Nipala

Miespuolinen face osteoporoosin

Koska miehet elävät pidempään, he joutuvat torjumaan sairaus, joka käytetään ajatella kuin naisten tauti.

Osteoporoosi on sairaus, jolle on ominaista luun massa ja tiheys, on katsottu lähinnä terveysongelma vanhemmille naisille. Jos olet jäsen miessukupuoli, olet ehkä hengitti pieni helpotuksen huokaus - tai yksinkertaisesti viritetty ulos - kun osteoporoosi tuli. Se ei ollut sairaus sinun piti murehtia.

Valitettavasti kollegat, se ei ole aivan näin yksinkertainen.

Totta, osteoporoosi on yleisempää naisilla. Mutta miehet eivät suinkaan ole immuuneja. Kaksi miljoonaa Euroopan miehillä on sairaus, ja miljoonat ovat osteopenia, vähemmässä määrin luukatoa. Vuoteen 2020 mennessä

miesten määrä on Euroopassa harvennus luut odotetaan ylittävän 20 miljoonaa. Kuolleisuus sydänsairauksiin ja muut perinteiset tappajat miehet ovat laskussa, niin enemmän miehiä elää tarpeeksi kauan kamppailemaan ikääntymiseen liittyvien sairauksien, kuten osteoporoosin. Osteoporoosi alkaa aikaisemmin ja pahenee nopeammin naisille, koska keski-iän hormonaalisia muutoksia, mutta alkaen noin 65-vuotiaana, molemmat sukupuolet menettää luun suunnilleen samaan hintaan.

Aiheuttama alhainen testosteroni

Osteoporoosi on liittynyt joitakin mies vain sairauksia - esimerkiksi poikkeuksellisen alhainen testosteronitaso (hypogonadismi). Psoriasis ei ole pelkästään miehen sairaus, mutta tutkimukset osoittavat, ihotauti liittyy luuntiheyden menetys miehillä, mutta ei naisilla. Yksi valvontaa koskevan strategian kehittyneitä eturauhassyövän on androgeenideprivaatioterapian hoito, joka liittyy yleensä huumeita, jotka häiritsevät testosteronia. Mutta testosteroni edistää luun muodostumista, joten nämä lääkkeet voivat päätteeksi heikentää luita.

Jotkut lääkkeet vaikuttavat luut molemmilla sukupuolilla. Pitkän aikavälin kortisoni sairauksien hoidossa, kuten astman tai nivelreuman niveltulehdus voi vähentää luun massa. Protonipumpun estäjät (Nexium, Prevacid, muut) käytetään hoitoon refluksitauti ( GERD ) ja selektiivinen serotoniinin takaisinoton estäjä masennuslääkkeet (Paxil, Prozac, muut) ovat tulleet tarkastelun julkaisemisen jälkeen tutkimusten mukaan hekin voi edistää luukatoa. Asiantuntijat varoittavat, että on liian aikaista tehdä lopullisia johtopäätöksiä vaaraa luuston terveyteen näiden lääkkeiden. Silti voit neuvotella lääkärisi kanssa, jos olet näitä lääkkeitä.

Elämäntapa ja terveystottumukset ovat myös merkittävä tekijä osteoporoottisten riski, sekä miehille että naisille. Tupakointi ja raskas alkoholijuomien juominen heikentää luita, ja miehet ovat todennäköisemmin kuin naiset harjoittaa näiden käyttäytymistä.

Erityisen dire osteoporoosin seuraus Luunmurtuma. Neljäsosa miehistä yli 50-vuotiaita voi odottaa saavansa osteoporoosiin liittyvää murtuma jonkin aikaa elämässään, joka on vielä parempi kuin kertoimet naisten että ikä kasvot. Naisille, siellä on yksi-in-joka-kahden mahdollisuudet murtuma. Sukupuolesta riippumatta, murtunut luu keskellä tai vanhuuden voi tarkka korkea hinta: viipyvä kipua, liikuntakyvyn heikkenemistä, pitkäaikaisen työkyvyttömyyden, itsenäisyyden menetystä.

Luuston terveyden neuvoja: sama kaikille?

Kun se tulee estää osteoporoosia, paljon neuvoja koskee sekä miehiä että naisia. Keeping luut vahvoina on jälleen yksi syy käyttää. D-vitamiini on myös tärkeä luuston terveydelle - sekä yleisen terveyden. Monet asiantuntijat nyt sanovat, että meidän pitäisi saada vähintään 800 1000 kansainvälistä yksikköä (IU) D-vitamiinia päivittäin, varsinkin talvikuukausina pohjoisilla leveysasteilla, kun rajoitettu auringonvalo vähentää vitamiini tuottaa luonnollisesti ihoa.

Mutta kun se tulee ehkä tutuin ehkäisy kärki - pitää kalsiumin saanti korkea - suosituksia miehet ovat pilvisemmiksi. Monet tutkimukset osoittavat yhdistyksen välillä pitkän aikavälin päivittäinen kalsiumin saanti tasolle 1500 mg tai enemmän ja suurempi riski sairastua kehittyneitä eturauhassyövän - vaikka se on tärkeää huomata, että kaikilla ei ole. Toisaalta, ei ole epäilystäkään, että jotkut kalsiumia tarvitaan ylläpitämään luuston vahvuus, ja siellä on jono tuloksia, jotka viittaavat siihen, mineraali saattaa alentaa paksusuolen syövän riskiä. Tutkijat huomauttavat myös, että kalsium-eturauhassyövän yhteys voi johtua D-vitamiinin saanti.

Iso-Britannia asettaa sen päivittäisestä kalsiumin suosituksesta 700 milligrammaa (mg), joka voi olla lähempänä määrää, että useimmat miehet pitäisi kuluttaa. Miesten vaarassa sairastua osteoporoosiin, oikea tasapaino voi olla noin 700 mg 1000 mg kalsiumia päivässä, joka voidaan saavuttaa normaali ruokavalio, joka sisältää viisikymmentäyhdeksän yli yksi annosta maitotuotteita ja runsaasti D-vitamiinia, joka yleensä Ota siis vitamiini pillerin muodossa.

Hyötyvät naisten kokemuksia

Miehet ovat onnekkaita, koska naiset ovat olleet edelläkävijöitä osteoporoosin diagnosointiin ja hoitoon. Miehet voivat kuitenkin olla vähemmän hoitovaihtoehtoja tällä hetkellä, koska jotkut lääkkeet on testattu vain naisilla. Alendronaatti (Fosamax), vanhin ja parhaiten tutkittu huume bisfosfonaatti luokan, on osoitettu olevan tehokas miesten. Vaihtoehto saavilla miehillä androgeenideprivaatio hoito on yksi selektiivinen estrogeenireseptorin modulaattori huumeita. Nämä lääkkeet, alun perin kehitetty hoitamaan rintasyöpä, auttaa säilyttämään luun jäljittelemällä estrogeenin. Ja kliiniset tutkimukset osoittavat, että huumekokeilut, denosumab, voi olla lupaus hoidettaessa miesten luukatoa johtuvat hormonihoito.