Nipala

Daily antibiootti voi leikata COPD leimahduksia

Kun päivittäinen antibiootti voi vähentää leimahtamisia vakava keuhkosairaus, uusi tutkimus toteaa. Tutkimuksessa oli mukana 1142 ihmistä, joilla on krooninen keuhkoahtaumatauti (COPD). Tämä tauti aiheuttaa hengenahdistusta ja laskee keuhkojen toimintaa. Vähintään 8 out of 10 tapauksista johtuu tupakoinnista. Ihmiset tutkimuksessa oli edennyt keuhkoahtaumatauti. He olivat taipuvaisia ​​olla leimahduksia, huonompi oireita. Aikana leimahduksia, ihmiset yleensä yskä ja puhista enemmän ja enemmän hengitysvaikeuksia. Usein leimahduksia myös lisätä kuoleman riskiä. Ihmiset tutkimuksessa jaettiin satunnaisesti 2 ryhmään. Jokainen otti päivittäin pilleri. Yhdelle ryhmälle, tämä oli atsitromysiini, antibiootti. Toinen ryhmä sai lumelääkettä (fake) pillereitä. Vuoden kuluttua ihmiset ottavat todellinen huumeiden olivat 27% vähemmän todennäköisesti lehahduksiksi kuin ottaa lumelääkettä pillereitä. Heillä oli keskimäärin 1,48 leimahduksia vuodessa. Keskimäärin oli 1,83 niille, jotka ottivat lumelääkettä. Ihmiset, jotka ottivat atsitromysiini kertoi myös paremman elämänlaadun. New England Journal of Medicine julkaisi tutkimuksen. HealthDay News kirjoitti siitä 24 elokuu.

Mikä on lääkärin reaktio?

Krooninen keuhkoahtaumatauti (COPD) sisältää ryhmän keuhko-ongelmia kolme yhteistä asiaa:

 • Ne estävät ilmavirtauksen ja ulos keuhkoista.

 • Vahingoittaa keuhkoja ja keuhkoputkia on pysyvä.

 • Yleensä oireet pahenevat ajan mittaan.

Useimmat ihmiset, joilla on COPD on sekä krooninen keuhkoputkentulehdus ja keuhkolaajentuma.

Keuhkoahtaumatauti on yksi johtavista kuolinsyistä Euroopassa. Noin 1 20 kuolemantapausta liittyy suoraan keuhkoahtaumatauti. Tämä ei sisällä aiheuttamista kuolemista keuhkokuume ihmisiä, joilla on keuhkoahtaumatauti.

Tupakointi on suurin syy COPD. Yli 80% ihmisistä, joilla tauti on tai on ollut tupakoitsijoita.

Huumeet COPD voi hidastaa mahdollinen lasku keuhkojen toimintaa. Ne voivat kuitenkin antaa ihmisten hengittää hieman helpompaa, vähemmän yskää. Yleisesti käytettyjä lääkkeitä COPD apua ihmiset tuntevat paremmin eri tavoin.

 • Kortikosteroidi inhalaattorit voi vähentää tulehdusta.

 • Beeta-agonistit inhalaattorit voi parantaa ilman virtausta rentouttava hengitysteihin. Jotkut inhalaattorit yhdistää pitkävaikutteinen beeta-agonistit kortikosteroideja. Näitä ovat Advair ja Symbicort.

 • Antikolinergiset inhalaattorit voi parantaa ilman virtausta. Heillä on erilainen tapa rentoutua keuhkoputkiin. Yksi suosituimmista inhaloitavan lääkkeitä käytetään COPD on tiotropiumia (Spiriva).

Nämä lääkkeet auttaa vähentämään oireita COPD. He myös auttaa joitakin ihmisiä välttämään leimahduksia, kutsutaan keuhkoahtaumataudin. Tyypillisiä oireita purkaus ovat:

 • Lisääntynyt yskä

 • Muutos väriä yski-up lima

 • Lisääntynyt hengenahdistus

 • Väsymys

 • Hengityksen vinkuminen

Monet COPD leimahduksia alkaa bakteeri-tai virusinfektio keuhkoputkiin. Antibiootti on yleensä osa hoitoa, kun purkaus tapahtuu.

Aikaisemmat tutkimukset ovat tutkineet, onko ottamalla päivittäin antibiootti voisi auttaa estämään flare-ups. Tulokset ovat olleet vaihtelevia. Tähän asti hyötyjä ei painoi selvästi enemmän sivuvaikutuksia.

Uusi tutkimus osoittaa, että päivittäinen atsitromysiini voidaan estää leimahduksia. Atsitromysiini on yleinen antibiootti. Vuoden kestäneessä tutkimuksessa verrattiin 250 milligrammaa lääkettä päivässä lumelääkettä. New England Journal of Medicine julkaisi tutkimuksen tulokset tänään.

COPD potilailla, jotka käyttivät atsitromysiini meni keskimäärin 100 päivää kauemmin ilman purkaus kuin ottaa lumelääkettä. Heillä oli vähemmän leimahduksia yleistä. Ja he ilmoittivat, parempaa elämänlaatua. Yksi odottamaton sivuvaikutus ei tapahdu. Noin 5%: lla potilaista, jotka ottivat atsitromysiini oli lievä kuulon heikkenemistä.


Mitä muutoksia voin tehdä nyt?

Lopeta tupakointi. Tämä on vain osoittautunut tapa estää koskaan COPD. Jos sinulla on jo keuhkoahtaumatauti, se on ainoa mahdollisuus sinulla on estää sen heikentymisen.

Mistä päivittäin atsitromysiini sovi huumeiden keuhkoahtaumataudin hoitoon? Tällä hetkellä pitäisin tätä jo jonkin COPD-potilaille. Saatat olla ehdokkaana tätä hoitoa, jos sinulla on ollut vähintään yksi vakava purkaus tai vaatia kodin happihoitoa.

Ennen kuin aloitat atsitromysiini, sinun pitäisi olla EKG ( sydänfilmi ) ja kuulo testi. Sinun ei pitäisi ottaa päivittäin atsitromysiini, jos sinulla on:

 • Leposyke on yli 100 lyöntiä minuutissa

 • Erityinen poikkeavuus on EKG kutsutaan QT-ajan

 • Heikentynyt kuulo

Nämä "poikkeuksia" sovelletaan päivittäiseen käyttöön. Henkilö mitään näistä havainnoista voisi vielä harkita 5-7 päivää tämän huumeiden hoitoon purkaus. Atsitromysiini voidaan määrätä, jos syke ei ollut kovin korkea ja QT ollut kovin epätavallista.


Mitä voin odottaa tulevaisuuteen?

Voit odottaa lääkäreitä aloittaa määrättäessä atsitromysiini ihmisille Vaikeaa keuhkoahtaumatautia. Tämä lääke on pitkä puoliintumisaika, eli se pysyy elimistössä muutaman päivän kuluttua lopetat sen. Siksi on todennäköistä, että yhden pillerin joka toinen päivä (kolme kertaa viikossa) olisi yhtä tehokas kuin 250 milligramman pillerin päivittäin.