Nipala

Sepelvaltimotauti

Mitkä ovat sepelvaltimoiden?  

Sepelvaltimoiden toimittaa verta sydänlihakseen. Kuten kaikki muut kudoksiin, sydänlihakseen tarvitsee happipitoista verta toiminnon kohdalle ja vähähappisen veri on kuljettaa pois. Sepelvaltimoiden koostuvat kahdesta valtasuonista: oikea ja vasen sepelvaltimoissa. Vasen sepelvaltimo järjestelmä haarautuu sepelvaltimon kiertävä haara ja vasemman sepelvaltimon laskevan haaran.

Mitkä ovat eri sepelvaltimoiden?  

Kaksi tärkeintä sepelvaltimoiden ovat vasemman ja oikean sepelvaltimoiden. Vasemman sepelvaltimon (LMCA), joka jakautuu vasempaan sepelvaltimon laskevan haaran ja kiertävän haaran, tuo verta vasemman kammion ja vasemmalle atrium. Oikea sepelvaltimo (RCA), joka jakautuu oikeaan taka laskeva ja akuutti marginaalinen verisuonia, tuo verta oikeaan kammioon, oikea eteinen, sinoatrial solmun (klusterin solujen oikean eteisen seinä, joka säätelee sydämen rytmistä rate), ja eteis solmu (AV solmu, klusterin solujen välillä Atria ja kammiot, jotka säätelevät sähkövirta).

Muihin valtimot haarautuvat vasemman sepelvaltimon päähaaran toimittaa vasemmalla puolella sydänlihakseen verta. Näitä ovat seuraavat:

 • sepelvaltimon kiertävä haara (Cx)
  Sepelvaltimon kiertävä haara erkanee vasemmalle sepelvaltimon ja ympäröi sydänlihasta. Tämä valtimo tuo verta sivusuunnassa sivulle ja taakse sydämen.

 • vasen sepelvaltimon laskevan haaran (LAD)
  Vasemmalla sepelvaltimon laskevan haaran erkanee vasemmalle sepelvaltimon ja tuo verta edessä vasemmalla puolella sydän.

Pienemmät oksat sepelvaltimoiden ovat: akuutti marginaalinen (AM), posterior laskeva (PDA), tylppä marginaalinen (OM), väliseinän rei'itin (SP), ja lävistäjät.

Miksi sepelvaltimoiden tärkeää?  

Koska sepelvaltimoiden toimittaa verta sydänlihakseen, mikä tahansa sepelvaltimon häiriö tai sairaus voi olla vakavia seurauksia vähentämällä virtausta happea ja ravinteita sydämeen, mikä voi johtaa sydänkohtaukseen ja mahdollisesti kuolema. Ateroskleroosin (kertyminen plakin sisävuori valtimon aiheuttaa se kaventaa tai tukkeutuvat) on yleisin syy sydänsairauksien.

Mikä on sepelvaltimotauti?  

Sepelvaltimon sydänsairaus tai sepelvaltimotauti (CAD), on tunnettu siitä, että kertyminen rasva talletukset pitkin sisimmän kerroksen sepelvaltimoissa. Rasva talletukset saattaa kehittyä jo lapsuudessa ja jatkaa paksuuntua ja suurentaa koko elinkaaren. Tämä paksuuntumista, eli ateroskleroosin, kapenee verisuonia ja voi vähentää tai estää veren virtausta sydämeen.

Lähes 16 miljoonaa ihmistä kärsii sepelvaltimotauti - numero yksi tappaja sekä miesten ja naisten Yhdysvaltain.

Mitkä ovat riskitekijöitä sepelvaltimotauti?  

Riskitekijöitä CAD kuuluu usein:

 • korkea LDL-kolesteroli, korkea triglyseridi tasot, ja vähentää HDL-kolesterolin

 • korkea verenpaine ( verenpainetauti )

 • liikunnan puutteesta

 • tupakointi

 • liikalihavuus

 • korkea tyydyttyneitä rasvoja ruokavalioon

 • diabetes

Valvoa riskitekijät on avain estää sairauden ja kuoleman CAD.

Mitä oireita sepelvaltimotauti?  

Oireet sepelvaltimon sydänsairaus riippuu sairauden vakavuudesta. Jotkut henkilöt CAD ole mitään oireita, jotkut ovat jaksot lievä rintakipu tai angina, ja jotkut ovat vaikeampia rintakipu.

Jos liian vähän happipitoista verta saavuttaa sydämen, henkilö kokee rintakipu kutsutaan angina. Kun verenkierto on täysin katkaista, tuloksena on sydänkohtaus, ja sydänlihakseen alkaa kuolla. Jotkut henkilöt voivat olla sydänkohtauksen ja koskaan tunnista oireita. Tätä kutsutaan "hiljainen" sydänkohtaukseen.

Kun oireet ovat läsnä, jokainen henkilö voi kokea ne eri tavalla. Oireita sepelvaltimotauti voivat olla:

 • raskaus, puristava tunne, paine ja / tai rintakipu - takana rintalastan

 • kipu säteili käsivarsissa, hartioissa, leuka, kaula ja / tai takaisin

 • hengästyneisyys

 • heikkous ja väsymys

Miten on sepelvaltimotauti diagnosoidaan?

Sen lisäksi, että täydellinen lääketieteellinen historia ja fyysinen tarkastus, diagnostiset menettelyt sepelvaltimotauti voi sisältää mitä tahansa, tai yhdistelmää, seuraavasti:

 • (EKG tai EKG) - testi, joka tallentaa sähköistä toimintaa sydämen, osoittaa rytmihäiriöt ( rytmihäiriöt tai rytmihäiriöitä), ja havaitsee sydänlihakseen vaurioita.

