Nipala

Löytää syy, kun seksiä sattuu

Seksi on tarkoitus olla yksi miellyttävä kokemuksia on. Valitettavasti miljoonille naisille, se on juuri päinvastoin: Kivulias. Ärsyttävä. Epämukavaksi. Itse asiassa peräti 75 prosenttia naisista kokee kivulias yhdyntä jossain vaiheessa elämänsä aikana.

Jos seksi on todennäköisesti tehdä sinulle otsauurteeseen otsa kuin curl varpaat, pitää käsittelyssä selvittää, mitä voisi aiheuttaa kipua. Se on ensimmäinen askel löytää tiesi hoitoa.

Lantion tulehduksellinen sairaus (PID). Sukupuolitaudit ( sukupuolitaudeilta ), kuten klamydia ja tippuri ovat usein syyllinen PID. Se syntyy, kun bakteerit liittyy näihin sukupuolitaudit aiheuttaa infektion kohtu, munanjohtimet ja muut sukupuolielimet. Tämän seurauksena saatat kokea kipua alemman vatsa, kuume, kivulias virtsaaminen, epäsäännölliset kuukautiset, ja kipu seksin aikana.

Vulvodynia. Peräti joka viides nainen kokee tämän krooninen sairaus, joka vaikuttaa ulkopuolelta emättimen, nimeltään häpy. Naiset, joilla vulvodynia voi tuntea kipua tahansa siellä painetta vastaan ​​vulva, kuten seksin-varsinkin levinneisyys-mutta myös käytettäessä tamponi aikana lantion tentti, tai kun istuu pitkään.

Interstitiaalinen kystiitti (IC). Naisten IC kokemusta toistuva kipu lantion ja virtsarakon sekä kasvu virtsaamistarve ja kiireellisyys. Toinen yleinen oire tauti, joka vaikuttaa jopa 8 miljoonaa Yhdysvaltain naisten, on kivulias yhdyntä. IC, oireet voivat aktivoitua seksin jälkeen. Eräässä tutkimuksessa noin 90 prosenttia potilaista IC sanoi, että heidän sairautensa esti heitä seksiä kokonaan.

Endometrioosi. Tämä sairaus ilmenee, kun solut vuori kohtu kasvaa ulkopuolella kohtuun. Ajan, solut voi vuotaa verta tai aiheuttaa arvet munanjohtimet, munasarjat, ja muut osat lantion alueella. Useimmat naiset, joilla on endometrioosi kipua-kivuliaat kuukautiset, kivulias kramppeja, ja kivulias seksiä.

Vaginismus. Kanssa vaginismus, lihasten ympärille avaaminen emättimeen purra ja tehdä siitä erittäin vaikeaa kumppanin peniksen päästä emättimeen. Kun yrität seksiä, saatat tuntea kirvely tai pistely tuntemuksia. Joissakin tapauksissa naiset sopiakseen lihaksia niin tiukasti, että yhdyntä on mahdotonta.

Ohjeiden

Jos tunnet kipua yhdynnän aikana, saatat tuntea hämmentynyt keskustelemme siitä kumppanisi kanssa tai lääkärin. Mutta sinun ei pitäisi olla. Kivulias yhdyntä on yhteinen. Ja kun sinä ja lääkäri määrittää sen syyn, se on myös hoidettavissa, lääkitys, fysioterapia, ja joissakin tapauksissa leikkausta. Älä odota keskustella lääkärisi kanssa.