Nipala

Peräsuolen syöpä

Mikä on peräsuolen syöpä?

Peräsuolen syöpä on syöpä, joka kasvaa sisällä paksusuolen, jota kutsutaan myös paksusuolen tai paksusuolen. Syöpä, joka kasvaa viimeisen osan paksusuolen, peräsuolen, kutsutaan usein peräsuolen syövän ja joka kasvaa muilla paksusuolen on usein kutsutaan paksusuolen syöpä. Paksusuolen ja peräsuolen syöpä useimmiten kehittyy alemmassa alueilla paksusuoleen.

Peräsuolen syöpä on kolmanneksi yleisin syöpä naisilla ja miehillä Euroopassa (pois lukien ihosyöpä). Se on toiseksi suurin syy syöpään liittyvät kuolemat molemmilla sukupuolilla yhdistetyn mukaan Euroopan Cancer Society (Lähde: ACS ).

Tiesitkö?

Huolimatta synkkien tilastojen ja peräsuolen syövän, se on hyvin parannettavissa syövän jos se havaitaan varhain. Paras puolustus vastaan ​​paksusuolen syöpä on säännöllistä hoitoa ja seulontatutkimuksia. Seulontatutkimuksia ovat:

  • Digitaalinen peräsuolesta tentti, jossa terveydenhuollon ammattihenkilön lisää hansikkaat, voideltu sormella peräsuolen tuntea epänormaalin kasvaimet tai kokkareita

  • Ulosteen piilevän veren testi, jossa ulosteet testataan piilotettu verta

  • Joustava sigmoidoskopiaa tai kolonoskopia, jossa lääkäri lisää pieniä, joustavia ja valaistu putki paksusuolen jotta katsella polyypit (epänormaali kasvaimet) tai muita mahdollisia ongelmia. Polyypit voidaan poistaa myös tämän menettelyn aikana.

Jos et kehtaa ajatellut meneillään peräsuolen syöpä, et ole yksin. Kuitenkin moderni testaus voidaan suorittaa vähintään epämukavuutta ja lisää merkittävästi mahdollisuudet kiinni ja hoitoon peräsuolen syövän sen aikaisintaan kaikkein parannettavissa vaiheessa.

Peräsuolen syövän usein kehittyy adenomatous suoliston polyypit, noncancerous kasvaimet paksusuolen, joka voi tulla pahanlaatuisia tai syöväksi ajan. Alkuvaiheessa, adenomatous suoliston polyypit tuottavat usein mitään oireita. Kuten syöpä kehittyy, oireita voivat olla:

  • Muutos suolen tai tottumuksia, kuten ummetus tai ripuli tai muutos tavallista väri tai koostumus ulostetta

  • Turvotus ja vatsavaivat

  • Peräsuolen verenvuoto tai verta ulosteessa

Hoitamaton adenomatoottisia suoliston polyypit voivat kehittyä peräsuolen syöpä. Paksusuolen ja peräsuolen syöpä voi kasvaa läpi suoliston seinämän ja levitä muihin kehon osiin, kuten maksassa ja keuhkoissa, ja tulla pääte. Voit minimoida hengenvaarallisia komplikaatioita peräsuolen syövän hakemalla säännöllistä hoitoa ja rutiini peräsuolen syövän seulontatutkimuksia.

Lisäksi sinun pitäisi viipymättä haettava lääkärin hoitoon, jos sinulla on oireita peräsuolen syöpä, kuten suolen toiminnan muutos. Hakeudu heti lääkärin hoitoon (soita 911), jos sinulla on suuri verenvuoto peräsuolesta tai verinen, musta tai tervainen ulosteet.

Oire

Mitkä ovat oireet peräsuolen syöpä?

Oireet kolorektaalisyövän voi vaihdella yksilöiden välillä. Jotkut ihmiset kokevat ole oireita lainkaan, varsinkin alkuvaiheessa tauti. Lisäksi peräsuolen syöpä kehittyy usein hyvänlaatuinen adenomatous suoliston polyypit, jotka itsessään tuottavat yleensä ole oireita.... Lue lisää paksusuolen syövän oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa peräsuolen syövän?

Tarkka syy peräsuolen syöpä ei ole tiedossa. Kuitenkin tutkimus osoittaa, että useita hankittu muutoksia geneettisen materiaalin epiteelisoluihin kaksoispiste voi johtaa niiden hallitsematon kasvu ja muodostumista syövän soluja, jotka voivat lopulta muodostaa polyypit. Läsnäolo adenomatoottisten suoliston polyypit, jotka eivät poistu silti hyvänlaatuinen (ei syöpä) lisää merkittävästi riskiä sairastua paksusuolen syöpään. Alkutapahtuma joka muuttaa solujen ei ole tiedossa useimmissa tapauksissa, mutta jotkut geenimutaatioita, jotka lisäävät paksusuolisyövän riskin voi periä.... Lue lisää paksusuolen syövän syiden

HOIDOT

Miten peräsuolen syöpä hoidetaan?

Tavoitteena hoidossa peräsuolen syöpä on pysyvästi parantaa syövän tai saada aikaan täydellisen remission taudin. Peruuttamista tarkoittaa, että ei ole enää mitään merkkejä syöpä elimistössä, vaikka syöpä voi uusiutua tai uusiutumisen myöhemmin.... Lue lisää paksusuolen syövän hoidot

Lisää artikkeleita