 • stressitestin (yleensä EKG, jota kutsutaan myös juoksumatto-tai rasitus-EKG) - testi, joka annetaan, kun potilas kävelee juoksumatolla seurata sydämen harjoituksen aikana. Hengitys ja verenpaine hinnat ovat myös seurataan. Stressi testiä voidaan käyttää havaitsemaan sepelvaltimotauti ja / tai määrittää turvalliset raja harjoituksen jälkeen sydänkohtaus tai sydänleikkauksen jälkeen.

 • sydämen katetrointi - tästä menettelystä, röntgenkuvat otettu jälkeen varjoainetta ruiskutetaan valtimoon - paikallistaa kaventuminen, occlusions ja muut poikkeavuudet tiettyjen valtimoissa.

 • ydinvoima skannaus - radioaktiivista ainetta ruiskutetaan suoneen ja sitten havaitaan käyttävä kamera, koska se on tarttunut sydänlihakseen. Tämä osoittaa, terve ja vaurioituneet alueet sydämen.

Kohtelu sepelvaltimotauti:

Erityistä hoitoa päätetään lääkärin perustuu:

 • ikäsi, yleistä terveyttä, ja sairaushistoria

 • taudin levinneisyys

 • oman toleranssin erityinen lääkitys, menettelyjä, tai hoitojen

 • odotukset taudinkulku

 • mielipiteesi tai mieluummin

Hoito voi muun muassa:

 • muuttaminen riskitekijät - Riskitekijöitä, jotka saattavat muuttaa ovat tupakointi, kohonnut kolesteroli tasoja, kohonnut verensokeritaso, liikunnan puute, huono ruokailutottumuksiin, ylipaino / lihavia, ja kohonnut verenpaine.

 • lääkitys - Lääkkeitä, jotka voidaan käyttää sepelvaltimotaudin hoidossa ovat:

  • antiplatelet lääkkeitä - lääkkeitä käytetään vähentämään kyky verihiutaleiden pysyä yhdessä ja aiheuttaa hyytymiä. Aspiriini, klopidogreeli (Plavix), tiklopidiini (Ticlid), ja Prasugreelin ovat esimerkkejä verihiutaleiden lääkkeitä.

  • antikoagulantteja - myös kuvattu "verenohennuslääkkeitä", nämä lääkkeet toimivat eri tavalla kuin antiplatelet lääkitys vähentää kykyä veren hyytymistä. Esimerkkinä antikoagulantti on varfariini (Coumadin).

  • antihyperlipideemiset - lääkkeitä käytetään alentamaan lipidien (rasva) määrää veressä, erityisesti Low Density Lipid (LDL) kolesterolia. Statiinit ovat ryhmä antihyperlipidemisen lääkkeitä, ja niitä ovat simvastatiini (Zocor), atorvastatiini (Lipitor), ja pravastatiinia (Pravachol), muiden muassa. Sappihappoja sitovat - kolesevelaami, kolestyramiini ja kolestipoli - ja nikotiinihappoa (niasiinia) ovat kaksi muita lääkkeitä, joita voidaan käyttää vähentämään kolesterolin tasoa.

  • verenpainelääkkeet - lääkkeitä käytetään alentamaan verenpainetta. On olemassa useita eri lääkkeitä, jotka toimivat eri tapoja alentaa verenpainetta

 • sepelvaltimoiden pallolaajennus - tästä menettelystä, ilmapallo käytetään luomaan isompi aukko alus lisätä veren virtausta. Vaikka pallolaajennus tehdään muiden verisuonten muualla kehossa, pallolaajennustoimenpide (PCI) viittaa pallolaajennus sepelvaltimoiden sallia lisää veren virtausta sydämeen. PCI kutsutaan myös pallolaajennus (pallolaajennus). On olemassa useita erilaisia ​​PCI, mukaan lukien:

  • pallolaajennus - pieni pallo täytetään sisällä Tukkeutunut valtimo avata tukossa alue.

  • sepelvaltimon stentin - pieni kela on laajentunut sisällä Tukkeutunut valtimo avata tukossa alue ja jätetään paikoilleen pitämään valtimon auki.

  • aterektomiaa - tukossa alueen valtimon sisällä on leikattu pois pieni laite päähän katetrin.

  • laser pallolaajennus - laser käytetään "höyrystää" tukos valtimoon.

 • sepelvaltimoiden ohitusleikkaus - Useimmat yleisesti kutsutaan yksinkertaisesti "ohitusleikkaus" tämä leikkaus tehdään usein ihmisiä, joilla on angina (rintakipu) ja sepelvaltimotauti (jossa plakki on kerääntynyt valtimoissa). Leikkauksen aikana, ohitus on luotu oksastamalla pala vein ylä-ja alapuolella estää alueen sepelvaltimo, joka mahdollistaa veren virtauksen ympärillä este. Suonet otetaan yleensä jalka, mutta verisuonia rinnasta tai käsivarresta voidaan myös käyttää luomaan ohitusleikkaus.

Lääketieteellinen Overall: Daphne Pierce-Smith MSN FNP RN CCRC
Lääketieteellinen Overall: Joy Fincannon RN MN
Lääketieteellinen Overall: Kelley Gaskin RN MN
Lääketieteellinen Overall: Louise Akin RN BSN
Lääketieteellinen Overall: Nancy Bowers RN MPH RN MPH
Lääketieteellinen Overall: Sara Foster RN MPH
Lääketieteellinen reviewer: Brown, Carolyn RN, MN, CCRN, keskushermoston
Lääketieteellinen reviewer: Foody, Joanne MD, FACC, Faha
Lääketieteellinen Overall: Lee Jenkins
Lääketieteellinen Overall: T. David O'Halloran, MD