Nipala

Kolesterolin määrää veressä

Faktoja kolesteroli:

Kolesteroli on rasva-like, vahamainen aine, joka löytyy kaikissa osissa kehoa. Se aids tuotanto solukalvojen, eräät hormonit, ja D-vitamiinin kolesterolia veressä tulee kahdesta lähteestä: elintarvikkeiden syöt ja maksasi. Kuitenkin, maksa tekee kaikki kolesterolin elimistö tarvitsee.

Kolesteroli ja muut rasvat kuljetetaan verenkiertoon muodossa pallomaisia ​​hiukkasia kutsutaan lipoproteiinien. Kaksi yleisimmin tunnettua lipoproteiinit ovat low-density-lipoproteiinien (LDL) ja korkean tiheyden lipoproteiinit (HDL).

Mikä on LDL (LDL-kolesteroli)?

Mikä on HDL (HDL-kolesteroli)?

Tämä tyyppi kolesterolia kutsutaan yleisesti "paha" kolesteroli, ja on eräänlainen rasva-arvot, joka sisältää eniten kolesterolia. Se voi edistää muodostumista plakin kertyminen valtimoihin, ateroskleroosi.

Haluat LDL alhainen. Auttaa alentamaan sitä:

 • välttää elintarvikkeiden korkea tyydyttyneitä rasvoja, kolesterolia ja liikaa kaloreita

 • liikunta

 • säilyttämään terveen painon

 • tupakoinnin lopettamiseen

Tämän tyyppinen kolesteroli tunnetaan "hyvä" kolesteroli, ja on eräänlainen rasva-arvot, joka auttaa poistamaan kolesterolia verestä, joka estää rasva-kertyminen ja hammaskiven muodostusta.

Haluat HDL olla mahdollisimman korkea. Jotkut ihmiset voivat nostaa HDL:

 • käyttäessään vähintään 20 minuuttia kolme kertaa viikossa

 • potkiminen savuke tottumus

 • välttää tyydyttyneiden rasvojen syönti

 • vähentämällä kehon paino

Toisille lääke voi olla tarpeen. Koska HDL on monimutkainen, sinun pitäisi toimia lääkärin on terapeuttinen suunnitelma.

Tarkistamalla veren kolesterolitasoa:

Kolesteroli seulonta on kokonaisvaltaista tarkastelua tai profiilia, rasva-arvot. Näytökset auttaa tunnistamaan ihmisiä vaarassa sydänsairaus. On tärkeää on ns täysi lipidiprofiili osoittaa todelliset tasot kunkin elimistön rasva: LDL, HDL, triglyseridit, ja muut. Otettava yhteyttä lääkäriin ajantasaisuutta tämän testin.

Mikä on terveen veren kolesterolitasoa?

Korkea veren kolesteroli on merkittävä riskitekijä sydänsairauksia. Alentaa veren kolesterolia lisäämällä liikuntaa, laihtuminen, tupakoinnin lopettaminen, ja oikea ruokavalio alentaa tätä riskiä. Kuitenkin veren kolesteroli on hyvin kunkin yksilön ja tästä syystä, täysi lipidiprofiilia on tärkeä osa sairaushistoria ja tärkeää tietoa lääkärin on. Yleensä terve tasot ovat seuraavat:

 • LDL - alle 130 milligrammaa per desilitra (mg / dl)

 • HDL - suurempi kuin 40 milligrammaa per desilitra (mg / dl)

 • Kokonaiskolesterolitasoon alle 200 mg / dl pidetään toivottavana

Joillakin yksilöillä, joilla jo on sepelvaltimotauti (CAD) ja / tai joilla on lisääntynyt määrä riskitekijöitä sepelvaltimotaudin sydänsairaus, lääkäri voi päättää, että LDL-kolesterolin taso olisi pidettävä pienempi kuin 130. Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että ne, jotka ovat suurin riski sydänkohtaus tulisi alentaa LDL-kolesterolin taso alle 100, ja että LDL-kolesterolin taso 70 tai vähemmän voi olla optimaalinen niille henkilöille korkeimmalla riskitaso. Aina lääkärin diagnoosin.

Mitä hoitoja on saatavilla korkea kolesteroli?

Lääketieteellinen hoito voi muun muassa:

 • muuttaminen riskitekijät - riskitekijöitä, jotka voidaan muuttaa sisällyttää liikunnan puute ja huono ruokailutottumuksiin.

 • kolesterolia alentavat lääkkeet - lääkkeet käytetään alentamaan lipidien (rasva) määrää veressä, erityisesti Low Density Lipid (LDL) kolesterolia. Statiinit ovat ryhmä antihyperlipidemisen lääkkeitä, ja niitä ovat simvastatiini (Zocor), atorvastatiini (Lipitor), ja pravastatiinia (Pravachol), muiden muassa. Sappihappoja sitovat - kolesevelaami, kolestyramiini ja kolestipoli - ja nikotiinihappoa (niasiinia) ovat kaksi muita lääkkeitä, joita voidaan käyttää vähentämään kolesterolia.

Tilastotietoja kolesteroli:

Kohonnut kolesteroli on riski monille ihmisille. Harkitse näitä tilastoja:

 • Noin 98,6 miljoonaa eurooppalaista aikuista on yhteensä veren kolesteroli tasoja 200mg/dl ja korkeampi, ja niistä noin 34,4 milj Euroopan aikuisista on tasolla 240 tai yli.

 • Kohonneet kolesteroliarvot varhain voi olla rooli aikuiskoulutuksen kehittämistä ateroskleroosin.

 • Mukaan European Heart Association, korkea veren kolesteroli, joka kulkee perheissä vaikuttaa tulevaisuuteen tuntematon (mutta luultavasti suuri) määrä lapsia.

Mitä ovat triglyseridit?

Triglyseridit ovat toinen luokka rasvaa löytyy verenkiertoon. Suurin osa kehon rasvakudosta on triglyseridien muodossa.

Triglyseridipitoisuus ja sydänsairauksia:

Välinen yhteys triglyseridit ja sydänsairaus on kliinisessä tutkimuksessa. Kuitenkin monet ihmiset, joilla on korkea triglyseridi on myös muita riskitekijöitä kuten korkea LDL tasoja tai matala HDL tasoja.

Mikä aiheuttaa kohonnut triglyseridipitoisuus?

Kohonnut triglyseridipitoisuus voi johtua lääketieteen sairauksia, kuten diabetes, kilpirauhasen vajaatoiminta, munuaissairaus tai maksasairaus. Ruokavalion syitä kohonnut triglyseridipitoisuus voi sisältyä lihavuus ja nautitaan suuria määriä rasvaa, alkoholia, ja väkevää makeisia. Terve triglyseridien taso on alle 150 mg / dl.