Nipala

Bariumperäruiske

(BE, Ala Ruoansulatuskanavan sarja, Ala GI-sarja, Colon X-ray)

Menettely yleiskatsaus

Mikä on barium peräruiske?

Barium peräruiske on röntgenkuvissa (X-ray) tarkastelu alemman ruoansulatuskanavan (GI). Paksusuoleen, mukaan lukien peräsuolen tehdään näkyväksi röntgen-filmi täyttämällä paksusuolen nestemäistä suspensiota kutsutaan bariumsulfaatin (barium). Barium korostaa tietyille alueille kehon luoda selkeämpi kuva.

Röntgenkuvat käyttää näkymätöntä sähkömagneettista energiaa palkit tuottaa kuvia sisäisiä kudoksia, luut ja elimet filmille. Röntgenkuvat tehdään käyttäen ulkoisen säteilyn tuottaa kuvia kehon, sen elinten ja muiden sisäisten rakenteiden diagnostisiin tarkoituksiin. Röntgenkuvat läpi kehon kudoksiin päälle erikoiskäsitellyn levyt (samanlainen Camera Film) ja "negatiivinen" tyyppinen kuva on tehty (vakaampi rakenne on, valkoisempaa se näkyy elokuva).

Läpivalaisu käytetään usein aikana, barium peräruiske. Läpivalaisu on tutkielma liikkuvan kehon rakenteiden-samanlainen X-ray "elokuva." Jatkuva röntgensäteilykeila johdetaan ruumiinosa tutkitaan ja lähetetään television kaltaisia ​​näyttöä niin, että runko-osa ja sen liike voidaan nähdä yksityiskohtaisesti. Vuonna bariumperäruiske, läpivalaisu mahdollistaa radiologi nähdä liikkeen barium läpi paksusuoleen, koska se tiputetaan kautta peräsuoleen.

Miksi barium käytetään röntgenkuvat?

Barium on kuiva, valkoinen, kalkkipitoisessa, metallinen jauhe, joka sekoitetaan veden kanssa, jotta barium neste. Barium on X-ray vaimentimen ja näkyy valkoinen X-ray-elokuva. Kun tiputetaan peräsuolen kautta, barium kerrosta sisäseinään paksusuolessa niin, että sisäseinään vuori, koko, muoto, ääriviivat, ja paksusuolen n avautumisessa näkyvät X-ray. Tämä prosessi osoittaa eroja, jotka eivät ehkä ole nähty standardin röntgenkuvat. Barium käytetään vain diagnostisia tutkimuksia ruoansulatuskanavasta.

Käyttö barium-standardin X-säteet edistää näkyvyyttä eri ominaisuudet paksusuoleen. Joitakin poikkeavuuksia paksusuolen joka voidaan havaita bariumperäruiske sisältävät kasvaimet, tulehdus, polyypit (kasvaimet), diverticula (pussit), esteitä, ja muutokset suoliston rakenne.

Tiputuksen jälkeen barium peräsuoleen, radiologi voi myös täyttää paksusuolen ilman kanssa. Air näkyä mustana X-ray-elokuva, erottuva barium n valkoinen kuva. Käyttö kahden aineen, barium ja ilma, kutsutaan kaksinkertainen kontrasti tutkimuksessa.

Tarkoitus käyttää kahta kontrasti aineita on saavuttaa parannuksen sisäseinämän limakalvon paksusuoleen. Kun ilma laajenee paksusuoleen (kuten räjäyttämällä ilmapallo), barium päällyste on muodostettu sisäpintaan paksusuolen seinään. Tämä tekniikka parantaa visualisointi terävöit ääriviivat sisemmän pintakerroksen paksusuoleen. Tämän tekniikan etuna on osoittaa, pienempi pinta-poikkeavuuksia paksusuoleen.

Muista asiaan liittyvistä menettelyistä, jotka voidaan diagnosoida alemman ruoansulatuskanavan ongelmia ovat kolonoskopia, vatsaröntgeniä, CT (tietokonetomografia) skannaus vatsan ja vatsan ultraääni. Katso nämä menettelyt lisätietoja.

Anatomia paksusuolen

Kuva anatomia ruoansulatuskanavan, aikuinen

Paksusuolen tai paksusuolen, on neljä osaa:

 • Nouseva paksusuoli. Ulottuu ylöspäin oikealla puolella vatsan

 • Poikittainen paksusuoli. Ulottuu nouseva paksusuoli koko kehon vasemmalle puolelle

 • Laskeva paksusuoli. Ulottuu poikittaisen paksusuolen alaspäin vasemmalla puolella

 • Sigmasuolessa. Nimeksi, koska se S-kirjaimen muotoinen, ulottuu laskeva paksusuoli peräsuoleen

Peräsuolen liittyy peräaukon tai avaamista, kun jätteiden asia kulkee pois kehosta.

