Nipala

6 terveyttä koskeviin toimenpiteisiin pysyä terveenä on neutropenia

Jos sinulla on neutropenia-sairaus, jossa bakteerit taistelevat valkosolut ovat vähän tiedät varmasti, että se on erittäin tärkeää välttää infektioita. Mutta se ei tarkoita, et voi saada ulos ja nauttia elämästä. Sinulla on kyky auttaa vähentämään riskiä poimien alkio tai virus keskittymällä muutamia yksinkertaisia ​​ohjeita. Alla on kuusi vinkkejä pysyä mahdollisimman terveellisiä neutropeniaa.

1. Pese, pese, pese

Se voi tuntua liian yksinkertaiselta, mutta pesemällä kädet usein on yksi parhaita tapoja välttää bakteereita ja viruksia, jotka voivat aiheuttaa tulehduksen. Käytä saippuaa ja muista pestä vähintään 20 sekuntia ennen kuin syöt tai valmistaa ruokaa ja sen jälkeen käytät vessassa. Älä myöskään unohda pestä kun nenäsi, yskä tai aivastaa, kahva roskat, tai kosketa eläin. Toisin sanoen, jos on epävarma, pese kädet! Kun saippualla ja vedellä ei ole saatavilla, käytä alkoholia perustuva käsihuuhde sisältää vähintään 60 prosenttia alkoholia.

2. Varo "high touch"-alueet

Bakteereita yleensä hengailla alustalla, joka kosketti usein, kuten doorknobs, puhelimet, ATM ja hissi painikkeet, ja tietokoneiden näppäimistöt. Käytä kostea puhdistus pyyhe puhtaille alueille, jotka ovat koskettanut usein. Ja jos mahdollista, yritä välttää tungosta alueilla, kuten ostoskeskuksissa tai julkisissa tilaisuuksissa.

3. Keskity ruoka

On tärkeää ryhtyä varotoimiin, kun ruoanvalmistukseen. Monet elintarvikkeet-tai laitteita ne valmistetaan paikan voi bakteereja. Varmista, että kaikki työ pinnat, kuten laskurit ja leikkuulaudat, ovat puhtaat. Pese ja keitä kaikki ruoka. Älä käytä veistä leikkuulauta, joka kosketti raakaa lihaa tai siipikarjaa muita elintarvikkeita. Älä sulata lihaa tai siipikarjaa huoneenlämmössä. Ja syödä ravitsevaa ruokavaliota, jossa keskitytään elintarvikkeita, jotka ovat pienempi riski bakteereille. Saat luettelon elintarvikkeet välttää, on artikkelissa "Diet Tehtävät ja kiellot on neutropenia."

4. Käytännössä hyvä hygienia

Auttaa alentamaan riskiä infektio, on tärkeää harjoitella hyvän henkilökohtaisen hygienian ja estää avoimia haavoja tai haavaumia. Ottaa kylvyn tai suihkun joka päivä. Taputtele kuivaksi ja käyttää kosteusvoidetta välttää kuiva, halkeileva iho. Älä naarmuta tai purista viat. Käytä puhdasta parranajokone sijaan partaveitsi. Pyyhi itse jälkeen suolen avulla vauva pyyhi sijaan vessapaperia. Ja varo leikata tai repiä kynsinauhat kun leikkaus kynnet. Harjaa hampaat pehmeällä hammasharjalla kahdesti päivässä. Keskustele lääkärisi kanssa, jos olet verenvuotoa ikenissä.

5. Anna muiden hoitaa lemmikkisi

Lemmikkieläinten hoito voi altistaa sinut useita bakteereita. Aina kun mahdollista, antaa jonkun muun siivoamaan teidän tuuhea ystävät. Esimerkiksi joku toinen tyhjentää hiekkalaatikkoa ja puhdas lemmikkieläinten häkeissä. Vältä myös poimien lemmikkieläinten jätökset.

6. Luo turvallinen koti

Ryhdytään toimiin, joilla kodin rentouttava, turvallinen ympäristö. Tämä tarkoittaa pitäminen mahdollisimman paljon sairauden aiheuttavia bakteereja ulos kuin mahdollista. Esimerkiksi pyytää kaikkia niitä, jotka tulevat kotiisi riisua kenkänsä. Poista kaikki elävät kasvit tai tuoreita kukkia makuuhuoneessa. Ja ei ole sinänsä mitään kylpypyyhkeet tai juomalasit muiden kanssa.

Muista, infektiot ovat paljon vakavampia ihmisten kanssa neutropenia. Jos koet oireita infektio-kuten kuumetta tai vilunväristyksiä päivystävälle lääkärille heti.

Key takeaways

  • Välttää infektioita on erittäin tärkeää, että ihmiset on neutropenia.

  • Käsien pesu usein on yksi parhaita tapoja välttää bakteereita ja viruksia, jotka voivat aiheuttaa tulehduksen.

  • Jos sinulla on neutropenia, muista kunnolla valmistella elintarvikkeita, käytännössä hyvä hygienia, jotta siivoaminen lemmikkejä, ja pitää kotisi turvallinen bakteereista.