Nipala

Pysyminen seksuaalisesti kytkettynä, kun sinulla on Crohnin tauti

Useimmat ihmiset, joilla Crohnin tauti voi nauttia täyttää seksielämä. Kuitenkin epämiellyttäviä oireita tai emotionaalisia kysymyksiä voi joskus vaimentaa toiveenne. Joitakin hoitoja Crohnin tauti, kuten leikkaus tai tietyt lääkkeet voivat myös häiritä läheisyyttä.

Seksiä ja läheisyyttä mennä pitkä matka kohti paransimme elämänlaatua. Jos tavoitteena on säilyttää vahva fyysinen yhteys kumppanisi kanssa, pitävät näitä ehdotuksia paremmin läheisyyttä.

Avata

On normaalia, että kumppaneita tuntea närkästystä, jos heidän rakkaansa on sairas ja vähät seksiä. Vaikka se voi olla vaikeaa, on tärkeää jakaa näitä tunteita ja työskennellä heidät pois. Muuten, vihaa ja turhautumista voi kasvaa, ja te molemmat tuntuu syrjityiksi.

Jos et ole sillä tuulella, puhua mitä tilalla sinut takaisin. Yritä piiloutua miltä sinusta tuntuu fyysisesti tai henkisesti. Jakamalla mitä koskee voit itse tuoda sinut lähemmäksi kumppani.

Selviytyminen miehille

Monet tekijät voivat vaikuttaa miehen seksuaalisuuteen, jos hänellä on Crohnin tauti. Ei seksuaalivietti? Joskus steroidi lääkkeet ovat syyllisiä.

Ongelmia pitää erektio? Impotenssi ei ole epätavallista, ja suurimman osan ajasta se on väliaikaista. Jotkut lääkkeet Crohnin tauti voi aiheuttaa laskua seksuaalista toimintaa. Niin voi leikkaus, vaikka tämä on harvinaista. Ylläpitää erektio, harkitse reseptilääkkeitä tai erektio rengas, joka on lääkkeetön vaihtoehto. Ennen kuin aloitat tai lopetat minkään lääkkeen, muista keskustella lääkärisi kanssa.

Selviytyminen naisille

Naisilla, joilla tulehduksellinen suolistosairaus, kuten Crohnin, mielialahäiriöt, kuten masennus usein häiritä läheisyyttä. Jos olet tekemisissä masennus, harkitse juttelee terapeutin. Toinen vaihtoehto on tukiryhmä, joka tarjoaa mukavan, kannustava ympäristö ihmisille, joilla Crohnin tautia purkaa ja jakaa ratkaisuja ihmissuhteista ja muita asioita.

Tyytymätön kehosi? Se ei ole harvinaista oireita Crohnin tauti on negatiivinen vaikutus kehon kuva. Lääkkeitä kuten prednisonia voi myös vaikuttaa kehon kuva osallistumalla painonnousua. Kun ajattelet kehosi, yritän keskittyä iso kuva-kaikki seikkoja, jotka tekevät sinut houkutteleva.

Kivulias yhdyntä? Lääkäri saattaa pystyä määrätä hormonaalista kermaa tai peräpuikko, että asetat emättimeen. Jos emättimen kuivuus on kysymys, voitelugeeliä voi myös auttaa. Ja välttää tupakointia, joka aiheuttaa emättimen kuivuutta.

Jos käytät pussi

Jotkut ihmiset, joilla Crohnin tauti on leikkaus poistaa peräsuolen ja käyttää ulkoista pussi keräämiseksi. Tämä voi olla vaikeaa säätö, varsinkin kun se tulee läheisyyttä. Jos et halua kumppanisi nähdä pussi, voit peittää sen kanssa lyhyt yöpaita tai erityisesti suunniteltu kattaa. Monet miehet käyttävät leveä vyö-kuin suojaava pinnoite pussi.

Jos olet huolissasi vuoto, tyhjennä pussi ja varmista, että se on turvallinen ennen romanttista aikaa. Seksin aikana, yritä kokeilla eri paikkoihin, jotta pussi ei ole tiellä.

Läheisyyttä ilman seksiä

Jos oireesi ovat toimivat ja yhdyntä vain ei ole vaihtoehto, harkitse tutkia tapoja olla sukupuolisuhteeseen ilman yhdyntää. Esimerkiksi suudella, halailu ja hieronta voi auttaa luomaan tunteita lämpöä ja connectedness. Muita vaihtoehtoja ovat manuaalinen stimulaatio, suuseksiä ja itsetyydytys. Kaikki voidaan sisällyttää rakkautta pelata tavalla, joka on miellyttävä ja edistää läheisyyttä.

Kuitenkin harrastat seksuaalisesti, valitse toimintaa, jotka ovat nautittavaa ja sopii sekä sinun ja kumppanisi.