Syyt menettelyn

Bariumperäruiske voidaan suorittaa diagnosoida rakenteellisia tai toiminnallisia poikkeavuuksia paksusuolen, kuten peräsuolessa. Nämä poikkeavuudet voivat olla, mutta eivät rajoitu niihin:

 • Haavainen paksusuolen tulehdus. Haavaumia ja tulehdus paksusuolessa

 • Crohnin tauti. Haavaumia ja tulehdusta esiintyy jokin osa ruoansulatuskanavasta (suusta peräaukkoon)

 • Esteet ja polyypit (kasvaimet)

 • Syöpä

 • Epätavallinen turvotusta tai alavatsakipuja

 • Selittämätön painon lasku

 • Ärtyvän suolen oireyhtymä

 • Muutokset suoliston liikkeitä. Kuten krooninen ripuli tai ummetus, tai ohimennen verta, limaa ja / tai mätä

Voi olla muitakin syitä lääkärisi suositella barium peräruiske.

Riskit menettelyn

Voit halutessasi kysy lääkäriltäsi säteilyn määrä käyttää menettelyn aikana ja riskit liittyvät omaan tilanteeseen. Se on hyvä ajatus pitää kirjaa oman historiaa säteilyaltistuksen, kuten edellinen skannaa ja muita röntgenkuvat, jotta voit ilmoittaa terveydenhuollon tarjoaja. Riskejä säteilyaltistuksen voi liittyä kumulatiivinen määrä röntgentutkimusten ja / tai hoitojen aikana pitkään.

Jos olet raskaana tai epäilet, että saatat olla raskaana, sinun tulee ilmoittaa lääkärille. Säteilyaltistus raskauden aikana voi aiheuttaa sikiövaurioita.

Potilaat, jotka ovat allergisia tai herkkiä lääkkeitä, kontrasti värien, jodi, tai latex tulee ilmoittaa terveydenhuollon tarjoaja.

Ummetusta tai ulostetukkeuma saattaa esiintyä, jos barium ei ole täysin poistuu elimistöstä.

Riskit bariumperäruiske voivat sisältää, mutta eivät rajoitu niihin:

 • Perforaatio

 • Vesimyrkytys (liiallinen saanti vettä) puhdistus peräruiskeet ennen toimenpidettä

 • Ummetus tai ulostetukkeuma

Vasta-bariumperäruiske ovat, mutta eivät rajoitu näihin:

Voi olla muitakin riskejä riippuen sinun lääketieteen tauti. Muista keskustella kyseisten lääkärisi kanssa ennen menettelyn.

Tietyt tekijät tai sairaudet voivat häiritä tarkkuudella bariumperäruiske menettelyä. Näitä tekijöitä ovat, mutta eivät rajoitu niihin:

 • Viime barium niellä tai ylemmän GI menettelyä, jotka voivat häiritä Röntgenkuvassa alemman GI alueella

 • Colon kouristus

 • Jakkara suolen

Ennen menettelyn

Tässä muutamia asioita odottaa ennen bariumperäruiske menettelyä:

 • Lääkäri selittää menettelyä sinulle ja tarjota sinulle mahdollisuuden esittää kysymyksiä, että saatat olla tästä menettelystä.

 • Saatat pyydetään allekirjoittamaan suostumuslomake, joka antaa luvan tehdä menettelyä. Lue lomake huolellisesti ja kysyä jos jokin asia on epäselvä.

 • Sinua pyydetään ei syödä tai juoda nesteitä kahdeksan tuntia ennen menettelyn, yleensä puolenyön jälkeen. Sinulle annetaan suolen prep kit käytettäväksi päivänä ennen menettelyn. Tämä voi koostua laksatiivinen juoda, peräpuikot tai peräruiske. Sinulla todennäköisesti olla kirkas neste ruokavalio päivää ennen tutkimuksen (kirkas liemi, liivate, teetä, kirkas virvoitusjuomat).

 • Jos olet raskaana tai epäilet, että saatat olla raskaana, sinun tulee ilmoittaa lääkärille.

 • Muistuta terveydenhuollon tarjoaja jos olet herkkä tai allerginen jollekin lääkkeitä, lateksi, nauha, ja anestesia-aineet (paikallinen ja yleinen).

 • Hoitavalle lääkärille kaikista lääkkeistä (määrätty ja over-the-counter) ja rohdosvalmisteita, jotka olet ottaen. Lääkäri voi neuvoa sinua, että tiettyjä lääkkeitä ennen toimenpidettä.

 • Ilmoita radiologin jos olet ollut hiljattain barium pääskynen tai ylemmän GI noudattaen, koska se voi häiritä saada optimaalinen röntgensädealtistusta alemman GI alueella.

