Nipala

Virtsan polttaminen

Mikä on virtsan polttava?

Virtsan palaminen on kipu, joka tuntuu kun virtsa on karkotettu virtsarakon. Oireet voivat olla vakio tai vaihteleva ja saattaa parantaa tai pahentaa riippuen kehon toimintaa ja liikettä. Kipu voi kuvata raaka tunne tai pistely tunne ja voi vaihdella voimakkuudeltaan lievästä vaikeaan. Virtsan polttaminen voi liittyä kipua tai vaikeuksia virtsatessa (dysuria), tunne jatkuva tarve virtsata (kiireellisyys), tai verta virtsassa (hematuria).

On olemassa monia mahdollisia syitä virtsan polttaminen. Virtsatietulehdukset, emätin hiiva-infektiot, ja sukupuolitaudit, kuten klamydia, tippuri tai herpes, ovat yleisiä syitä. Virtsan polttaminen tapahtuu myös, jos koet vahinkoja tai vammoja rakenteiden virtsateiden, kuten munuaisten, virtsarakon, virtsaputken tai ureter. Vamman tai trauman voisi myös olla seurausta seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Virtsan polttaminen voi johtua kipua ja epämukavuutta häpy (vulvodynia) tai tautien tai sukuelimiin, jotka vaikuttavat häpy (ulkoisten sukuelinten). Virtsa sisältö voi myös aiheuttaa kirvelyä virtsatessa ja voi olla syötyään happamia tai mausteinen ruoka tai juo kofeiinia tai alkoholia.

Viipymättä haettava lääkinnällistä hoitoa oireita, kuten verinen tai vaaleanpunainen-virtsa (hematuria), dysuria (Virtsaamisvaikeuksia), virtsaumpi tai korkea kuume (yli 101 astetta Fahrenheit). Hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon, jos sinua hoidetaan virtsan polttaminen mutta lieviä oireet uusiutuvat tai ovat pysyviä.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä virtsan polttaminen?

Virtsan polttaminen voi liittää muita oireita, jotka vaihtelevat perussairauden, häiriö tai sairaus. Oireita, jotka usein vaikuttavat virtsateiden voivat osallistua myös muut kehon järjestelmiä.... Lue lisää virtsan polttava oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa virtsan polttaminen?

Infektioita, tulehdus, ja trauma ovat kaikki syitä virtsan polttaminen.... Lue lisää virtsan polttava syitä

Lisää artikkeleita