Nipala

Hoitoon hypoglykemia

Hypoglykemia on mahdollinen ongelma kaikille, jotka käyttää insuliinia tai useita muita glukoosia alentava lääkitys, mukaan lukien sulfonyyliureoita tai glinides, joko yksin tai yhdessä muiden diabeteslääkkeiden. Hypoglykemia on huomattavasti harvinaisempaa keskuudessa tyypin 2 diabetekseen kuin niillä, joilla on tyypin 1, mutta se voi olla vakava, kun se tapahtuu. Verensokerisi saattaa laskea poikkeuksellisen alhainen liiasta lääkitys (insuliini, sulfonyyliureat tai glinides), liian paljon liikuntaa, liian vähän ruokaa tai hiilihydraatteja, tai jää myöhässä aterian, tai näiden tekijöiden yhdistelmä. Kuten voit jatkaa lähes normaalia verensokeri aggressiivisemmin, riskiä hypoglykemia kasvaa.

On tärkeää, että ihmiset, joilla on diabetes, ja ne, jotka asuvat ja työskentelevät niiden kanssa, oppia tunnistamaan ja ymmärtämään hypoglykemia, joten se voidaan ehkäistä ja hoitaa ennen kuin siitä tulee hengenvaarallinen kriisi (ks. "Vaikea hypoglykemia").

Oireita alhainen verensokeri (hypoglykemia)

· Hermostuneisuus

· Heikkous

· Hunger

· Huimaus tai huimausta

· Trembling

· Hikoilu

· Nopea syke

· Kylmyyden ja nihkeä

· Ärtyneisyys

· Confusion

· Uneliaisuus

· Sokellus

· Double vision

· Vaikeissa tapauksissa tajuttomuus, kouristuksia ja jopa koomaan

Tiputtelua merkkejä

Monet asiantuntijat yhdistävät hypoglykeemisesti reaktioita verensokeri alle 60 mg / dl, mutta se on vaikea sanoa, millä tasolla hypoglykemia oireita esiintyy, koska jokainen ihminen reagoi eri tavalla. Esimerkiksi verensokerisi saattaa laskea alle 40 mg / dl aiheuttamatta mitään oireita, kun taas joku muu voi tuntea oireita tulossa, kun hänen verensokeri laskee alle 70 mg / dl.

Ajan myötä oireet voivat tulla hienosyisempi. Lopulta et voi kokea sydämentykytys, hikoilu ja ahdistusta, että kun tunnettu tauti. Sen sijaan ensimmäinen oire voi olla sumea ajattelu. Jotkut ihmiset kehittävät taudin, jota kutsutaan hypoglykemia tietämättömyys, jossa he kokevat mitään varoitusta oireita, vaikka heidän verensokeri on hyvin alhainen.

Alhainen verensokeri yleensä lähtee hälytykset monissa elinjärjestelmien. Aivot, joka perustuu glukoosin toiminto, on erityisen herkkä sokerin puutetta. Ensimmäiset merkit hypoglykemia muistuttavat ahdistus hyökkäys, koska lasku verensokeri stimuloi autonominen hermosto. Adrenaliini (tunnetaan myös nimellä adrenaliinia) erittyy, aiheuttaa hikoilu, hermostuneisuus, vapina, sydämentykytys, nopea syke, huimaus, ja usein nälkää. Vapautuminen adrenaliini on korjaava vastaus hypoglykemia ei vain koska se ilmoittaa puhelusta syömään, mutta koska se stimuloi maksan tehdä enemmän sokeria.

Jos hypoglykemia ei hoideta nopeasti, syvällisempää tasoja voi esiintyä ja vaikuttaa aivojen toimintaan, joka johtaa näön hämärtyminen, epäselvä puhe, sekavuus, ja muiden käyttäytymistä, joka muistuttaa päihtymystä, kuten sotainen tai typeryyttä. Lisäksi lasku verensokeri tai epäonnistuminen sairauden hoidossa nopeasti voi johtaa tajunnan menetykseen, kouristuksia ja jopa kuoleman (ks. "Vaikea hypoglykemia," jäljempänä). Harvoin, hypoglykemiatapaus ajon aikana voi aiheuttaa vakavaan auto-onnettomuuteen, varsinkin jos lykätä hemmotella itseäsi, ajattelu voit tehdä sen perille. Älä riskeerata: pysähtyä ja saada jotain makeaa heti, jos sinulla ei ole mitään kätevä autossa.