 • Perustuu omaan lääketieteen tauti, teidän terveydenhuollon tarjoaja voi pyytää muita erityisiä valmistelua.

Menettelyn aikana

Bariumperäruiske voidaan suorittaa avohoidossa tai osana vierailustasi sairaalassa. Menettelyt voivat vaihdella tauti ja lääkäri käytäntöjä.

Yleensä bariumperäruiske seuraa tätä prosessia:

 1. Sinua pyydetään poistamaan mitään vaatteita, koruja tai muita esineitä, jotka voivat häiritä menettelyä.

 2. Jos sinua pyydetään poistamaan vaatteet, sinulle annetaan puku pukeutua.

 3. Sinut sijoitetaan vaakasuoraan tarkastelun taulukon puoli-makuuasennossa.

 4. Peräsuolen putki on työnnetty peräsuoleen, jotta barium virtaamaan suolistossa.

 5. Barium sallitaan virrata hitaasti suolistossa. Saatat kokea kouristelua alavatsan alueen barium tiputetaan. Vähentää epämukavuutta, se voi olla hyvä ottaa syvään ja hitaasti.

 6. Saatat tuntea tarvetta olla suolen. On tärkeää vastustaa kiusausta estää barium vuotamasta takaisin ulos. Sopivana ajankohtana, sinulle annetaan alusastia tai avustaa vessaan tarpeen.

 7. Menettelyn aikana kone ja tarkastus taulukko liikkua ja sinua saatetaan pyytää ottamaan eri tehtävissä kuten röntgenkuvat on ryhdytty.

 8. Radiologin ottaa yksittäisiä kuvia, sarja röntgenkuvat tai video (läpivalaisu), kuten barium liikkuu suolessa.

 9. Jos kaksinkertainen kontrasti tutkimus on tilattu, sinua pyydetään evakuoida joitakin barium. Alusastia tai pääsy kylpyhuone annetaan. Jotkut barium pysyy suolistossa. Suihkutetaan peräsuolen kautta, jotta laajentaa paksusuoleen, ja röntgenkuvat otetaan.

 10. Kun kaikki tarvittavat röntgenkuvat on otettu, sinun avustaa taulukosta.

Kun menettely

Tarkastuksen jälkeen jotkut barium karkotetaan välittömästi. Sinun avustaa vessaan tai annetaan alusastia.

Asiakas voi jatkaa syödä normaalisti ja kun niistä barium peräruiske, ellei lääkäri neuvoo sinua eri tavalla.

Barium voi aiheuttaa ummetusta tai mahdollista impaction jälkeen menettely, jos se ei ole täysin poistuu kehosta. Saatat olla hyvä juoda runsaasti nesteitä ja syödä elintarvikkeita runsaasti kuitua karkottaa barium kehosta. Voit myös antaa sovitus tai laksatiivinen auttaa karkottaa barium.

Koska barium ei imeydy elimistöön, vaan kulkee koko ruoansulatuskanavassa, suolen voi olla vaaleampia, kunnes kaikki barium on erittyy.

Pitkä ja tiukka suolen valmisteluun ennen toimenpide voi aiheuttaa väsymystä jälkeenpäin. Sinun pitäisi levätä tarpeen mukaan.

Saatat kokea arkuus peräaukon ja peräsuolen johtuu suolen valmisteluun. Lääkäri voi suositella soveltamista rauhoittava voide alueelle.

Muistuta terveydenhuollon tarjoaja ilmoittaa jokin seuraavista:

 • Vaikeuksia suolen tai kyvyttömyys olla suolen

 • Kipu ja / tai turvotus ja vatsan

 • Ulosteet, jotka ovat halkaisijaltaan pienempi kuin normaalissa

Lääkäri voi antaa sinulle lisää tai vaihtoehtoiset ohjeet toimenpiteen jälkeen, riippuen erityisesti tilanteeseen.

Online-resursseja

Sisältö ehdolla tähän on vain tiedoksi, ja ei ollut suunniteltu diagnosoida tai hoitaa terveysongelma tai sairaus, tai korvata lääkärin hoitoon saat lääkäriltäsi. Ota yhteys terveydenhuollon tarjoaja jos sinulla on kysymyksiä tai huolenaiheita sinulla voi olla koskien sairaus.

Tämä sivu sisältää linkkejä muille sivuille tietoa tämän menettelyn ja terveyteen liittyvät sairaudet. Toivomme, että löydät näiltä sivuilta apua. Mutta muistathan emme valvo eikä hyväksy esitettyjä tietoja nämä sivustot, eivätkä nämä sivustot tue tiedot täällä.

Euroopan Cancer Society

Euroopan gastroenterologian yhdistys

National Cancer Institute (NCI)

National Institute of Diabetes ja ruoansulatus-ja munuaistautirekisteri (NIDDK)

National Institutes of Health (NIH)

National Library of Medicine