Nipala

Eturauhassyöpä

Eturauhassyöpä tilastot:

Pelko, jolla on eturauhassyöpä voi olla tuhoisa miehiä. Kuitenkin, se on kaikkein onnistuneesti hoidettu, kun löytyi varhain. Harkitse näitä tilastoja Euroopan Cancer Society:

 • Yhdeksänkymmentä yksi prosentti kaikista eturauhasen syöpiä havaitaan, kun he ovat joko paikallisia (rajoittuu eturauhasen) tai alueellinen (lähellä). Viiden vuoden pysyvyys miesten diagnosoitu eturauhasen kasvaimia löydettiin näissä vaiheissa on 99 prosenttia.

 • Viimeisten 20 vuoden aikana, viiden vuoden pysyvyys kaikissa vaiheissa yhdistettynä on noussut 67 prosentista 99 prosenttiin.

 • Eturauhassyöpä on yleisin syöpä miehillä, lukuun ottamatta ihosyöpä.

 • Euroopan Cancer Society (ACS) arviot 2008 kuuluvat 186320 uutta tapausta eturauhassyövän Yhdysvalloissa.

 • Vuoden 2008 arviot sisältävät 28660 kuolemista tapahtuu eturauhassyöpään pelkästään Yhdysvalloissa, mikä tekee siitä toiseksi suurin syy syövän kuolemaan miehillä.

Faktoja eturauhanen:

Eturauhasen on sukupuoleen rauhanen miehillä. Se on noin pähkinän kokoinen ja ympäröi kaulan ja virtsaputken - putki, joka kuljettaa virtsan rakko. Se on osittain lihaksikas ja osittain rauhas, jossa kanavat avaaminen osaksi eturauhasen osa virtsaputken. Se koostuu kolme lohkoa: keskusta lohko, jossa yksi lohko kummallakin puolella.

Eturauhanen erittää lievästi emäksinen neste, joka on osa siemennestettä, neste, joka kuljettaa siittiöitä.

Mitkä ovat oireet eturauhasen syöpä?

Ei yleensä erityisiä löydöksiä tai oireita varhaisvaiheen eturauhassyöpä. Eturauhasen antigeenin (PSA) verikoe ja digitaalinen peräsuolesta tentti (DRE) voi tarjota parhaat mahdollisuudet tunnistaa eturauhassyövän sen alkuvaiheista, mutta nämä testit voivat olla haittoja. Keskustele lääkärisi kanssa siitä eturauhassyövän seulonta sopii sinulle.

Seuraavat ovat yleisimpiä oireita eturauhasen syöpä. Kuitenkin jokainen yksilö voi kokea oireita eri. Oireita voivat olla:

 • heikko tai keskeytyy virtsasuihku

 • virtsatessa usein (etenkin öisin)

 • virtsaamisvaikeudet tai rapauttavat virtsa

 • kyvyttömyys virtsata

 • kipua tai kirvelyä virtsatessa

 • verta virtsassa tai siemennesteen

 • kalvava kipu selässä, lonkissa tai lantio

 • kivulias siemensyöksy

Oireet eturauhasen syöpä voi muistuttaa muita sairauksia tai lääketieteellisiä ongelmia. Aina lääkärin diagnoosin.

Kuten mies vanhetessa, hänen eturauhasen voi kasvaa isompi ja estää virtauksen virtsan tai häiritä seksuaalinen toiminta. Laajentuneen eturauhanen rauhanen - sairaus nimeltä eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun - saattaa vaatia hoitoa lääketieteen tai kirurgian lievittää oireita. Tämä yhteinen hyvänlaatuinen eturauhasen sairaus, joka ei ole syöpä, voi aiheuttaa monia samoja oireita kuin eturauhasen syöpä.

Mitkä ovat riskitekijöitä eturauhasen syöpä?

Yleensä kaikki miehet ovat vaarassa eturauhassyövän. On kuitenkin olemassa erityisiä riskitekijöitä, jotka lisäävät todennäköisyyttä, että tietyt miehet sairastuminen, mukaan lukien seuraavat:

 • ikä
  Ikä on riskitekijä eturauhassyövän, erityisesti miesten ikä 50 ja vanhemmat. Yli 70 prosenttia kaikista eturauhasen syöpiä diagnosoidaan miehillä yli 65-vuotiaita.

 • kilpailu
  Eturauhasen syöpä on lähes 60 prosenttia yleisempää Afrikkalainen-Euroopan miehet kuin se on yksi valkoihoinen-Euroopan miehille. Japanilaiset ja kiinalaiset miehet kotoisin, ovatkin alhaisimpia eturauhassyöpää. Mielenkiintoista, kun kiinalaiset ja japanilaiset miehet siirtolaisiksi Yhdysvaltoihin, heillä on lisääntynyt riski ja kuolleisuus eturauhassyöpään, verrattuna niiden kotoperäisten populaatioiden. Japanissa esiintyvyys eturauhasen syöpä on lisääntynyt länsimaista ruokavaliota ja elintapoja on hyväksytty.

