Nipala

Oma taistelu syöpää liittymätöntä neutropeniaa

Judy Greenberg

Judy Greenberg on taiteilija, äiti kaksi aikuista tytärtä ja isoäiti neljä lastenlasta. Hän asuu Atlantassa miehensä oli 43 vuotta, Robert.

Olen vesiväri taiteilija, joka tunnettiin nimellä "Grape Lady" Kaliforniassa, koska maalasin paljon kuvia viinirypäleiden viinitilat Sonoma County, jossa olen viettänyt suurimman osan elämästäni. Maalaus on elämäntapa minulle, mutta kolme kuukautta, lopetin.

Olin juuri täyttänyt 60 vuotta vanha, ja 60. tuli muutoksia en osannut odottaa. Otin aerobic ja voisi tuntea jotain pomppi sisälläni, tavallaan vetää takana minun napa. Kysyin gynekologi noin outo tunne vatsassani ja hän sanoi ei hätää, että olin hyvässä kunnossa. Kysyin kaksi lääkäri ystävälleen ja he molemmat nauroivat sanoen minulla oli "cockamamie" tauti. Aloin jo niin turvonnut, että olin ostaa housut ja viikkoa myöhemmin, ei voisi laittaa ne. Olen kehittänyt vatsa piski ja mieheni totesi, että minulla oli harmahtava sävy. Minulla ei ollut aavistustakaan, mitä oli tekeillä kehoni.

Päätin, että en voinut ihmetellä enää ja teki tapaamisen sisätautilääkäri, joka aikataulun CT. Oma CA125, kasvainmerkkiaine munasarjasyöpä, oli 430 - se olisi ollut pienempi kuin 35. Minulla oli vaiheen 3 munasarjasyöpä. Se ei ollut tunkeutunut mitään tärkeimpien elinten, mutta se teki kimppuun imusolmukkeisiin ja oli lähellä minun munuaisten ja virtsarakon.

Olen aina ollut hyvin pelkää lääkäreitä. Ennen nimittämistä, olisin hyperventiloimaan parkkipaikalla, ja minun verenpaine olisi huimasti. Minulla ei ole aavistustakaan, miksi reagoin näin. Kuitenkin, kun sain diagnoosin, en ollut kauhuissani yli lukemattomia lääkäreiden tapaamiset tiesin ennen minua. Sen sijaan, tunsin päättäväisyyttä, tämä tunne rauhaa, tule ylitseni. Jotain otti ja antoi minulle voimaa. Tavallaan olen melkein tuntui tunnoton.

Päivänä tuli minun leikkaus ja koskaan hetken ei mielestäni se ei tule toimimaan. Minulla ei ollut vaihtoehtoja, minun piti tehdä, mitä minun piti tehdä. En pelännyt kuolla - Pelkäsin kipua, kemoterapiaa, olemisen todella sairas. Olin enemmän pelkää, että olisin koskaan olla oma itseni taas. Leikkauksen aikana, ne poistettiin kymmenen kiloa nesteen lisäksi kasvain. Mutta minun terveysongelmia jatkui.

Olen tehtiin kemoterapia kolmen viikon välein kuuden kuukauden alussa. Yksi monista yllätyksiä chemo oli kehittää neutropenia. Neutropeniaa tapahtuu, kun siellä on poikkeuksellisen alhainen määrä neutrofiilien, jotka ovat valkoisia verisoluja, jotka auttavat immuunijärjestelmää taistelemaan infektioita. Chemo huumeiden aiheuttamat minun neutrofiilitaso mennä alas, ja numerot eivät tulleet takaisin ylös. Lääkärit määräsi minulle kaksi eri lääkkeitä vähentää minun mahdollisuus tartunnan, koska minun neutrofiilit ei olisi taistelussa infektioita minulle

Olin lopetti maalaamisen. Olin liian uupunut ja ollut halua tehdä toiminnan omistin elämäni. Omat opiskelijat kirjoittivat minulle ja kutsui minua ja vaativat, että minun piti ryhtyä maalaamaan uudestaan. Olen vihdoin kuunnellut. Maalasin "kemoterapia Series" - kokoelma akvarelleja, jotka olivat enemmän abstrakteja kuin olisin koskaan tehnyt. Mielestäni nämä maalaukset joitakin minun paras työ, koska ne olivat niin henkilökohtaisia ​​ja niin tunteellinen.

