Nipala

Oireet ja diagnoosi

Voisiko sinulla on keuhkoahtaumatauti?

Keuhkoahtaumatauti on kun keuhkoputkien ovat tulehtuneet ja rakentaa liikaa limaa, estää ilmavirran. Lue lisää oireiden ilmetessä ›

COPD on edelleen laajasti havaitsematta

Krooninen keuhkoahtaumatauti (COPD) on johtava kuolinsyy ja työkyvyttömyyden tässä maassa. COPD käsittää monia keuhko-sairauksien, kuten keuhkolaajentuma ja krooninen keuhkoputkentulehdus, jotka kaikki on vaikea hengittää. Useimmissa COPD tapauksissa tupakointi on suurin syyllinen.

COPD kehittyy hitaasti, ja ihmiset ovat usein ole diagnosoitu, kunnes niiden 50, kun tauti on suuresti vaikuttanut niiden keuhkojen toimintaa ja heidän keuhkonsa ovat vaurioitua.

Lue lisää testejä ja tulokset diagnosoida COPD ›

COPD: jos oireet pahenevat

Kun oireiden ilmetessä pahenee, on tärkeää, ettei sivuuttaa niitä. Sinun tehtäväsi on pitää keuhkot toimi niin hyvin kuin mahdollista. Keskustele terveydenhuollon tarjoaja, ovatko nämä toimenpiteet voivat auttaa hallitsemaan keuhkoahtaumatauti.

Auttaa hallitsemaan pahenevat COPD, olla tietoinen varhaisvaroitus merkkejä muutoksesta, kuten useammin oireita tai puhkeamisen uusi oire. Tähän voisi sisältyä hengenahdistus, yskä, vinkuva hengitys tai liman tuotantoa. Pyydämme niitä lähellä sinua katsella muutoksia, too.

Mitkä ovat varoitusmerkkejä, että saatat tarvita lisähoitoa? ›