 • ruokavalio
  Epidemiologiset tiedot viittaavat siihen, että ruokavalio kulutetaan läntisissä teollisuusmaissa voi olla yksi tärkeimmistä osatekijöihin kehittää eturauhasen syöpä. Mieti seuraavia Tiedot ruokavaliosta ja sen vaikutus riski eturauhasen syöpä:

  • rasva
   Tutkimukset osoittavat, että miehet, jotka syövät runsaasti rasvaa ruokavalioon saattaa olla suurempi mahdollisuus sairastua eturauhassyöpään.

  • kuitu
   Ravintokuitu nauttiminen voi vaikuttaa kiertävän testosteroni ja estradioli, mikä puolestaan ​​saattaa vähentää etenemisen eturauhasen syöpä.

  • soijaproteiinia
   Paitsi pienempi rasvan saanti, toinen suuri ero Aasian ja Euroopan ruokavaliot on kulutuksen soija, keskimäärin 35 g / päivä per capita. Soija sisältää isoflavonia, joka useissa tutkimuksissa, on todettu estävän kasvua eturauhasen syöpä.

  • E-vitamiini ja seleeni
   E-vitamiini, antioksidantti, yhdistettynä seleeni, on osoitettu estävän tuumorin kasvun koe-eläimissä.

  • karotenoidit
   Karotenoideja sisältäviä lycopenes on osoitettu estävän kasvua ihmisen eturauhasen syöpäsolujen kudosviljelmiin (soluja kasvatettiin laboratoriossa). Ensisijainen lähde lycopenes käsitellään tomaatit tomaattimehua ja tomaattipyree.

  • rohdosvalmisteiden
   Yhdistelmä kasviperäisiä valmisteita tulee käyttää varoen, koska raportoituja haittavaikutuksia ovat olleet laskimotukos, rintojen arkuus, ja menetys libido. Monet kasviperäisiä valmisteita ei ole tutkittu miesten eturauhassyövän.

 • liikalihavuus
  Lihavuus ei ainoastaan ​​edistä diabetes ja korkea kolesteroli, mutta on myös liitetty joitakin yhteisiä syöpiä, kuten hormoni-riippuvaisten kasvainten, kuten eturauhas-, rinta-, ja munasarjasyöpä.

 • ympäristöaltisteiden
  Jotkut tutkimukset osoittavat lisääntynyt mahdollisuus eturauhassyövän miehillä, jotka ovat maanviljelijöitä tai ne altistuvat metalli kadmium samalla akkuja, hitsaus tai elektrolyyttistä. Lisätutkimuksia tarvitaan tällä alalla vahvistaa, onko tämä totta yhdistys.

 • ottaa vasektomia, BPH (hyvänlaatuinen eturauhasen liikakasvu), tai STD (sukupuolitauti)
  Tutkijat ovat tutkineet, onko miehillä, joilla on ollut vasektomia, BPH, tai jotka ovat altistuneet sukupuolitauti on lisääntynyt riski eturauhasen syöpä. Joidenkin tutkimusten mukaan yhteys, kun taas toiset eivät tue näitä väitteitä.

 • suvussa eturauhassyöpää
  Ottaa isä tai veli on eturauhassyöpä yli kaksinkertaistaa miehen riski sairastua tähän tautiin. Riski on vielä suurempi miehillä useita vaikuttanut sukulaisten, varsinkin jos sukulaiset olivat nuoria aikaan diagnoosi. Geneetikot (lääkärit ja tutkijat, jotka tutkivat perintö ja syitä geneettinen sairaus) jakaa perheille kolmeen ryhmään, riippuen määrä miesten eturauhassyövän ja heidän ikänsä puhkeamista, mukaan lukien seuraavat:

  • satunnaista - Perhe eturauhassyövän läsnä yksi mies, on tyypillinen alkamisiällä; satunnaista keinoin tapahtuu sattumalta.

  • familiaalinen - Perhe eturauhassyövän läsnä enemmän kuin yksi henkilö, mutta mitään lopullista malli perintö ja yleensä vanhempaa alkamisiällä.

  • perinnöllinen - perheen klusterin kolme tai enemmän vaikutusta sukulaisten sisällä mitään ydinperhettä (vanhemmat ja heidän lapsensa), perheen eturauhassyövän kunkin kolmen sukupolven joko äidin tai isän puolelta, tai klusterin kahden sukulaisia ​​vaikuteta nuorena (55 tai vähemmän). Viidestä 10 prosenttia eturauhassyövän tapauksista pidetään perinnöllisiä.

