Nipala

Parit neuvonta parantaa seksielämä jälkeen eturauhassyövän

Sivuvaikutuksia eturauhassyövän hoitoja, kuten leikkaus ja säteily, voi haitata vakavasti pariskunnan seksielämää.

Mutta uusi tutkimus toteaa, että neuvonta auttoi naimisissa olevat miehet ja naiset selvittää minkälaisia ​​erektiohäiriöiden hoitoon toimi heille ja miten sisällyttää näitä menetelmiä seksin aikana. Näin he palasivat jotkut kiilto heidän rakkautensa elämään.

Tutkijat kirjoilla yli 200 miestä, jotka olivat hoidettu eturauhassyöpä ja heidän vaimonsa jakaa kolmeen ryhmään: yksi sai kolme face-to-face neuvonta istuntoihin, muut tarjottiin Internet-pohjainen neuvonnan sekä kolmannen pantiin odota lista.

Klo kuuden kuukauden seurannassa (noin kolmen kuukauden kuluttua neuvonta), miehet, jotka saivat joko face-to-face tai web-pohjainen neuvonta raportoitu paraneminen seksuaalisen toiminnan ja tyytyväisyyttä seksiä. Kun mies ilmoitti hänen seksuaalinen toiminta parani, hänen vaimonsa raportit seksuaalisen toiminnan ja tyytyväisyyttä teki samoin.

Ne, odotus-luettelossa ryhmä ei kokenut parannuksia, mikä viittaa siihen, että "aikaa yksin ei parane kysymyksiä", sanoo tutkimuksen tekijä Leslie Schover, professori käyttäytymiseen tieteen ja kliininen psykologi University of Texas MD Anderson Cancer Center Houstonissa.

Tutkimus on julkaistu 26 syyskuu online-kysymys Cancer.

Huolimatta hermoja säästävää leikkausta, eturauhassyövän hoitoon aiheuttaa yhä merkittäviä erektiohäiriöitä, asiantuntijat sanovat. Muita ongelmia voivat olla vaikeuksia saavuttaa orgasmi, intensiteetin laskua orgasmin, kipu ja vuotaa virtsan orgasmin.

Monet miehet, joilla on eturauhasen syöpä ovat vanhempia, ja niiden erektiota ehkä jo heikentyä syövän itse tai muiden taustalla verisuoni tai hermo tauti, selittää tohtori Bruce Gilbert, johtaja lisääntymis-ja lääketieteen North Shore-Long Island Jewish terveydenhuoltojärjestelmän Smith Institute for urologian.

"Ennen hermoja säästävää prostatektomiaa [kirurginen poisto eturauhasen], 100 prosenttia miehistä olisi erektiohäiriöt jälkeenpäin ", Gilbert sanoi. "Se on tullut alas melkoisesti. Mutta olet tekemisissä väestön miehiä, jotka eivät yleensä ole 30 tai 40 vuotta vanha. Ne ovat vanhemmat ja voi jo olla taustalla ongelma erektiohäiriöitä."

Useimmat miehet ovat jonkin verran erektio vaikeuksia jälkeen eturauhasen syöpä, asiantuntijat sanoivat.

Käsittelyn lisäksi siinä ", neuvonta ohjelma keskittyi naisen oikeus ilo seksiä ja vahvistamisesta ongelmia, kuten postmenopausaalisilla emättimen kuivuus tai menetys halu liittyy heikentynyt sukupuolinen viestintä", Schover sanoi.

"Me koulutettu molempien osapuolten saatavilla olevista hoidoista palauttaa erektio ja oli heitä täyttämään päätös tukea" selvittää, mitä hoitoa kokeilla, jotka perustuvat keskinäiseen mielipiteitä ", hän sanoi. "Jos lääke ei toimi hyvin heille, me kannusti heitä kokeilemaan toinen vaihtoehto."

Jälkeen eturauhassyöpä, monet miehet yrittävät pillereitä erektiohäiriön asiantuntijat sanoivat. Mutta ne ei ehkä riitä. Muita vaihtoehtoja ovat peniksen injektiot, tyhjiöpumput ja tai peniksen implantit, mutta Schover sanoi hän epäilee monet miehet heittää pyyhkeen kehään, kun he eivät saa tuloksia he haluavat ja eivät tavoittele muita vaihtoehtoja.

Miehet ja naiset saivat kyselylomakkeet että kysyttiin monenlaisia ​​toimenpiteitä seksuaalinen toiminta ja seksuaalista tyydytystä, mukaan lukien niiden erektiota (miesten), kyky saavuttaa orgasmi ja niiden taso halu.

"Jokainen luetun parantunut paitsi halu, jotka emme olleet yllättyneitä, koska hyvin harva oli alhainen halu aluksi, joten ei ollut niin pitkälle mennä, että" Schover sanoi.

Miesten kykyä saavuttaa "lähes normaali" erektio parani jälkeen neuvontaa. Ennen neuvontaa, noin 12 prosenttia 15 prosenttia miehistä ilmoitti muutama erektiohäiriö-ongelmiin. Että nousi välillä 36 prosenttia ja 44 prosenttia niille, joille tehtiin neuvontaa.

Vuoden kohdalla miehiä, jotka kertoivat, että he löysivät onnistuneen erektiohäiriöiden hoitoon oli pistemäärän seksuaalisen toiminnan ja tyytyväisyyttä mittakaavassa, jotka olivat suunnilleen samat kuin terveillä miehillä.

Yksi rajoitus tutkimuksessa on, että noin 34 prosenttia pareista kirjoilla neuvonta pudonnut pois tuntemattomasta syystä, sanoi tohtori Bruce Gilbert, johtaja lisääntymis-ja lääketieteen Smith Institute for urologian North Shore LIJ Health System.

Silti, hän lisäsi, "tutkimus, kuten tämä on erittäin tärkeää, ja korostaa, että on olemassa paljon, että tapahtuu, jos harrastat pariskunnille tai potilaan tietyntyyppinen neuvontaa", Gilbert sanoi.

Couples ja lääkärien tulisi myös koskaan unohtaa, että vaikka eturauhasen syöpä on pelottava, joten on huoli, että vaikka se on parantunut ", ne eivät voi olla samaa menettelyn jälkeen kuin ennen", Gilbert sanoi. "Se on todellinen pelko miehille."

Ihannetapauksessa, potilaiden tulisi aloittaa "peniksen kuntoutus" jo ennen ottaa hoitoon, jonka on osoitettu tulosten parantamiseksi.

Urologien olisi voitava ehdottaa menetelmiä parantaa erektiota, asiantuntijat huomattava. He ehdottivat, että jos et saa kaikki apua tarvitset oman urologi, pyydä asian urologi, joka on erikoistunut Sexual Medicine tai mielenterveyden ammattilainen, joka kohtelee liittyviä kysymyksiä syövän hoitoon, usein vasta suuri opetussairaaloissa suurimmissa kaupungeissa.

Dr. Elizabeth Kavaler, urologi Lenox Hill sairaalassa New Yorkissa, sanoi "ajatus on tarjota Internet-pohjainen neuvontaa pareille kokee seksuaalinen toimintahäiriö jälkeen eturauhasen leikkaus on erinomainen."

"Tämä tutkimus osoittaa, että potilaiden ja heidän kumppaneilleen vastata opettavainen seksiä hoidon. Koska vakuutusturva psykoterapia on niukkaa, on rohkaisevaa tietää, että web-pohjainen ohje on käytettävissä nämä parit" Kavaler sanoi.

Lisätietoja

Us National munuaisten & urologic sairaudet tietoa selvityskeskusjärjestelmän on enemmän erektiohäiriöitä.