Nipala

Hoitojen tehokkuus jälkeen eturauhassyövän

Uusi tutkimus antaa miehille varhaisvaiheen eturauhassyöpä tapa arvioida heidän mahdollisuuksiaan pitää seksuaalisen hoidon jälkeen. Tutkimukseen osallistui noin 1000 miestä. Heille annettiin kyselylomake ennen ja jälkeen hoidon. Kyselylomake oli melko ennustavat jälkikäsittely seksuaalinen toiminta. Miehillä, joilla oli leikkaus, se oli 77% tarkka. Niillä, jotka olivat säteilyn, se oli 90% tarkka. Kertoimet seksuaalinen toiminta vaihteli suuresti. Esimerkiksi vuosina 53% ja 92% miehistä, joilla oli normaali säteily säilyttivät seksuaalinen toiminta. Miehen erityinen kertoimet riippui hänen eturauhasen antigeeni (PSA) tasolle ja onko hän myös oli hormonihoito. Tulokset voivat auttaa miehiä saamaan käsityksen siitä, mitä odottaa hoidon jälkeen. Tutkimus julkaistiin Journal of European Medical Association. Associated Press kirjoitti siitä 20 syyskuu.

Mikä on lääkärin reaktio?

Joidenkin syöpien, hoitovaihtoehdot ovat muutamia. Myös, mitkä tekijät vaikuttavat päätöksentekoon ovat yksinkertaisempia.

Tämä ei todellakaan ole totta eturauhassyöpään. Monet tekijät vaikuttavat hoitovaihtoehtoja. Niihin kuuluvat:

 • Ikä

 • Yleistä terveyttä ja elinikää. Yleensä, jos elinajanodote aika eturauhassyövän diagnoosi on vähemmän kuin 10 vuotta, elämänlaatu on yleensä parempi ilman erityistä hoitoa.

 • Vaiheessa syöpä

 • Miten aggressiivinen syöpä näkyy mikroskoopilla

On myös valinta ei ole välitöntä hoitoa. Tämä on mitä lääkärit kutsuvat valpas odottaa. Valpas odottaa ei "tee mitään"-strategiaa. Se on päätös seuraamaan aktiivisesti toimintaa eturauhasen syöpä. Useimmat miehet kuolevat eturauhasen syöpä, eikä niinkään siksi, eturauhassyöpää. Niin valpas odottaa voi olla viisas hoitopäätös monille miehille.

Miehille, jotka eivät valita, että eturauhassyövän hoitoon, on olemassa kolme päävaihtoehtoa:

 • Leikkaus

 • Ulkoinen säteily - säteilyn toimitetaan kone, joka pyrkii säteet eturauhanen

 • Säteily siemenet - pieni radioaktiivinen pelletit sijoitettu suoraan eturauhanen

Jokaisella on sivuvaikutuksia, kuten virtsankarkailu ja kyvyttömyys ylläpitää erektio ( erektiohäiriö, tai Erektiohäiriöt lyhyitä).

Nykypäivän kysymys lehden European Medical Association, tutkijat raportoivat tutkimuksen tulokset, jotka tarjoavat keskimäärin riski erektiohäiriön kolmen hoitovaihtoehtoja. Kuitenkin hoito oli vain yksi tekijä, joka määrittää, jos ihminen voi olla erektiohäiriö leikkauksen jälkeen. Muita tärkeitä tekijöitä olivat, onko miehellä oli erektiohäiriö ennen eturauhassyövän hoitoon, potilaan iän ja veren eturauhasen antigeenin (PSA). Korkeampi PSA-pitoisuudet ovat usein merkki kehittyneempää tautien.

Tässä tutkimuksessa erektiohäiriö määriteltiin kyvyttömyys ylläpitää erektiota yritys tarpeeksi yhdyntää.