Kun niitä chemo, olin terve seuraavan kahden vuoden aikana. Mutta sitten syöpä palasi, ja minun oli Chemo joka viikko 18 kuukautta. Minä vihasin sitä, en ollut koskaan poissa lääkärin vastaanotolla ja minulla ei ollut elämää. Nyt olen tehdään chemo viiden viikon aikana. Olen edelleen sitä neutropenia lääkitys yhden päivän kuluttua hoidon, joka antaa minulle outo, särkevät tunne minun luut. Olen oppinut, että mitä enemmän olen käyttää, vähemmän huomaan kipua.

Olen päättänyt olla tulematta tarkoitetaan henkilöä, jolla on syöpä tai syöpäpotilaan. Vihaan sitä, kun ihmiset sanovat, että etsin hyvää, koska tiedän, he ajattelevat "... joku syöpä." Vihaan tunne toisten sääli minua. Se on ajanhukkaa ajatella taaksepäin. Loin Bucket List, ja mieheni ja minä matkustaa paljon nyt. Olemme olleet Venäjä, Kreikka, Italia - olen jopa ratsasti kamelilla Egyptissä ja tarkisti, että pois listalta. Olen äiti, isoäiti, vaimo ja taidemaalari. Ja kyllä, syöpä ja neutropenia ovat sairauksia olen voittamiseksi.

Asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin:

  1. Toivon, että olisin mennyt lääkäriin nopeammin ja löytänyt yhden, joka kuuntelisi minua - ja toivon vaadin, että hän tekee ultraääni.

  2. Olisinpa ollut CA125 testi nopeammin, ja vaati sitä, vaikka minun lääkäri sanoi, että olin kunnossa.

  3. Ihmiset eivät kerro sinulle, että kun menet hoitoon, sinulla on portti laittaa tähän tulee olemaan ikuisesti. He eivät kerro sinulle, että menetät paitsi hiuskarvakaan mutta myös kulmakarvat, häpykarvat, kaikki. Ja chemo on niin libido tappaja. Toivotan oli enemmän tietoa siitä, miten tarkalleen chemo muuttuu kehossa.

  4. Mentorointi ja auttaa toisia kautta hoito auttaa sinua käsittelemään kipua syövän. Löytää joku, joka on muutaman askeleen ennen sinua, kuka voi puhua, jotka voivat auttaa sinua ennakoida mitä on tulossa seuraavaksi.

  5. Kun sinulla on neutropenia, saada itsesi ylös ja ulos talosta on parasta, mitä voit tehdä. Vauhtia - ulkopuolella olemisen on kaikki kaikessa. Menen uimaan joka päivä. Mennä kävelylle, vain siirtää. Jos olet pehmentänyt, et tunne niin särkevät.

  6. Kun energiataso on alhaalla, sinun täytyy suunnitella sen mukaisesti ja oppia tahtiin itse. Otan torkut joka iltapäivä.

  7. Syödä paljon proteiinia - se antaa sinulle enemmän energiaa. Kokeile maapähkinävoita, pähkinöitä, ja vähärasvaista lihaa.

  8. Juo paljon vettä.

  9. On olemassa paljon asioita, voit keskustella vain muiden kanssa, jotka on syöpä - he ymmärtävät.

Judy Greenberg on taiteilija, äiti kaksi aikuista tytärtä ja isoäiti neljä lastenlasta. Hän asuu Atlantassa miehensä oli 43 vuotta, Robert.

Katso kuvagallerian Judy Greenberg kuvamateriaali luotu aikana hänen taistelun kanssa neutropenia.