Nipala

Triglyseridi / diabetes yhteys

Kun lääkäri määrää rasva paneeli - testi, joka mittaa kolesterolin ja triglyseridien määrää veressä - me keskitytään usein meidän kolesterolia numerot. Mutta tietäen triglyseridiarvo on tärkeää myös.

Vähentää liikaa triglyseridejä veressä voi alentaa mahdollisuus sairastua diabetekseen sekä sydänsairaudet ja muita ongelmia. Ja jos sinulla on jo diabetes, pitää triglyseridit kurissa voi vähentää huomattavasti mahdollisuuksia ottaa sydänkohtauksen tai aivohalvauksen.

Diabeteksen riskitekijä

Tutkimus osoittaa, että alentaminen triglyseridipitoisuus voi auttaa loitolla diabetes, vakava sairaus, joka syntyy, kun elimistö ei pysty tekemään hormoneja insuliinia tai käyttää sitä hyvin.

In 10-vuotisessa tutkimuksessa muuten terveillä miehillä, tutkijat huomasivat, että ne, joilla on alhaisin triglyseridipitoisuus olivat vähiten todennäköisesti kehittää diabetes. Lisäksi miehet korkeat triglyseridiarvot, jotka lasketaan ne terveiden elämäntapojen muutoksilla oli diabeteksen riski, että oli samanlainen, jotka eivät koskaan ollut triglyseridi ongelma lainkaan. Tulokset olivat totta, vaikka kontrolloi diabeteksen riskitekijöitä, kuten verenpaine, liikunta, painoindeksi, suvussa, ja enemmän.

Asiantuntijat eivät täysin ymmärrä suhdetta triglyseridien ja diabetes. Kuitenkin he uskovat liikaa triglyseridejä voi lisätä insuliiniresistenssiä joillakin ihmisillä. Tämä on elimistön kyvyttömyydestä käyttää tehokkaasti glukoosia.

Metabolinen oireyhtymä

Korkea triglyseridipitoisuus on myös merkittävä riskitekijä metabolisen oireyhtymän. Tämä oireyhtymä on klusterin häiriöt, jotka esiintyvät usein yhdessä, ja se lisää suuresti riskiä sydänsairauksiin, aivohalvaus ja diabetes. Ihmiset ovat diagnosoitu metabolinen oireyhtymä, jos heillä on vähintään kolme seuraavista riskitekijöistä:

  • Korkeat triglyseridiarvot

  • Alhainen high-density-lipoproteiinien (HDL tai "hyvä" kolesteroli)

  • Korkea verenpaine

  • Vatsan lihavuus, tai joilla on suuri vyötärölinja

  • Korkea veren glukoosipitoisuus

Useampi riskitekijä henkilö on, sitä suurempi mahdollisuus hän kehittää sydänsairaus, aivohalvaus, tai diabetes. Henkilö metabolinen oireyhtymä on kaksi kertaa niin todennäköisesti kehittää sydänsairauksia ja viisi kertaa suurempi todennäköisyys sairastua diabetekseen kuin joku ilman sitä.

Muna vai kana ongelma

Suhde korkea triglyseridi ja diabetes ei ole yksisuuntaista. Vaikka korkeat triglyseridiarvot saattavat lisätä riskiä diabetes, diabetes lisää triglyseridipitoisuus, too. Kaksi sairaudet kietoutuvat toisiinsa.

Diabeetikoilla, joilla on korkeat triglyseridiarvot ovat suurempi riski sydänkohtaus tai aivohalvaus kuin normaali triglyseridipitoisuus. Epänormaali triglyseridipitoisuus liittyvät lisääntynyt mahdollisuus diabetekseen liittyvät hermovaurioita.

Tämä tarkoittaa, että kaikki - ne, joilla on diabetes ja niille, jotka haluavat estää sen - tarvitsee pitää silmällä heidän triglyseridipitoisuus. Jos koneesi on yli 150 mg / dl, ryhtyä toimiin alentaa sitä. Lääkäri voi luoda suunnitelma auttaa.