ei suojaa sukupuolitaudeilta, voisi levitä infektio syvemmälle synnytyskanavassa, ja voi pestä pois spermicidal suojaa.

 • Lääkärissä säännöllisesti papakokeiden, lantion tentit ja määräajoin testit sukupuolitaudeilta.

 • Ole tietoinen parisi kehon - etsiä merkkejä kipeä, rakkuloita, ihottumaa tai vastuuvapauden.

 • Tarkista kehosi usein merkkejä kipeä, rakkuloita, ihottumaa tai vastuuvapauden.

 • Harkitse seksuaalista toimintaa kuin emättimen, suun tai peräsuolessa - tekniikoita, joihin ei liity vaihto kehon nesteiden tai kosketuksesta limakalvoille.