Nipala

Vatsakipu

Mikä on vatsakipu?

Vatsakipu on mitään kipua tai epämukavuutta, joka esiintyy välillä alarinta ja nivusiin. Kutsutaan yleisesti nimellä "vatsa", vatsan koostuu useiden elinten, kuten mahalaukussa, suolistossa, maksa, sappirakko, haima-, ruokatorvi-, ja lukuisia verisuonia. Vatsakipu voidaan yleistää ilmenee kaikkialla vatsan, tai se voi olla läsnä pienellä alueella vatsa.

Vatsakipu on oire monenlaisia ​​lievästä vakavia sairauksia, häiriöitä ja sairauksia, kuten ruoansulatushäiriöt, stressi, infektio, sappikivet, tulehdus, suolitukos, mahahaava, ja syöpä. Vatsakipu voi esiintyä myös sivuvaikutuksena lääkityksen.

Riippuen aiheuttaa, vatsakipu voi kestää hetken, kuten silloin, kun se tapahtuu alkaen ruoansulatushäiriöt, koska syöminen ravintoa. Vatsakipu voi myös kestää pidemmän aikaa, kuten esimerkiksi silloin, kun se johtuu krooninen haimatulehdus, mahasyöpä, tai refluksitauti ( GERD ). Pitkän aikavälin vatsakipu voi olla jatkuvaa tai esiintyy satunnaisesti.

Vatsakipu voidaan kuvata lievästä vakavaan, akuutti, käynnissä tai kramppimaiset. Vaikka useimmat ihmiset kokevat vatsan kipua elinaikanaan, sitä esiintyy harvoin vakava lääketieteellinen ongelma.

Kuitenkin, vatsakipu, joka liittyy veren oksentaminen, veriset ulosteet, huimaus, vatsan turvotus, pyörtyminen, hengenahdistus, tai ihon keltaisuus ( keltatauti ) voi olla merkki vakavasta, mahdollisesti hengenvaarallinen sairaus, ja pitäisi olla välittömästi arvioidaan hätätilanteessa ympäristössä. Jos vatsakipu on jatkuvaa tai aiheuttaa sinulle huolta, ota lääkäri.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä vatsakipua?

Vatsakipu voi seurata muita oireita, riippuen perussairauden, häiriö tai sairaus. Oireita, jotka usein vaikuttavat ruoansulatuskanavan mahdollista myös muiden kehon järjestelmiä.... Lue lisää vatsakipu oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa vatsakipu?

Vatsakipu voi olla infektio, maligniteetti, tulehdus, trauma, tukos, ja muu epänormaali prosesseja. Suhteellisen lieviä sairauksia kuten ruoansulatushäiriöt ja stressi voivat aiheuttaa vatsakipua. Joskus lapset sanovat, että heillä mahakipua, koska ne yrittävät välttää stressaavaa tai pelottava tilanne, kuten yrittäen kaipaamaan koulun ongelmien välttämiseksi vertaisten kanssa tai ystävien kanssa. On kuitenkin aina tärkeää ottaa huomioon ja sulkea pois mahdollisuutta, että muita syitä.... Lue lisää vatsakipu syitä

Lisää artikkeleita