Nipala

Virtsarakon tulehdus (kystiitti)

Mikä se on?

Virtsarakon tulehdus, jota kutsutaan myös kystiitti, aiheuttaa epänormaalia kasvua bakteerien sisällä virtsarakon, ilmapallo kaltainen elin, joka varastoi virtsaa. Virtsarakon infektiot ovat yksi yleisimmistä bakteeri-infektioiden vaikuttavan ihmisiin, jopa kolmasosa kaikista naisista on ainakin yksi tartunnan jossain vaiheessa elämäänsä.

Virtsarakkotulehdukset luokitellaan joko yksinkertaisia ​​tai monimutkaisia. Yksinkertainen Virtsarakkotulehdukset vaikuttavat vain terveillä naisilla, joilla oli normaali virtsan järjestelmiä. Virtsarakon infektiot ovat harvinaisia ​​miehiä, jotka ovat muuten terveitä, joten miehet sisältyvät monimutkainen luokan jäsenten kanssa molemmilla sukupuolilla, jotka ovat epänormaali virtsan järjestelmiä.

  • Yksinkertainen Virtsarakkotulehdukset - Yksinkertainen Virtsarakkotulehdukset kehittää, kun bakteerit siirtyvät rakkoon. Koska rakenne naisten virtsateiden, naiset ovat paljon todennäköisemmin kuin miehet saada näitä infektioita. Naisilla avaamisesta virtsaputkeen (jossa virtsa tulee ulos) on lähellä peräsuoleen. Näin ollen, bakteerit voivat siirtyä peräsuoleen, jossa bakteerien määrä on korkea, alueelle noin emättimen ja virtsaputken. Sieltä on lyhyt matka (4 senttimetriä, tai vähemmän kuin 2 tuumaa) kautta virtsaputken ja virtsarakon. Yhdyntä voi työntää nämä bakteerit rakkoon, joten on lisääntynyt riski virtsarakon infektiot seksuaalisesti aktiivisia naisia. Pyyhkimällä WC takaa eteen sen jälkeen, kun suolen voi myös siirtää bakteerit peräsuolessa virtsaputkeen. Tästä syystä naisten pitäisi aina yrittää pyyhkiä edestä taaksepäin.

  • Monimutkaiset Virtsarakkotulehdukset - Virtsarakkotulehdukset luokitellaan monimutkaisemmaksi, kun ne vaikuttavat ihmisten kanssa epänormaali virtsan järjestelmä, joka tekee näitä infektioita vaikeampi hoitaa. Kaikki Virtsarakkotulehdukset pidetään monimutkaisempi, jos ne vaikuttavat miehet, koska pitkän miehen virtsaputken pitäisi estää bakteerien joutumasta rakon. Kuitenkin, jos normaali virta virtsa on estynyt tai virtsa pysyy rakossa, bakteerit lisääntyvät siellä, mikä lisää infektioriskiä. Yksi syy virtsa voidaan pitää rakko on hermovaurio, joko vamman, kuten selkäydinvamma, tai koska sairaus, kuten diabetes. Yleisin syy tukos virtsan virtaus miehillä on eturauhasen liikakasvuun, yleisempää miehillä yli 50. Potilaat, joilla on sisimmässä virtsakatetreihin (putki työnnetään virtsaputkeen valua virtsa) on myös korkea virtsarakon tulehdukset, koska bakteerit kiivetä seinää pitkin katetrin virtsarakon.

Oireet

Yksinkertainen virtsarakon tulehdus
Virtsarakon tulehdus aiheuttaa tulehdusta (ärsytystä ja turvotusta) sekä virtsarakon ja virtsaputken. Tämä aiheuttaa äkillisen kehittämistä ennustettavissa ryhmä oireita. Monet naiset, joilla on ollut virtsarakon tulehdus aikaisemmin voi tunnistaa oireita helposti, kun he kehittävät toisen tartunnan. Nämä oireet sisältävät yleensä yhden tai useamman seuraavista:

  • Tarvetta virtsata useammin kuin normaalisti, vaikka vain pieniä määriä virtsaa johdetaan aina

  • Äkillinen tarve virtsata

  • Kipua, polttaminen tai muuta kipua virtsatessa

  • Tarve virtsata öisin

  • Kipu alavatsan

  • Verta virtsassa

  • Virtsa on sameaa, on epämiellyttävä haju tai hajuja poikkeuksellisen voimakas

Virtsarakon infektio lapsi voi aiheuttaa uudet jaksot yökastelu koska ainoa oire.

Monimutkaiset virtsarakon tulehdus
Henkilöt, joilla on monimutkaisia ​​Virtsarakkotulehdukset yleensä oireet ovat samankaltaisia ​​kuin yksinkertaisia ​​infektioita. Kuitenkin potilaat voivat kehittää myös muita oireita, kuten kuume, vilunväristykset, pahoinvointi, oksentelu, kylkikipu, selkäkipu, tai hämmennystä, jos bakteerit leviävät virtsan järjestelmä verenkiertoon tai munuaisille.

Monimutkaiset Virtsarakkotulehdukset tarvita pidempiaikaista hoitoa kuin pelkkää infektioita. Lisäkokeita voidaan tarvita myös tarkastella rakenteen tai toiminnan virtsateiden.

Diagnoosi

Lääkäri kysyä teiltä oireita, jotka ovat tyypillisiä virtsarakon tulehdus, ja myös kysyä, jos sinulla on kuume, vilunväristykset, pahoinvointi, oksentelu, kylki kipua tai muita oireita, jotka voivat viitata vakavampi infektio. Jos sinulla on ollut virtsarakon infektioita ennen, lääkäri saattaa pystyä diagnosoimaan ongelman puhelimessa, jos et ole raskaana ja ei ole mitään valkovuoto. Jos oireet eivät ole täsmälleen kaltaisiin ennen virtsarakon tulehdukset, et todennäköisesti tarvitse toimiston vierailun ja mahdollisesti virtsan analyysi.

