Nipala

Strategiat toimitusjohtaja tyypin 2 diabetes


Jos olet ollut diabetes jonkin aikaa, tiedät, että päivä-to-day hallintaa oman tauti on ratkaisevan tärkeitä ihmisen terveydelle. Tiedätte myös, että se voi olla haastavaa. Joskus saatat tuntea lannistunut ja ihmetellä, miten voit jatkaa. Menestyksen avain on ylläpitää motivaatiota.

"Se voi auttaa ajatella diabeteksen hallinnan matka", sanoo Anna Simos, MPH, CDE, kliininen diabetes koulutuksen asiantuntija. "Jos sinulla on kärsivällisyyttä, saat paremmin hoitaa itse. Vain ottaa se yksi päivä kerrallaan. Kun saat hakoteillä, anna itsellesi anteeksi ja jatkaa eteenpäin."

Tunnistaminen erityisiä kompastuskiviä voi auttaa sinua saamaan takaisin raiteilleen. Seuraavassa on joitakin yleisiä esteitä, jotka olet ehkä havainnut ja vihjeitä niiden yli.

Dieetit

Pysyminen raiteilla syöminen suunnitelma, joka sinun ja terveydenhuollon tarjoaja on luonut on avain hallita veren glukoosipitoisuutta, sanoo Euroopan Diabetes Association (ADA). Se voi myös auttaa sinua laihtua ja alentaa sydänsairauksien riskiä.

  • Tee se helppo seurata, mitä syöt. Jos lasket hiilihydraatteja, pitää muunnostaulukko kanssa ruokapäiväkirjaa. Varmista, että se on tarpeeksi pieni kuljettaa mukana.

  • Varastoida keittiön hedelmiä, vihanneksia ja kuitupitoista ruokaa, jos yrität leikata rasvaa. Olet vähemmän todennäköisesti langeta, jos rasvaisia ​​ruokia ei ole helppo ulottuvilla.

  • Älä yritä uudistaa oman ruokavalion liian nopeasti. Keskity yksi tavoite kerrallaan. Esimerkiksi kuuluu pieni salaatti ja vähäkalorinen kastike kanssa illalliselle kaksi yötä tällä viikolla. Sitten, kun teet lounasta ensi viikolla, käytä kokojyväleipää oman voileipiä sijasta valkoista leipää.

  • Harkitse puhuu rekisteröity ravitsemusterapeutin. Tuoreessa tutkimuksessa todettiin, että tämä auttoi ihmisiä, joilla on tyypin 2 diabetes menettää enemmän painoa, ottaa vähemmän lääkkeitä ja tuntea paremmin kuin ne, jotka eivät hae apua.

Kuntoa

Säännöllinen liikunta auttaa hallitsemaan verensokeria ja vähentää sydänsairauksien riskiä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että on aktiivinen parantaa kestävyyttä, joustavuutta, liikkuvuutta ja keuhkojen kapasiteetti. Se on myös hyvä tapa auttaa hallitsemaan painoa, ADA sanoo.

  • Aikataulu toiminta osaksi päivää. Ajanvaraus voivat auttaa sinua pysy siinä. Jos kiinnitämme 30 minuuttia käyttää ei tule kysymykseen, on käytössä vain 10 minuuttia kerrallaan. Kolme lyhyempi istunnot ovat yhtä tehokkaita kohentamiseksi kunto.

  • Jatkaa intohimo. Ehkä olisit todennäköisesti löytää aikaa kuntoiluun jos teit jotain todella nauttia. Lähteä tanssimaan tai liittyä paikallisen softball joukkue. Koiran ulkoiluttaminen on hyvä tekosyy liikuntaan. Muista puhua teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin aloitat on liikuntasuunnitelma.

Seuranta verensokeri

Voit vähentää riskiä kehittää munuais-, silmä-ja hermo ongelmia pitämällä verensokerin lähelle normaalia, ADA sanoo. Testaamalla sitä säännöllisesti on ainoa tapa tietää, mitä tasot ovat.

Jos testaus menettely tunnet olosi epämiellyttäväksi, kysy tarjoaja muut testikitit. Jotkut merkit vievät vähemmän verta. Toiset voit pistää kyynärvartta sijaan sormen. Useimmat verensokerimittarilla nykyään helppo käyttää, tarkka ja lähes kivuton.

Kuunteleminen tiimisi

Vaikka päivittäinen seuranta osoittaa, että veren sokeripitoisuus on hieno, se ei anna täydellistä kuvaa siitä, kuinka hyvin olet tekemässä ajan. Siksi sinun täytyy nähdä palveluntarjoajan niin usein kuin suositellaan A1C verikoe. Tyypillisesti A1C testi tehdään joka kolmas neljään kuukauteen. Se tarjoaa potilaan ja tarjoaja yleiskuvan siitä, miten hyvin verensokeri on hallinnassa edeltävinä kuukausina. Tulos 7 tai vähemmän osoittaa hyvää valvontaa; arvo on suurempi kuin 7 viittaavat siihen, että enemmän huomiota tarvitaan ruokavalio, liikunta ja mahdollisesti lääkitys.

Seeing silmälääkäri, sisätautilääkäri, podiatrist ja säännöllisesti hammaslääkärissä voi auttaa ehkäisemään komplikaatioita, too. Yllään oikea jalkineet, tarkastaa jalat joka päivä, huolehtiminen silmäsi ja harjaus ja hammaslangan hampaat aikataulussa ovat hyviä tapoja. Koska varhainen diabeteksen ehkä ole selviä sinulle, on tärkeää, että asiantuntijat tunnistaa nämä hiljaa ongelmat ennen kuin ne muuttuvat vakaviksi.

Lisätietoja siitä, miten terveydenhuollon tiimin voi auttaa. Palveluntarjoaja toimisto on hyvä paikka aloittaa. Esitä kysymyksiä ja pyytää kirjallista tietoa voit ottaa kotiin. Voit myös pyytää palveluntarjoajalta ja auttaa sinua löytämään rekisteröity ravitsemusterapeutin tai muu asiantuntija.