Nipala

Vapina oireet

Mitä ovat vapina ongelmia?

Vapina oireita ovat tahattomat lihasten liikkeet, joita voi esiintyä tietyllä kehon alueella. Yleisimmin ja selvimmin alueita ovat kädet, käsivarret ja pää sekä värisevä ääni, jos vapina vaikuttaa kurkunpää (kurkunpää). Vapina oireita ovat käsin ravistamalla, pään vapina, ja vapina ja tärinä suoritettaessa tehtävää, kuten mukaansatempaava haarukalla tai lyijykynällä. Vapina voi ilmetä myös, kun olet levossa.

Termi "vapina" tarkimmin tarkoitetaan pieni, rytminen ravistusliike joka tapahtuu back-ja edestakaisin kuvio. Kuitenkin vapina on myös yleisesti käytetty viittaamaan äkillinen nykiminen tai lihaskouristuksia ruumiin tai raajojen, kuten kuvatut oireet levottomat jalat-oireyhtymä. Vapinaa voi esiintyä missä iässä tahansa, mutta yleisimmin esiintyvät keski-ikäisten ja iäkkäiden naisten ja miesten.

Tyypit vapina

Vapina voidaan luokitella lepo tai toiminta vapinaa.

  • Loput vapina ovat liikkeitä, jotka silloin, kun oma keho on levossa, kuten vapina käsivartensa ja kätensä, kun he ovat tuettuja sylissä. Laajuus vapina kasvaa aikana henkistä stressiä. Lepovapina oireet ovat ominaisia ​​Parkinsonin tauti.

  • Toiminta vapina ovat liikkeitä, jotka tapahtuvat kun vaikuttaa ruumiinosa on suorittaa vapaaehtoisia toimia, kuten ulottuu sylissäsi tai kirjoitettua allekirjoitusta. Toiminta vapina voidaan edelleen jakaa asentohuimaus, isometrinen, ja kineettinen vapina perustuvat erityiset siirrot tai tehtäviä, jotka laukaisevat vapina. Toiminta vapina oireet ovat ominaisia ​​eri sairauksien, häiriöiden ja sairauksien, mukaan lukien essentiaalinen vapina, vieroitusoireista, aivohalvaus, aivokasvain, ja multippeliskleroosi. Vapina ovat myös sivuvaikutuksena erilaisia ​​lääkkeitä.

Lyhyen aikavälin vapinaa, jotka häviävät nopeasti voi johtua ahdistunut tai stressiä, kun taas krooninen vapina jotka tulevat ja menevät pidemmän aikaa voi johtua essentiaalinen vapina.

Tahansa vapina oireita, vaikka ne ovat väliaikaisia, on arvioitava antaa lääkäri. Vapina oireet voivat johtua vakava, jatkuva sairauksien, kuten Parkinsonin tauti, multippeliskleroosi, ja aivokasvaimet. Erityisesti vapina vain toisella puolella kehoa voi osoittaa aivovaurio kasvain, aivohalvaukseen tai multippeliskleroosi. Hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon, jos sinä tai joku olet kanssa, on oireita vapina.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä vapinaa oireita?

Vapina oireita voi esiintyä muita oireita, riippuen perussairauden, häiriö tai sairaus. Muita oireita voivat olla ominaisia ​​erilaiset sairaudet lukien olennainen vapina, multippeliskleroosi, aivohalvaus, hypertyreoosi tai Parkinsonin tauti.... Lue lisää vapina oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa vapinaa oireita?

Tyypit vapinaa ja vapina oireet eroavat toisistaan ​​ja riippuvat perussairauden, häiriö tai sairaus.... Lue lisää vapina oireita ja syitä

Lisää artikkeleita