Nipala

Alkoholismi ja suvussa

Jos sinulla on vanhempi, isovanhempi tai muu läheinen sukulainen alkoholismiin, sinulla voi olla ongelmia alkoholin tiellä. Monet tutkimukset lasten alkoholistien ovat todenneet, että ne ovat noin neljä kertaa suurempi todennäköisyys sairastua alkoholiongelmia, sanoo National Institute Alkoholin väärinkäyttö ja alkoholismi (NIAAA).

Mutta alkoholismi ei määräydy ainoastaan ​​geenit perit. Itse asiassa yli puolet kaikista lapsista alkoholistien ei tullut alkoholisteja. Monet tekijät vaikuttavat riskiä sairastua alkoholismiin. Näitä ovat miten vanhempasi synnyttänyt sinut, ystäväsi, stressin taso, ja kuinka käytettävissä alkoholi on.

Tietäen, että olet vaarassa on kuitenkin tärkeää, sillä voit ryhtyä toimiin suojautua.

Tiettyjä oireita

Mukaan NIAAA, alkoholismi on sairaus, joka sisältää seuraavat neljä oireita:

1. Himo-voimakas tarve tai halu juoda

2. Hallinnan menetys-ei pysty lopettamaan juomisen

3. Fyysinen riippuvuus-vieroitusoireita, kuten pahoinvointia, hikoilu, vapina ja ahdistus, kun lopetat juomisen

4. Toleranssi-tarve juoda suurempia määriä alkoholia ajan

Mitä tehdä

Jos olet huolissasi, että perheen historia alkoholiongelmia tai levoton perhe-elämän altistaa tulla alkoholisti, tässä on joitakin askeleen päässä NIAAA auttaa estämään sitä:

  • Vältä alaikäisten juominen. Riski alkoholismiin on suurempi, jos sinulla alkaa juoda jo varhaisessa iässä. Tämä johtuu sekä sosiaaliset tekijät ja geenit.

  • Juo kohtuullisesti aikuisena. Jos sinulla on suvussa alkoholismi, olet suurempi riski tulla riippuvaiseksi alkoholista. Sinun pitäisi lähestyä jopa alkoholin kohtuukäyttö varoen, koska et voi olla vaikea pysyä tällä tasolla.

Hakea apua

Jos perheessäsi on ongelmia alkoholin ja olet huolissasi saatat olla menossa sinne samoin, keskustele lääkärisi tai päihdehuollon ohjaaja. He voivat suositella tukiryhmiä tai järjestöt.

Jos olet aikuinen, joka on jo alkanut juoda, lääkäri voi arvioida juominen. Hän voi kertoa sinulle, jos sinun täytyy leikata ja neuvoo, miten edetä asiassa.