Nipala

Kuinka parantaa seksielämääsi COPD

Jos sinulla tai rakastettusi on keuhkoahtaumatauti (COPD), tiedät, että hengenahdistus ja energian puute voi vaikuttaa jokapäiväiseen toimintaan. Joka sisältää ne makuuhuoneessa. On normaalia, että COPD vaikuttaa seksuaaliseen kanssakäymiseen. Mutta kun tauti ei tarkoita, että läheisyyttä on ohi. Itse asiassa se ​​on hyvin mahdollista, että ihmiset, joilla COPD olla aktiivista seksielämää. Nämä vihjeet voivat auttaa ylläpitämään intiimi suhde kumppanin kanssa.

1. Keskustele ensin

Se ei ole aina helppo puhua kumppanin kanssa seksistä. Mutta se on niin tärkeää. Tämä johtuu jossain vaiheessa useimmat ihmiset COPD kokevat hengenahdistusta tai väsymystä aikana yhdynnässä. Mutta ahdistus tai pelkoja näitä oireita aiheuttavat jotkut kärsivät välttämiseksi yhdynnän kokonaan. Älä menetä mahdollisuutta yhdistää fyysisesti ja emotionaalisesti rakkaasi. Jaa läheisyyttä huolta kumppanin kanssa. Puhutaan se voi vähentää ahdistusta ja voit työskennellä yhdessä voittaa haasteet ja saavuttaa suurempaa läheisyyttä.

2. Liikkeelle

Kunto-ohjelman aloittamista on yksi parhaista, mitä voi tehdä parantaa seksielämääsi. Liikunta auttaa rakentamaan kestävyyttä rakastelu. Se voi myös vähentää hengenahdistusta. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, miten voit päästä alkuun. Kokeile ottaa päivittäin kävellä tai liittyä keuhkojen kuntoutusohjelma. Aloittaa hitaasti ja asettaa kohtuullisia tavoitteita. On arvioitu, että fyysinen ponnistus tarvitaan yhdyntää on samanlainen kuin tarvitaan kiivetä yksi portaita normaalilla nopeudella.


3. Ajoitus on kohdallaan

Harjoittaa rakastelu oikeaan aikaan voi tehdä suuren eron fyysistä kykyä. Se voi myös vaikuttaa henkistä hyvinvointia ja luottamusta. Yritä tehdä rakkautta aikaan päivästä, kun olet hyvin levänneenä. Ja välttää rakastelu syömisen jälkeen suuren aterian tai juo alkoholia sekä saattaa viedä energiaa.

4. Kokeile Meds

Onneksi COPD lääkitys eivät häiritse seksuaalinen halu tai kyky. Itse asiassa ne voivat jopa auttaa. Keskustele lääkärin kanssa lääkitys parantaa seksuaalista suhteita. Jos käytät keuhkoputkia, lääkäri voi ehdottaa ottaen annos juuri ennen seksiä. Se vähentää hengästymistä joillekin ihmisille. Ja jos käytät lisähappea aikana liikuntaa, aiot käyttää saman verran happea aikana rakastelu.

5. Hanki asennossa

Aina kun mahdollista, on kumppanisi ottaa aktiivisempi rooli rakastelu. Ja valitse seksuaalinen kannat, jotka vaativat vähemmän energiaa ja vältämme painetta rinnassa. Esimerkiksi puoli-to-side asema voi olla mukavampaa kuin alhaalta kärkisijaa. Ota aikaa ja kokeilun nähdä, mikä tuntuu parhaalta teille molemmille.

6. Keskustele lääkärisi kanssa

Vaikka keuhkoahtaumatauti saattaa muuttaa sisua rasittavaa liikuntaa, se ei muuta seksuaalista kykyä. Jos sinulla on jatkuva huoli, keskustele lääkärisi kanssa. Seksuaaliset ongelmat voivat johtua muista terveyteen sairauksia tai lääkkeitä. Keskustella niistä lääkärisi voi johtaa tehokkaita hoitovaihtoehtoja.

Key takeaways

  • Keskustele seksuaalinen kumppani noin keuhkoahtaumataudin. Yhdessä voit voittaa haasteita ja saavuttaa suurempaa läheisyyttä.

  • Käyttäessään voi rakentaa kuntoa rakastelu.

  • Muut terveydenhuollon sairauksia tai lääkkeet voivat vaikuttaa seksielämääsi. Keskustele lääkärisi kanssa siitä hoitovaihtoehdoista.