Naiset, joilla on ensimmäistä kertaa virtsarakon tulehdukset, kaikki miehiä, lapsia ja joilla on vähänkin olla monimutkainen virtsarakon tulehdus täytyy käydä lääkärin. Lääkäri tutkii sinut ja pyytää virtsanäytettä. Hän tekee virtsan analyysi toimistossa etsiä merkkejä aktiivinen infektio. Virtsanäyte voidaan myös lähettää laboratorioon kulttuurin tunnistaa tarkka tyyppi bakteereja. Yleensä erityistä testausta, nimeltään herkkyystesteillä, myös tehdään, mitkä antibiootit tehokkaasti taistella infektiota. Ennen kuin antaa virtsanäyte, sinun pitäisi puhdistaa virtsaputken aukon steriilillä pyyhkiä. Tämä näyte on kerättävä keskivaiheessa virtsatessa välttää ettei virtsan bakteerit, jotka elävät ympäri virtsaputki.

Odotettu kesto

Naiset, joilla on yksinkertainen Virtsarakkotulehdukset usein parantaa muutaman tunnin kuluessa ottaen ensimmäisen annoksen antibioottia, ja kaikki oireet pitäisi hävitä kolmen päivän kuluessa. Kuitenkin ihmiset monimutkaisia ​​infektioita, kuten miesten kanssa laajentuneen eturauhasen rauhaset, ehkä pitkittynyt oireita. Jos potilaat ovat kestokatetrien paikallaan, on vaikea poistaa virtsan järjestelmä bakteerien ellei katetri poistetaan.

Ehkäisy

Naiset voivat auttaa ehkäisemään virtsarakon tulehdukset pyyhkimällä edestä taakse, jossa WC-ja virtsaamisen jälkeen yhdyntää. Jotkut naiset, joilla on kaksi tai useampia Virtsarakkotulehdukset vuosittain ottaa antibiootti jälkeen seksuaalisen kohtaamiset, kolme kertaa viikossa tai päivittäin estää infektion. Muut toimenpiteet, jotka voivat auttaa estämään virtsarakon infektioita ovat menossa vessaan heti kun tuntuu virtsaamistarvetta ja juomalla runsaasti nesteitä joka päivä. Jotkut naiset, jotka käyttävät kalvo ehkäisyyn on harvemmin Virtsarakkotulehdukset vaihtamalla eri tapa estää raskauden. Joidenkin tutkimusten mukaan juominen karpalomehua voi laskea riski saada virtsatieinfektio.

Hoito

Hoito vaihtelee tyyppinen ongelma:

Yksinkertainen virtsarakon tulehdus
Yksinkertainen virtsarakon infektiot naiset yleensä käsitellään kolmen päivän kuluessa antibiootin, kuten trimetopriimi sulfametoksatsoli ( Bactrim, Septra, Co-trimoxazole). Naiset, joilla on toistuvia virtsarakon tulehdukset (yli kaksi vuodessa) voivat hyötyä ennaltaehkäiseviä antibiootteja, joko otetaan säännöllisesti annoksen tai yhdynnän jälkeen.

Monimutkaiset virtsarakon tulehdus
Monimutkaiset virtsarakon infektiot ovat vaikeampi hoitaa. Valinta antibiootti, vahvuus lääkityksen ja hoidon pituus vaihtelee olosuhteista riippuen. Usein antibiootit on otettava 10 päivää tai enemmän. Potilaat, joilla on vakavia oireita ( kuume, sekavuus, pahoinvointi, oksentelu, jne.), jotka viittaavat bakteerien on levinnyt munuaisten tai veren yleensä täytyy kohdella sairaalassa.

Kun soittaa ammatillinen

Soita lääkärin vastaanotolla, jos tunnet kipua tai epämukavuutta virtsatessa, jos tarve virtsata tavallista useammin, tai jos huomaat, että virtsa haisee pahalle tai on verta. Naiset heidän ensimmäisen raskauskolmanneksen on virtsassa tarkastetaan bakteerien kasvua osana neuvolatoiminnasta, vaikka heillä ei ole oireita virtsarakon tulehdus.

Jos sinulla on riskitekijöitä kehittää monimutkaisia ​​virtsarakon infektiot (kuten kestokatetrien tai taustalla poikkeavuuksia virtsateiden), kannattaa olla erityisen varovainen katsella näitä merkkejä tartunnasta. Sinun tulisi hakeutua välittömästi lääkärin hoitoon, jos sinulle ilmaantuu kuumetta, vilunväristyksiä, sekavuus, pahoinvointi, oksentelu, tai kylkikipu, mikä saattaa viitata siihen virtsarakon tulehdus on levinnyt munuaisten tai verta.

Ennuste

Antibioottihoidon yleensä kovettuu yksinkertainen virtsarakon tulehdukset. Joissakin tapauksissa hoitamaton virtsarakon tulehdus voi levitä ylöspäin virtsateiden vaikuttaa munuaisiin ja aiheuttaa pyelonefriitti, joka on tulehdus ja infektio munuaisen. Monimutkaisia ​​virtsarakon tulehdukset, näkymät riippuu kliinisestä tilanteesta. Potilaat voivat tulla vakavasti sairas, jos infektio leviää virtsan järjestelmä veri, sairaus nimeltä urosepsis. Suonensisäisiä antibiootteja ovat yleensä tehokkaita. Yleensä potilaat diagnosoidaan urosepsis tarvitsevat pidemmän antibioottikuurin, mutta tämä voidaan toteuttaa kotona antibiooteilla ottanut suuhun.