Nipala

Ruokavalio ja varotoimet neutropeniaa

Jos sinulla on neutropenia, olet varmasti kuullut, että käsien pesu on tärkeää välttää mahdollisesti haitallisia bakteereita. Mutta tiesitkö, että mitä syöt voi olla tärkeää myös? Vaikka emme pidä ajatella sitä, bakteerit ovat monet elintarvikkeet syömme joka päivä. Mutta jotkut hinta on huonompi kuin toiset. Onneksi sinulla on kyky hallita oman ruokavalion ja vähentää altistumista suurimpia rikollisia.

Monet terveysalan asiantuntijat uskovat, että ihmiset, joilla on alhainen veren valkosolujen määrä voi hyötyä syö matalan mikrobien ruokavaliota. Tämän tyyppinen ruokavalio rajoittaa elintarvikkeita, jotka ovat todennäköisesti kuljettaa suuria määriä bakteereja, ja se voi mahdollisesti vähentää infektion. Tässä on mitä sinun tarvitsee tietää:

Alkaa ruokakauppaan

Mitä ruoka ostat ruokakauppaan voi tehdä tai rikkoa turvallinen syövien ruokavalio. Mutta niin voi miten ostaa niitä. Vähentää altistumista bakteereille, älä osta ruokaa tölkit, jotka on lommoja tai vaurioitunut. Myös poimia maitotuotteita ja muita kylmiä ruokia lopussa ostosten jotta ne eivät lämpene.

Keskity valmistelu

Kunnolla valmistella elintarvikkeita voi mennä pitkä matka vähentää sairastumisen riskiä. Esimerkiksi aina kokata elintarvikkeita perusteellisesti. Hankaa hedelmiä ja vihanneksia juuresharja ennen niiden leikkaaminen. Älä tallenna tähteet yli 24 tuntia. Ja varmista, että pidät raakaa lihaa tai siipikarjaa erillään muista elintarvikkeista.

Valitse viisaasti

Suojautua mahdollisen sairauden, se on viisasta välttää tiettyjä ruokia aina kun mahdollista. Jotkut ruoka on alttiimpi bakteereja kuin toiset, kuten raaka kala ja pastöroimaton maito. Joskus ravinnonlähde on korkean riskin, kuten deli tai jalkakäytävän myyjä. Älä syö ruokaa näistä lähteistä.

Onneksi on olemassa vertailukelpoisia vaihdot useimmat näistä elintarvikkeista, jotta sinun ei tarvitse tuntea riistetty. Alla on elintarvikkeita välttää ja joitakin vaihtoehtoja kokeilla.

  • Dairy. Vältä pastöroimaton maitotuotteet, kuten raakamaidon tai jogurttia valmistettu raakamaidosta. Valita sen sijaan pastöroitua maitoa ja jogurttia. Pysy kaukana pehmeä palvella jäätelöä tai jäädytetty jogurtti. Valitse sen sijaan pakattu jäätelöä tai jäädytetty jogurtti tuotteita.

  • Hedelmät ja vihannekset. Jotkut asiantuntijat uskovat, että ihmiset, joilla on neutropenia pitäisi pysyä erossa kaikista raakoja vihanneksia. Toiset sanovat, että he ovat turvallisia syödä, jos pestään perusteellisesti juuresharja. Vältä vihannes ituja kuten sinimailasen ituja. Kaikki muut hyvin pestyjä ja keitetyt vihannekset ovat turvallisia syödä. Niin ovat purkitettu lajikkeita. Kun valitset hedelmät, yritän pysyä kaukana raaka, herkkä loukkaantumaan lajit kuten omenoita, päärynöitä, tai viinirypäleitä. Sen sijaan valita hedelmiä, jotka on paksu iho, että voit kuoria, kuten banaaneja tai appelsiineja. Keitettyjä tai säilöttyjä hedelmiä käyvät myös.

  • Liha, kala ja munat. Pysy kaukana kaikista raakaa tai huonosti kypsennettyä lihaa, kalaa, siipikarjaa tai kananmunia (ei vuotava keltuaiset). Vältä myös lihajalosteet, jotka on viipaloitu tuore tiskillä. Sen sijaan ostaa lounasta lihan pakattujen säiliöissä.

  • Juusto. Vältä pehmeitä tai homeinen juustoja kuten sinihomejuustoa, feta, brie ja Meksikon-tyyliin queso blanco, sekä tuoreet viipaloidut deli juusto kaikenlaista. Valita kovemmin juustoja kuten cheddar ja parmesaania.

  • Leipää ja leivonnaisia. On parasta välttää leivät, muffinsseja, kakkuja, sämpylöitä ja munkkeja myydään itse palvella jäteastioita. Sen sijaan, kokeile valmiiksi pakattuja versioita näitä elintarvikkeita. Tai tee oma.

Älä unohda iso kuva

Kun suunnittelet ruokavalio, muista liittää monenlaisia ​​ravitsevia elintarvikkeita. Ja syö tarpeeksi kaloreita pysyä terveenä. Toteuttamalla toimia välttää elintarvikkeita todennäköisesti suurempi bakteerien mahdollisuuksien ja syö hyvin pyöristetty ruokavaliota, autat Ohjaa pitkän aikavälin terveyttä ja hyvinvointia.

Key takeaways

  • Henkilöt, joilla on neutropenia saattaa hyötyä matalan mikrobien ruokavaliota. Se voi mahdollisesti vähentää riskiä infektion.

  • Asianmukaisesti valmistaa elintarvikkeita välttää sairaus. Cook elintarvikkeet huolellisesti ja säilytetään raakaa lihaa tai siipikarjaa erillään muista elintarvikkeista.

  • Älä syö ruokia, jotka ovat alttiimpia bakteereille, kuten raaka kala, pastöroimaton maito ja pehmeitä tai homeinen juustoja.