 • geneettiset tekijät
  Keskustassa jokaisen solun ihmiskehon, meidän geneettistä materiaalia - kromosomeja - löytyy. Normaalisti solut sisältävät 46 kromosomia eli 23 paria, joista puolet on peritty äitimme, puolet isämme. Kromosomit sisältävät kehon suunnitelma, meillä geeneissä. Geenit koodi ominaisuuksia, kuten silmien värin ja veriryhmä, ja myös valvoa tärkeitä sääntelyn tehtäviä elimistössä, kuten määrä solujen kasvua. Jotkut geenit, silloin, kun muutos tai mutantit, antaa suurempi riski hallitsematon solujen kasvua, mikä puolestaan ​​voi johtaa kasvainten kehittymistä. Nämä geenit ovat eri nimiä, mutta kaiken kutsutaan "syöpä altistavia geenejä." Noin 5-1 prosenttia kaikista eturauhasen syöpiä tiedetään johtua perinnöllinen DNA muutos, kuten syöpä alttius geeni. Viimeaikainen tutkimus osoittaa havaintoja, jotka viittaavat on joukko yhteisiä DNA vaihtelut, jotka johtavat suurempi riski perinnöllinen eturauhassyövän Afrikkalainen eurooppalaisista miehistä ja alle puolet kyseisen prosentin valkoihoisia miehiä.

Menettelyt arviointiin käytetään eturauhasen ongelmia:

Lisäksi vuosittainen lääkärintarkastus, joka sisältää veri-, virtsa, ja mahdollisesti muiden laboratoriokokeiden, National Cancer Institute ja Euroopan Cancer Society ehdottaa lääkärisi kanssa näistä suosituksia arvioinnin eturauhanen:

 • DRE (digitaalinen peräsuolesta tentit)
  Suosittelemalla tavalla lääkärin, dres tehdään yleensä vuosittain miesten yli 50-vuotiaita. Men in riskiryhmiin, kuten Afrikkalainen-ihmisiä, tai ne, joilla suvussa eturauhassyöpää tulisi keskustella lääkärin noin testataan 45-vuotiaana.

 • PSA (eturauhasen-antigeeni)
  Suosittelemalla tavalla lääkärin, PSA testit tehdään yleensä vuosittain miesten yli 50-vuotiaita. Men in riskiryhmiin, kuten Afrikkalainen ihmiset, tai ne, joilla suvussa eturauhassyöpää, tulisi keskustella lääkärin noin testataan varhaisemmassa iässä.

Mitä muita eturauhassyövän arviointimenettelyn?

Jos DRE tai PSA ovat epätavallisia, lääkärisi voi toistaa testejä tai pyytää ultraääni-ja muita menettelyjä. Nämä arvioinnin välineisiin voi kuulua:

 • transrectal ultraääni (TRUS) - testi ääniaalto kaikuu luoda kuva eturauhasen silmämääräisesti epänormaalin sairauksia kuten rauhanen laajentumista, kyhmyjä, tunkeutuminen kasvain kautta kapseli rauhanen, ja / tai hyökkäys rakkularauhasten; voidaan myös käyttää ohjauksessa neulabiopsiat eturauhanen ja / tai ohjaamiseksi typen koettimet cryosurgery.

 • tietokonetomografian scan (kutsutaan myös CT tai CAT scan.) - diagnostisen kuvantamisen menettely, joka käyttää yhdistelmää röntgenkuvat ja tietotekniikka tuottaa poikkileikkaus-kuvia (usein kutsutaan viipaletta), sekä vaaka-että pystysuunnassa, ruumiin. CT näyttää yksityiskohtaisia ​​kuvia tahansa kehon osaa, kuten luut, lihakset, rasva ja elimiä. TT ovat yksityiskohtaisempia kuin yleiset röntgenkuvat.

 • magneettikuvaus (MRI) - diagnostinen toimenpide, joka käyttää yhdistelmää suuria magneetteja, radiotaajuudet, ja tietokone tuottaa yksityiskohtaisia ​​kuvia elinten ja rakenteiden kehossa.

 • radionuklidien luukuvaus - ydinvoima kuvantamismenetelmä, joka auttaa osoittamaan, onko syöpä on levinnyt eturauhasen luut. Menetelmässä pistoksen radioaktiivista ainetta, joka auttaa paikantamaan sairaita luusoluihin koko kehon, ehdotettiin mahdollisia metastasoitunutta.

 • imusolmuke ja / tai eturauhasen koepalan - menettely, jossa kudosnäytteitä poistetaan (neulalla tai leikkauksen aikana) kehosta tutkittavaksi mikroskoopilla, onko syöpä tai muu epänormaali solut ovat läsnä.

Syöpä on varmistuu vasta koepala.