Nipala

Mitä lääkärit haluavat sinun tietää neutropeniaa

Marjorie vihreä, MD

Marjorie Green, MD on hallituksen sertifioitu syöpätautien ja sisätautien. Hän on erikoistunut rintasyövän hoidossa.

Veressä muodostuu monia erilaisia ​​soluja, jotka palvelevat eri toimintoja. Valkosolut ovat soluja, jotka auttavat immuunijärjestelmää taistelussa infektioita vastaan. Neutrofiilit ovat valkoisia verisoluja, jotka on tärkeä taistelussa bakteeri-infektioita. Termi neutropenia kuvaa lääketieteellisen sairauden Neutrofiilien lukumäärä kehoon.

On olemassa monia erilaisia ​​syitä neutropenia. Yleisin syy on syöpä lääkitys, solunsalpaajia, jotka aiheuttavat tilapäistä neutrofiilien vähenemisellä. Kemoterapia, yleisesti, koostuu lääkkeitä, jotka tappavat nopeasti jakautuvat solut. Suurin osa kehon solut eivät kasva tai jakaa nopeasti. Kuitenkin teidän valkosolujen (neutrofiilien) eivät kasva nopeasti. Riippuen tyypistä kemoterapiaa annetaan, neutrofiilien ja muiden verisolujen voi tilapäisesti heikentyä, mikä saattaa johtaa neutropeniaa.

Diagnosoinnissa neutrophenia

Lääkäri pystyy määrittämään neutrofiilien lukumäärä veressä laboratorio testi kutsutaan täydellinen verenkuva kanssa ero - usein lempinimellä "CBC Diff." Valkosolujen kokonaismäärän (WBC) koostuu useista eri solujen, kuten neutrofiilien, lymfosyyttien, ja basofiilit.

Absoluuttinen neutrofiilimäärä (ANC) on yhteensä neutrofiilien lukumäärä, jotka ovat verinäytteestä. Neutropenia on olemassa, kun ANC on alle 1500. Kuitenkin tartuntavaara ei useinkaan alkaa nousta, kunnes ANC on alle 1000.

Infektioriski liittyy siihen, miten alhainen ANC laskee (kutsutaan myös aallonpohja) ja kuinka kauan ANC pysyy alhaisena. Alempi neutrofiilien määrä laskee ja pidempi neutrofiilien edelleen alhainen, suurempi riski infektion tulee.

Infektioiden ehkäisyssä

Samalla kun neutrofiilimäärä on alhainen, on tärkeää vähentää riskiä infektion. Paras tapa vähentää riskiä sairastua on pestä kädet usein, myös ennen kuin syödä ja juoda ja ennen kuin kosketat kasvosi. Anna perheen ja ystävien tietää, että olet vaarassa infektion, jotta he voivat olla varovainen rajoittaa altistumista vilustuminen ja muita sairauksia.

Useimmat ihmiset, jotka ovat neutropenia ei ole pitkän aikavälin ongelmia tai komplikaatioita saamasta pieniä määriä valkosoluja. Hyvä uutinen on, että sinulla todennäköisesti on vähän, jos lainkaan, oireet olemasta neutropenia. Yleisin oire on väsymys.

Sinun pitäisi puhua lääkärisi kanssa siitä, mitä riskiä neutropeniassa on ja kuinka kauan sinulla voi olla neutropeniaa. Kannattaa myös kysyä, onko mitään erityisiä varotoimia pidemmälle käsienpesu on otettava.

Useimmille potilaille, jotka saavat kemoterapiaa, lasku neutrofiileissä on väliaikaista. Luuytimen jatkuvasti verisoluja, ja sen jälkeen kemoterapian vaikutuksia häivyttää, uusia verisoluja ja neutrofiilien määrä on palautunut normaaliksi.

Saada hoitoa

Jos Neutropenian riski on erittäin suuri, lääkäri voi suositella laukaus kuten Neulasta. Tämä on lääkitys, joka kertoo kehon tehdä uusia valkosolujen tuoda ne takaisin normaalille tasolle nopeammin kuin luonnossa esiinny.

Tärkeintä on muistaa, että jos sinulle ilmaantuu kuumetta tai infektio, kun saatat olla neutropeenistä, hakeuduttava lääkärin hoitoon. Kehosi on ongelmia taistelevat infektio omasta ja nopea infektioiden hoitoon johtaa yleensä nopeasti ja täydellinen toipuminen infektio.