Miehet, vaikka muuten terveillä miehillä yleensä kokevat erektiohäiriö. Tutkimukset ovat osoittaneet, että jopa 20% miehistä ikäisten 50-59 raportin Erektiohäiriö. Miehillä ikäisten 70-75, noin 35% ilmoittaa Erektiohäiriö. Tässä tutkimuksessa yli 25% miesten eturauhassyövän ilmoittivat, että erektiohäiriöitä ennen aloittamista mitään hoitoa.

Tutkijat keskittyivät huomionsa miehiä, jotka sanoivat heillä oli yritys tarpeeksi erektio yhdynnän ennen eturauhassyövän hoitoon. Vastaavia muita tutkimuksia, leikkaus oli todennäköisimmin aiheuttaa erektiohäiriöitä. Kuusikymmentä prosenttia miehistä, joilla ei ole seksuaalinen ongelma ennen leikkausta ei ole erektiohäiriöitä 2 vuotta leikkauksen jälkeen. Miehille, jotka saivat ulkoinen säteily, erektiohäiriöt esiintyi 42%. Miehille, jotka oli radioaktiivisen siemenet, se oli 37%.

Laajuus kirurgian ja onko hermoja säästävää eturauhasen leikkaus käytettiin tehnyt joitakin eroja riski Erektiohäiriöt.


Mitä muutoksia voin tehdä nyt?

Julkkikset usein kannustavat miehiä saada verikoe PSA seuloa eturauhassyövän. Mutta PSA testaus voi olla harhaanjohtavaa. Korkeimman PSA tulokset eivät johdu eturauhasen syöpä. Ja miehillä, joilla on normaali PSA voi olla hyvin aggressiivinen eturauhassyöpä.

Joten jopa ennen miehiä saavuttaa pisteen valita hoidon, he ensin täytyy päättää, jos he haluavat olla PSA testi tehdään.

50-vuotiaiden miesten keskimääräisiä eturauhassyövän riskiä, ​​joilla on elinajanodote on yli 10 vuotta, seulonta on järkevä valinta, jos he vastata "kyllä" näihin kahteen kysymykseen:

 • Oletko valmis jatkamaan eturauhasen koepalan jos PSA tai digitaalinen peräsuolesta tentti ilmoitetaan mahdollisuudesta eturauhasen syöpä?

 • Oletteko samaa kohtelua perustuu tuloksen koepala?

Afrikkalainen-Euroopan miehet ja miehet, joiden suvussa on varhain eturauhasen syöpä on suurempi riski eturauhassyövän ja eturauhasen syövän kuolemaan. Kehotan seulonta alkaa varhaisessa iässä, yleensä 45.

On joitakin asioita, voit tehdä mahdollisesti vähentää eturauhassyövän riskiä:

 • Syö ruokavalion runsaasti hedelmiä ja vihanneksia. Parsakaali ja ruusukaali voi olla joitakin erityisiä etuja.

 • Syö pieniä määriä eläinrasvoja.

 • Älä hiiltyä liha on grilli.

 • Ylläpitää terveellistä painoa.

 • Käyttää säännöllisesti.

Vaikka mikään näistä osoittautua vähentää eturauhassyövän riskiä, ​​ne vähentävät riskiä sydänkohtaus, aivohalvaus ja mahdollisesti muiden syöpien.


Mitä voin odottaa tulevaisuuteen?

Tämä tutkimus tuottaa keskimäärin riski erektiohäiriön jälkeen eri eturauhassyövän hoitoon. Mutta on tärkeää, että miehet tietää, että riski erektiohäiriön hoidon jälkeen vaihtelivat huomattavasti.

Joten valinta minkä tahansa yksittäisen ihmisen on vain osittain vaikuttaa numeroita. Kuinka tärkeää on seksuaalinen aktiivisuus sinulle? Ja muita sivuvaikutuksia made on entistä tärkeämpää. Esimerkiksi olisitteko tuhoutunut jos kehittynyt virtsankarkailu?

Tämä tutkimus ei katsonut miesten että valinneet valpas odottaa, ilman välitöntä hoitoa heidän eturauhassyöpää. Aina kysyä lääkäriltä, ​​jos tämä on järkevä vaihtoehto sinulle.