Nipala

Selviytyminen seksuaalinen sivuvaikutuksia masennuksen hoito

Yksi haittapuoli SSRI on, että ne usein vaimentaa seksuaalista vastausta. Seksuaalinen haittavaikutukset ovat mahdollisuus muiden masennuslääkkeiden myös, mutta ne ovat paljon yleisempiä SSRI. Yksi tutkimus esittää, että peräti puolet kaikista näitä lääkkeitä voi kokea seksuaalista ongelmia. Lisäksi vähentää kiinnostusta sukupuoleen, SSRI-lääkkeet voivat vaikeuttaa tulla herättänyt, ylläpitää kiihottumisen ja orgasmin. Jotkut ihmiset SSRI eivät pysty orgasmia ollenkaan. Nämä oireet ovat yleensä yleistyvät iän myötä.

Jos koet seksuaalisiin ongelmiin ottaen SSRI, keskustele lääkärin tai terapeutin. Tutkimuksissa on havaittu, että noin 35%: sta 50% ihmisistä, joilla on hoitamaton merkittävä masennus kokemus tietyntyyppinen seksuaalinen toimintahäiriö ennen hoitoa. Joten joissakin tapauksissa, seksuaalinen vaikeudet voivat johtua ei lääkityksen, vaan pikemminkin taustalla masennus.

Jos lääkitys on ongelma, seksuaalinen sivuvaikutuksia joskus häviävät ajan, joten se kannattaa odottaa jonkin aikaa nähdä, jos ongelmia vähentää. Tämä on erityisen hyvä strategia, jos lääkitys on helpottaa masennuksen merkittävästi. Jos haittavaikutuksia jatkuvat, lääkärin tai terapeutin voi ehdottaa yksi seuraavista strategioista:

1. Annosta pienentämällä. Seksuaalinen haittavaikutuksia saattaa laantua pienempi, vaikka vielä terapeuttinen annos.

2. Aikataulutus seksiä. Lääkitystä voi tuottaa voimakkaampia sivuvaikutuksia erityisesti vuorokaudenaikoina, esimerkiksi muutaman tunnin kuluessa sen tekemisestä. Jos näin on, voit kokeilla aikataulutus seksuaalista toimintaa, kun sivuvaikutukset ovat vähintään kiusallinen - tai ottaa lääkettä eri aikaan.

3. Kun lääke loma. Riippuen siitä, kuinka kauan lääkkeen pysyy yleensä elimistössä, saatat lopeta sitä muutaman päivän, esimerkiksi ennen viikonloppua, jos silloin toivotte seksiä. Tämä ei ole spontaani, vaan se voi toimia, jos olet huolellisesti noudata lääkärin antamia ohjeita siitä, miten lopettaa ja jatkaa lääkitystä. On kuitenkin aina mahdollisuus, että tämä saattaa aiheuttaa taudin uusiutumisen, varsinkin jos se on yksi huumeiden että jättää järjestelmän nopeammin.

4. Siirtyminen eri lääkettä. Tietyt masennuslääkkeet, kuten bupropioni (Wellbutrin), mirtatsapiini (Remeron), TCA, ja MAO-estäjät, ovat vähemmän todennäköisesti aiheuttaa seksuaalisen ongelmia. Bupropion voi joskus parantaa seksuaalista vastausta.

5. Lisäämällä huume. Tutkimuksissa on havaittu, että sildenafiilia ( Viagra ) ja tadalafiili (Cialis) voi lievittää SSRI aiheuttama erektiohäiriö joillakin miehillä. Naisilla nämä lääkkeet eivät ole osoittautuneet erittäin hyödyllistä. Kuitenkin miehet ja naiset voivat molemmat hyötyä lisäämällä bupropioni niiden käsittelyä. Tämä lääkitys on todettu torjua SSRI aiheuttama seksuaalinen toimintahäiriö, parantaa seksuaalinen halu ja kiihottumisen ja lisääntyä tai kestoa orgasmin. Toinen lääke, buspironin (Buspar), voi palauttaa kyky saada orgasmi ja lisätä libido.

6. Tapaaminen terapeutti. Vaikka fyysisiä asioita tai lääkitys ovat syynä seksuaalisen ongelmia, psykologisia ongelmia tulee usein toisiinsa. Esimerkiksi muutamia jaksoja erektiohäiriö voi aiheuttaa miehen vetäytyä seksiä ja hänen kumppaninsa tuntea hylätään. Nämä ongelmat voivat johtaa pari vetäytyä kauempana läheisyyttä. Työskentely sukupuolta terapeutti tai yleistä terapeutti voi auttaa pariskuntia tutkia niiden seksuaalisen huolenaiheita, oppia viestimään paremmin omiin tarpeisiinsa, ja laajentaa ohjelmistoaan seksuaalista toimintaa.