Nipala

Virtsarakon syöpä käyttöönotto

Henkilöt, joilla on virtsarakon syöpä on nyt enemmän hoitovaihtoehtoja ja enemmän toivoa hengissä kuin koskaan ennen. Lääkärit pitää löytää uusia hoitomuotoja virtsarakon syöpä ja tapoja auttaa ihmisiä, joilla on virtsarakon syöpä on parempaa elämää. Olemme jatkuvasti oppimaan lisää virtsarakon syövän, sen ehkäisemiseen, havaitsemiseen ja hoitoon.

Mikä on virtsarakon syöpä?

Virtsarakon syöpä on syöpä, joka alkaa rakko. Se on yleinen syöpä, ja noin 67000 ihmistä Euroopassa kerrotaan heillä on tämä sairaus vuosittain. Se vaikuttaa noin lähes kolme kertaa niin paljon miehiä (450000) kuin naiset (17000). Tauti liittyy usein tupakointi.

Anatomia virtsarakon

Virtsateiden

Virtsarakon ja virtsaputken mies () ja naisten (b)

Rakko on elin lantion, joka tallentaa virtsaan asti virtsaaminen. Virtsa on jäte tuotettu munuaiset suodattavat verta. Rakko on lihaksikas, joustava seinä, jonka avulla sitä saada suurempia kuin enemmän virtsaa kerää. Virtsarakon kutistuu jälkeen virtsaaminen.

Kun munuaiset muodostaa virtsaa, se virtaa jokaisesta munuaisten kautta putket kutsutaan virtsajohtimien virtsarakon. Koska rakko tyhjennetään, virtsa menee läpi virtsaputkeen. Miehillä, virtsaputki on pitkä putki, joka kulkee läpi eturauhasen ja liikkuu pituus penis. Naisilla, virtsaputki on lyhyempi ja päättyy yläpuolella emättimen suulla.

Tyypit virtsarakon syövän

Virtsarakon koostuu useista kerroksista soluja. Virtsarakon syöpä voi vaikuttaa minkä tahansa tai kaikki näistä kerroksista.

  • Siirtymäkauden cell carcinoma (TCC). Yleisin virtsarakon syöpä on nimeltään siirtymäkauden cell carcinoma tai TCC. Siirtymä-solut ovat soluja, jotka reunustavat sisällä virtsarakon. Noin 90 prosenttia kaikista virtsarakon syövän tapauksissa on tätä tyyppiä.

  • Pinnallinen virtsarakon syöpä. Syöpä, joka vaikuttaa vain limakalvon virtsarakon kutsutaan pinnallisen virtsarakon syövän. Hoidon jälkeen pinnallisen virtsarakon syöpä voi uusiutua, tai tulla takaisin. Jos se toistuu, se yleensä toistuu kuin toinen pinnallinen syöpä.

  • Invasiivisen virtsarakon syöpä. Joskus syöpä voi mennä pidemmälle kuin kerros pinnallisten solujen ja vaikuttaa syvempiin kerroksiin virtsarakon ja seinämän lihas, joka ympäröi ulkopuolelta, virtsarakon. Tätä kutsutaan invasiivisen virtsarakon syöpään. Invasiivisen virtsarakon syöpä voi levitä läheisiin elimiin, kuten munuaisiin, eturauhasen (miehillä), ja kohdun ja emättimen (naisilla). Virtsarakon syöpä voi levitä myös imusolmukkeisiin. Imusolmukkeet ovat pieniä, herneen kokoinen varastointiyksiköt erityistä soluja, jotka taistelemaan infektioita. Klustereita imusolmukkeiden sijaitsevat vatsa, rinta, nivusissa, kaulan ja kainalot.