Ei jokainen kokee kaikki nämä oireet, ja se voi olla vaikea erottaa toisistaan ​​hypoglykemia ja ahdistusta yli ongelma työssä tai argumentti puolison kanssa. Lisäksi beetasalpaajat (käytetään kohonneen verenpaineen ja sydänsairauksien ) ja alkoholia voi peittää varhaiset oireet ja johtaa enemmän vakavia hypoglykemia. Siksi niitä on käytettävä varoen. Jos hypoglykemia tapahtuu unen aikana, vain vihjeitä saattaa olla kosteaa pyjamat (hikoilu), elävä painajaisia ​​tai nalkuttava päänsärky heräämisen jälkeen. On tärkeää olla sopusoinnussa näiden varhaiset merkit ja tietää, mitä verensokeri lähti hypoglykemia.

Estää hypoglykemia on parempi hoitaa sitä. Jos olet insuliinihoidon, saatat kohdata hypoglykemia jossain vaiheessa, todennäköisesti koska muutos syö malleja, kuten puuttuvia aterian. Mutta jos harjoittaa humalahakuinen alkoholinkäyttö, on epäsäännöllinen syöminen malleja, tai on maksa-tai munuaissairaus, olet erityinen riski.

Hoitoon alhainen verensokeri

Vaikka se on hyvä idea testata verensokeria jos epäilet sinulla on hypoglykeemisesti reaktion, usein ei vain ole aikaa. Kun alkaa tuntua oudolta, älä laita pois hoitoon. Sinun täytyy syödä tai juoda hieman sokeria, joka tavoittaa verenkiertoon nopeasti. Noin 10-15 grammaa hiilihydraattia pitäisi riittää. Se voi olla 4-6 unssia hedelmämehua, puoli tölkki säännöllinen sooda, 2 rkl rusinoita tai karkkia (yleensä puoli tusinaa karkista tai hyytelö pavut riittää). Lasillinen maitoa toimii myös hyvin, samoin kuin lyhytvaikutteinen glukoosipastilli, joita myydään apteekeissa. Voit odottaa helpotusta 10-15 minuuttia syömisen jälkeen sokeri. Mutta testaa verensokerin taso tuolloin, ja jos se on edelleen alhainen, voit joutua toistamaan hoidon.

Lääkärit viittaavat vahvasti siihen, että ihmiset ottavat insuliini kannamme Hard Candy, sokeripaloja tai jopa putki kakku jäätävissä joten he ovat valmiita hoitamaan itseään (varsinkin jos he olivat ajamassa) ensimmäisessä merkkejä hypoglykemia. Kuitenkin hypoglycemic reaktio ei pitäisi nähdä perusteena pigging ulos makeisia. Se on tärkeää saada tarpeeksi glukoosia korjata ongelman, mutta se ei ole viisasta ylikuormitus, joka vain aiheuttaa verensokeri hyppäävän myöhemmin.

Vaikea hypoglykemia

Kun aivot on riistetty sokeria pitkään, voit tulla sekava, menettää tajuntansa tai saada kohtauksen. Vaikea hypoglykemia on todellinen hätä, että sinulle jää pysty auttamaan itseäsi.

Kun diabeetikon raukeaa tajuttomuus tai tulee liian sekava ottaa hoitoon suullisesti, nopein lääke on Glukagonipistoksen hormoni, joka nostaa verensokeria, tai glukoosia laskimoon. Henkilöt, joilla on tyypin 1 diabetes pitäisi aina olla ajan tasalla glukagonin Pakit kotona ja töissä hätätilanteita varten. Perheenjäsenten tai työtovereiden täytyy olla tietoinen merkkejä ja osaa käyttää glukagonia hätätilanteessa. Jos glukagonia ei ole saatavilla, ne täytyy soittaa ensihoitaja joukkue välittömästi hallinnoida laskimoon glukoosia ja ottaa henkilö sairaalaan.