Nipala

Diabetes ja seksuaalista läheisyyttä

Seksuaalista läheisyyttä on tärkeä osa elämää. Henkilöille, joilla on diabetes, on välttämätöntä kiinnittää huomiota kysymyksiin, jotka koskevat heidän seksuaaliterveydestä. Tämä johtuu hermovaurion tai verisuonten aiheuttamaa diabetes voi häiritä seksuaalinen toiminta. Joten voi tiettyjä lääkkeitä käytetään diabetekseen liittyvistä komplikaatioista. Keskustelemalla näistä asioista teidän terveydenhuollon tarjoaja, voit jatkaa nauttia tästä osa elämäntapaa.

Miesten seksuaalinen huolenaiheet

Diabetes voi vaurioittaa verisuonia ja hermoja penis. Tämä vahinko voi johtaa erektiohäiriön (ED), kyvyttömyys saada tai ylläpitää erektio. Diabetes lisää myös riskiä masennukseen, joka voi edistää Erektiohäiriö. Lisäksi erektiohäiriö voi olla sivuvaikutus tiettyjä lääkkeitä käytetään kohonneen verenpaineen ja närästys johtuvat gastropareesin - diabetekseen liittyvien vatsataudin. Diabetesta sairastavat miehet ovat kolme kertaa todennäköisemmin kuin ilman sitä ole erektiohäiriöitä. Niillä on myös taipumus kehittää ongelma nuorempina.

Kun erektiohäiriö liittyy aiheuttamia hermovaurioita diabeteksen, hoitovaihtoehdot sisältävät pillerit, lääketieteen työnnetään penis, imuputki ja pumppu, tai leikkaus istuttaa laitteen sisällä penis. Leikkaus voidaan tehdä myös korjata verisuonia alueella.

Naisten seksuaalinen huolenaiheet

Hermovaurio ja vähentynyt verenvirtaus emättimessä voi johtaa kuiviin. Tämä puolestaan ​​voi aiheuttaa epämukavuutta aikana seksuaalista toimintaa. Masennus voi myös häiritä seksuaalisen halun ja vastaus, että jotkut naiset kokevat ja tehdä se vaikea puhua. Emättimen voiteluaine voiteet voivat auttaa kuiviin. Palveluntarjoaja saattaa suositella muutoksia asennossa tai Kegel harjoitukset vahvistaa lihaksia lantion alueella parantaa seksuaalista vastausta.

Lääkärin kanssa

Jos sinusta tuntuu epämukavalta puhu ongelmia teidän seksuaaliterveydestä, muista, että teidän terveydenhuollon tarjoaja on auttanut monia ihmisiä, joilla on diabetes näiden kysymysten ratkaisemiseksi. Hän voi myös suositella hoitovaihtoehtoja masennukseen. Jos et ole varma, miten puhua näistä asioista, kokeile sanomalla, että sinulla on henkilökohtainen kysymys haluat kysyä. Yhdessä sinun ja palveluntarjoaja voi löytää ratkaisun.

Lääketieteellinen reviewer: Akin, Louise RN BSN
Lääketieteellinen Overall: Kelley Gaskin, RN, MSN, CPNP
Lääketieteellinen reviewer: Siegel, Richard, MD