Nipala

Kaikki käyttäjästä vaihdevuodet

Vaihdevuosien kun estrogeenin ja progesteronin tuotantoa, ovulaation ja kuukautisten stop-on luonnollinen osa naisen elämää. Keski-ikä, että naiset saavuttavat vaihdevuodet on 51.

Edeltävinä vuosina vaihdevuodet, nimeltään perimenopause, esiintyy yleensä vuotiaille 45 ja 55. Perimenopause eroaa naisesta naiseen. Tänä aikana, estrogeenin tuotanto vähenee. Jotkut naiset kuukautiset säännöllisesti, kunnes ne kaudet yhtäkkiä lopettaa. Toiset voivat nähdä muutoksia määrä vuotoon tai ajan jaksojen välillä. Toiset voivat jäädä pois tai Välivuotojen.

Vaikka epäsäännölliset kuukautiset, voimakas verenvuoto tai verenvuoto normaalia kauemmin usein on normaali osa edeltävinä vuosina vaihdevuodet, mikä tahansa näistä voi myös olla merkki syövän. Jos kuukautiset muuttuneet epäsäännöllisiksi, raskaampi tai tavallista kauemmin, tai jos olet Välivuotojen, pitää kuukautiskierron päiväkirjaa ja keskustella siitä teidän terveydenhuollon tarjoaja, joka voi päättää tarkistaa kohdun syöpä.

Oireita vaihdevuodet

Jopa 75 prosenttia naisista on kuumia aaltoja, kun ne lähestyvät vaihdevuodet. Vilkkuu-äkillinen punoitus tunne, että alkaa yleensä lähellä rinnassa ja leviää kaulan, kasvojen ja käsivarsien-kestävät yleensä kolmesta neljään minuuttia ja voi tapahtua niin usein kuin kerran tunnissa tai niin harvoin kuin muutaman kerran kuukaudessa. Ne voivat tapahtua milloin tahansa päivällä tai yöllä. Ne voivat herättää sinut unesta (kutsutaan yöhikoilu). Niitä saa esiintyä niin kauan kuin viiden vuoden aikana elimistö sopeutuu munasarjat "vähentynyt tuotanto estrogeenin ja progesteronin.

Perimenopausal naisilla voi olla unihäiriöitä, koska yöhikoilu tai unettomuus. Unen puute voi vaikuttaa tunnelmia, terveys ja toimintakyky.

Emättimen ja virtsateiden muutokset voivat esiintyä estrogeenitaso laskee. Emättimen limakalvon ohenee ja kuivempi. Yhdyntä voi olla epämiellyttävä, mutta tämä voidaan lievittää käyttämällä over-the-counter vesiliukoinen voiteluaineita. Limakalvon virtsateiden myös ohenee, ja kudosten tukevat virtsarakon saattavat heikentyä. Nämä muutokset voivat aiheuttaa virtsan vuotamaan ja aivastelu, nostamista tai muuta rasitusta. Tätä kutsutaan stressin inkontinenssi ja voidaan auttaa tekemällä Kegel harjoituksia.

Terveysriskit

Naisen riskiä sydänsairauksiin ja aivohalvaukseen lisääntyy vaihdevuosien jälkeen. Luonnollinen estrogeeni voivat auttaa suojaamaan sydämen ja verisuonten vähentämällä LDL ("huono") kolesteroli ja lisää HDL ("hyvä") kolesteroli veressä ja positiivisia vaikutuksia verisuonissa. Vaikka hormonihoito (HT) saattaa lievittää vaihdevuosioireita, se ei näytä estävän sydänsairauksien ja lisää riskiä sairastua rintasyöpään. Voit ryhtyä muihin toimiin vähentää riskiä sydänsairauksiin vaihdevuosien jälkeen syömällä terveellistä ruokavaliota, liikuntaa säännöllisesti, säilyttää terveen painon, välttämällä tupakointia, ja jos sinulla on diabetes tai korkea verenpaine, seuraavan hoitosuunnitelman.

Kunnes nainen täyttää 30 vuotta, hänen ruumiinsa rakentaa luun; ikävuoden jälkeen 30, luu hajoaa nopeammin kuin se korvataan. Lievä luukatoa ei aiheuta ongelmia, mutta kun tappio liikaa, luut heikentää ja murtumia esiintyy. Syöminen ruokavalio, joka tarjoaa 1000 1500 mg kalsiumia päivässä ja 400 800 IU D-vitamiinia (tai ottamalla vasta-arvot lisäravinteet), tekee kantavissa harjoituksia ja hoitoa, joka auttaa rakentamaan luun voi auttaa ehkäisemään liiallista luukatoa ja murtumia.

Suun HT voi lievittää emättimen kuivuus, vähentää tai lopettaa kuumia aaltoja ja auttaa rakon oireita. HT lisää kuitenkin muita terveysriskejä. Emättimen kuivuus ja virtsankarkailu, määrätty emättimen kerma, joka sisältää estrogeeni voi olla hyötyä. Vesipohjaisia ​​voiteluaineita, kuten KY Jelly, Astroglide, Replens tai Surgilube voi tehdä yhdynnän vähemmän tuskallista. Keskustele terveydenhuollon tarjoaja selvittää, mikä sopii sinulle parhaiten.

Ei-hormonaalista toimenpiteet ovat saatavina myös lievittää vaihdevuosioireita. Kasviperäisiä tuotteita, estrogeenin kaltaisia ​​aineita ei suositella oireiden hallintaan, koska niiden laatu ei voida taata, ja monet niiden vaikutuksia ei ole tutkittu.

Omahoidon vaihetta vaihdevuodet

  • Pukeudu kerroksittain ja käytä löysiä vaatteita.

  • Juo runsaasti vettä.

  • Do painonkannatusharjoittelulla varten 30-60 minuuttia päivässä useimpina päivinä viikossa.

  • Vältä kofeiinia ja alkoholia, joka voi tehostaa kuumia aaltoja ja aiheuttaa unettomuutta.

  • Syö tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää hedelmiä ja vihanneksia sekä 1200 ja 1500 mg kalsiumia ja 400 800 IU D-vitamiinia

  • Saavuttaa ja ylläpitää terveellistä painoa.