Nipala

Ymmärtäminen vakavuus ja neutropenian hoitoon

Jos olet diagnosoitu neutropenia, olet varmasti kuullut lääkärisi Puhua neutrofiilien absoluuttinen määrä (ANC). ANC on tapa mitata, kuinka monta bakteereja taistelevat valkosolut ovat veressä. Oppimalla teidän ANC tasoilla, sinun ja lääkärisi voi ymmärtää paremmin tartunnanvaaran. Tässä on mitä sinun tarvitsee tietää.

Neutrofiilit ovat valkoisia verisoluja, jotka ovat vastuussa tuhoaa haitallisia bakteereja elimistössä. Useimmat terveet ihmiset ovat ANC noin 1500 7000 kuutiomillimetriä kohti (mm3) verta. Kuitenkin neutrofiilien voi laskea alle tämän hyvällä tasolla. Syitä tähän voivat olla negatiivinen reaktio syövän hoitoon tai tiettyjen virusinfektioiden. Se voi myös johtua synnynnäiset sairaudet. Kun neutrofiilien laskee alle 1500 euroa mm3 verta, tauti on nimeltään neutropenia.

Tasot neutropenia

Lääkärit luokitella neutropenia kolmeen perustasoa: lievä, keskivaikea ja vaikea.

  • Lievä neutropenia on diagnosoitu, kun ANC laskevat alle 1500 euroa mm3 tasolla vaan on edelleen yli 1000 per mm3.

  • Kohtalainen neutropenia on, kun ANC tasot ovat välillä 500 per mm3 ja 1000 per mm3.

  • Vaikeaa neutropeniaa tapahtuu, kun ANC laskevat alle 500 per mm3.

Tietäen teidän ANC on tärkeää. Pienempi numero on, sitä suurempi riski infektion. Tämä on tärkeää, koska kehittää infektio on paljon vakavampi, kun sinulla on heikentynyt immuunijärjestelmä. Sinun tartunnanvaaran myös lisää, jos ANC pysyy matalana kolme päivää tai enemmän. Jos olet diagnosoitu neutropenia, lääkäri todennäköisesti tarkistaa ANC määrät.

Käsittelyvaiheet

Ensimmäinen hoitomenetelmä kaikentasoisille neutropenia on tartuntavaaran. Tämä voi sisältää harjoitellaan hyvää henkilökohtaista hygieniaa ja välttämään ihmisiä, jotka ovat sairaita. Yrittää pysyä mahdollisimman terveellisiä on yksi parhaista, mitä voi tehdä yleistä terveydentilaa. Tämä on erityisen tärkeää niille, jotka ovat alhaisemmat ANC tasoilla. Kokeile näitä kuutta terveyttä koskevia toimenpiteitä, joiden avulla tartunnan välttämiseksi.

Lähteestä riippuen oman neutropenia, lääkärit voivat yrittää vähentää altistumista mikä aiheutti taudin ensimmäinen paikka. Esimerkiksi, jos kehittyi neutropenia vastauksena kemoterapiaa, lääkäri voi odottaa, kunnes ANC nousee ennen kuin jatkat seuraavalla kierroksella hoidon.

Jos sinulla on neutropenia kuumetta tai luokitellaan joilla on kohtalainen tai vaikea neutropenia, lääkäri voi antaa sinulle valkosolujen kasvutekijä-nimistä lääkettä CSF tai stimuloiva tekijä. Tämän tyyppinen lääke, joka on tyypillisesti ruiskutetaan, auttaa kehon tehdä enemmän neutrofiilit. Kuinka paljon lääkitystä ja kuinka usein sitä annetaan riippuu vakavuus teidän tauti. Yleisesti määrätty tukikehyksien kuuluvat filgrastiimille (Neupogenin) tai pegfilgrastiimia (Neulasta).

Tunnustaa infektio

On tärkeää varoa merkkejä siitä, että olet kehittää infektio. Infektio ihmiset neutropeniaa pidetään hätätapaus.

Kuume on yksi ensimmäisiä merkkejä tartunnasta. Lääkäri voi pyytää, että tarkistat lämpötila kerran päivässä auttaa havaitsemaan epänormaalin lämpötilan nousu. Soita lääkärillesi heti, jos sinulla on lämpötila 100,5 ° F tai korkeampi. Henkilöille, joilla on vaikea neutropenia, kuume voi olla ainoa merkki infektiosta. Tämä johtuu siitä, elimistö ei ole tarpeeksi neutrofiileissä osoittaa muita merkkejä, että keho taistelee infektio. Muita oireita infektion katsella ovat vilunväreet, kipu ja punoitus, erityisesti noin leikata tai haavan.

Jos sinulla on infektio, lääkäri alkaa antibioottihoito välittömästi. Tulet sitten tehdään joitakin testejä, kuten verikokeita tai röntgenkuvat, määrittää millaisia ​​alkio aiheuttanut infektion ja jos infektio sijaitsee. Näiden tietojen perusteella, antibioottiasi voidaan muuttaa tai muokata.

Että oma puolestapuhuja

On tärkeää, että kumppani lääkärin kanssa ja olla aktiivinen osallistuja teidän hoitoa. Aina keskustella lääkärisi kanssa, jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita. Ja ryhtyä toimiin, jotta sairaus tai infektio aina kun mahdollista. Sinulla on valta vähentää tilaisuutesi sairauden ja auttaa kehoa toipua.

Key takeaways

  • Neutrofiilien absoluuttinen määrä mittaa, kuinka monta bakteereja taistelevat valkosolut ovat veressä.

  • Lääkäreitä diagnosoimaan neutropeniana lievä, keskivaikea tai vaikea perustuu neutrofiilien absoluuttinen määrä.

  • Ihmiset, joilla on neutropenia täytyy ryhtyä toimiin, jotta infektioita, kuten harjoitellaan hyvää henkilökohtaista hygieniaa ja välttämään ihmisiä, jotka ovat sairaita.

  • Tulehdusoireita ovat kuume, vilunväristykset, kipu ja punoitus, erityisesti noin leikata tai haavan.