Nipala

Tyypit ehkäisymenetelmiä: kondomeja

Kondomit ovat yksi yleisimpiä muotoja syntyvyyden säännöstely. Lisäksi estää raskauden, sekä miesten ja naisten kondomit ovat ainoa laji syntyvyyden jotka voivat suojella sinua vastaan ​​sukupuolitaudeilta (sukupuolitaudeilta). Kondomit voivat työskennellä emättimen, peräaukon ja suuseksiä.

Miten kondomia raskauden ehkäisyyn?

Kutsutaan "kumi" miesten kondomia on ohutta muovia tai lateksia peitteellä, joka sopii mukavasti yli penis. Naisten kondomi on ohut, putki-muotoinen pussi muovia renkaat, jotka pitävät sen paikallaan emättimen. Sekä miesten että naisten kondomien fyysisesti estää siemennesteen saamasta emättimeen.

Kuinka tehokkaasti kondomeja estämään raskauden?

Miesten kondomia voi olla jopa 98% tehokas ja naisten kondomia voi olla jopa 95% tehokas, jos käytät niitä oikein joka kerta kun seksiä. Raskaus voi silti tapahtua kondomin kanssa, jos se luiskahtaa tai repeämiä seksin aikana, tai jos sperma tihkuu emättimen kun kondomi poistetaan. Voit lisätä tehokkuutta kondomia jos vetäytyä penis emättimestä ennen siemensyöksyä. Voit myös lisätä kondomia tehokkuutta jos laitat spermisidi emättimeen noin 15 minuuttia ennen seksiä. Spermisidi on kemikaali, joka estää siittiöiden liikkumisen.

Miten käytän kondomia?

Miesten kondomit ovat melko yksinkertaisia ​​käyttää. Heität miesten kondomia yli pystyttää penis ennen seksiä. Muista, että sinun täytyy laittaa kondomin ennen penis koskettaa emättimen koska siemennestettä sisältävien siittiöiden voi vuotaa ennen siemensyöksyä. Voit lisätä vesi-pohjainen voiteluaine, kuten KY Jelly, sisälle kondomia, jotta se rullaa helpommin kiinni penis. Jätä pieni väli kärjessä kondomin kerätä siemennestettä. Voit myös lisätä voiteluainetta ulkopuolella kondomia. Jälkeen seksiä, sinun täytyy vetää ulos penis ennen penis saa pehmeän. Käytä uutta kondomia jokaisen yhdyntä.

Jos olet nainen käyttää naisten kondomia seuraavasti jopa kahdeksan tuntia ennen seksiä:

  1. Lisää voiteluainetta ulkopuolella suljetun pään kondomi.

  2. Purista puolet vastakkain sisärenkaan suljettuun päähän kondomin ja laittaa se emättimeen kuin mitä tamponia.

  3. Työnnä suljettu pää kondomin syvälle emättimeen. Työnnä sisempi rengas niin pitkälle taakse kuin voit, kunnes se saavuttaa kohdunkaula. Avataan, norppa puolella naisten kondomia tule sisällyttää emättimeen.

  4. Kuten miesten kondomit, Hävitä käytetty naisten kondomia ja käyttää uudella, jonka kummankin sukupuolen teko.

Sinun kannattaa huolehtia siitä eivät käytä kondomeja, jotka ovat loppuun. Katsokaa kondomien ennen niiden käyttöä, jos ne ovat rikki, repi tai murtunut, käyttää eri pakkaus. Jos käytät voiteluainetta, lukea etikettejä ja käytetään vain vesipohjaisia ​​tuotteita. Öljypohjaisia ​​voiteluaineita, kuten vaseliini ja voide voi vahingoittaa lateksi ja vähentää sen tehokkuutta.

Mitä teen, jos kondomi rikkoutuu?

Jos kondomi rikkoutuu, kun sinulla on seksiä, mutta ennen siemensyöksyä, vedä penis ulos ja laittaa uuden kondomin. Jos kondomi rikkoutuu ja luulet siemenneste on vuotanut emättimeen, haluat ehkä harkita jälkiehkäisyn. Jälkiehkäisy (katumuspilleriä) on lääke, joka voi estää raskauden, jos alkoi jopa viisi päivää seksin jälkeen. Keskustele terveydenhuollon tarjoaja tai apteekista lisätietoja jälkiehkäisyn.

Älä kondomit on sivuvaikutuksia?

Kondomit eivät yleensä aiheuta haittavaikutuksia, jos olet allerginen latex. Saatat huomata, että ihosi on ärtynyt ja kutiseva jos olet herkkä lateksi. Latex on valmistettu maitomaista nestettä, joka tulee kumipuusta. Jos olet allerginen latex voit käyttää miesten kondomit muovista (polyuretaanista). Naisten kondomien ovat myös muovia.

Kondomit voivat myös vähentää seksuaalinen tunne, koska ne estävät todellinen ihon-to-ihokosketus. Jos tämä on ongelma sinulle, yritä käyttää voiteluainetta tehdä penis liukua helpompaa.

Mistä saan kondomeja?

Voit ostaa kondomeja ilman reseptiä ruokakaupat, apteekit, terveyskeskuksissa ja automaateissa. Jotkut klinikat tarjoavat kondomeja ilmaiseksi. Miesten kondomit maksaa noin 5€ kpl, naisten kondomien maksaa 5€ 5€ kpl.

Kondomit ovat edullinen ja tehokas tapa estää raskauden ja sukupuolitautien. Jos sinulla on useita seksikumppaneita, pitäisi aina käyttää kondomia, vaikka käytät muita ehkäisymenetelmiä menetelmiä. Sinun tulisi myös käyttää kondomia kun ottaa suun kautta tai anaaliseksiä estää lähetyksen sukupuolitaudeilta.