Nipala

Ilmansuodattimet, ilmankuivaajat ja ilmankostuttimet

Tässä muutamia vinkkejä ymmärtämiseksi talosi ilman ja ilmanlaadun laitteita, jotka voivat muuttaa sitä.

Ilmansuodattimet

Tarkoitus: Air-suodatus järjestelmiä vetää eniten hometta, siitepöly, pölypunkit ja muut hiukkaset pois kotitalouksien ilmastointilaitteiden.

Paras järjestelmät käyttävät HEPA (suuritehoisen hiukkas imeytymistä) suodattimet, jotka ovat useita laskoksia, että ansa pieniä hiukkasia. Tällainen suodatin voidaan asentaa kanavaan vieressä uunin tuulettimen. Ne ovat myös saatavilla kannettavia huoneyksiköiden.

Toisenlainen yksikkö, elektroniset puhtaampia, on erityisen hyvä lakaistaan ​​hometta ja siitepölyä ilmasta hiukkaset kiinni ne sähköisesti varautunut levy.

Tyyppi ilmanpuhdistin tunnetaan ionisaattori tuottaa sähköä varautuneita ioneja, jotka joukkovelkakirjojen hiukkasia ilmaan ja saa heidät kiinni seinät, katot, ja verhot.

Suodatinjärjestelmät parantaa ilman laatua poistamalla epäpuhtauksia. HEPA järjestelmät voivat olla jopa 99,9 prosenttia tehokkaampia poistamaan kelluvat hiukkaset ilmasta. Vertaa tätä säännöllisesti uunin suodattimia, jotka ovat vain 10 prosenttia tehokkaampia poistamaan nukka ilmaa. Suodatus järjestelmä olisi mahdollisimman tehokas, se täytyy suorittaa 24 tuntia vuorokaudessa.

Terveyshyödyt: hyvä ilma-suodatus voi tehdä eroa ihmisille, joilla on vakavia allergioita tai astmaa, mutta se ei ole välttämättömyys keskimääräinen henkilö. Muista, että tutkimukset eivät ole osoittaneet, että suodattimet dramaattisesti vähentää allergian tai astman oireita. Paras mahdollinen hyöty voi tulla HEPA-suodattimet. Joten ennen kuin sijoittaa paljon rahaa, varmista, että otat muita vaihtoehtoja ensin. Yleensä perheet allergia ongelmia pitäisi ensin etsiä ja poistaa tai sisältävät ongelman syy: lemmikit, matot, pölypunkit, ja homeinen alueilla kotona ovat ensin epäiltyjä.

Haitat: Air-suodatus järjestelmiä on huolellisesti säilytettävä. Suodattimien vaihdon mukaan valmistajan ohjeiden on kriittinen onnistumisen järjestelmän. Myös nämä järjestelmät eivät korvaa hyvää sisäilman hygieniaa. Jos sinulla on kissa, koira, tai vanhoja mattoja, talosi on pölyinen tai jätät ikkunat auki, suodatus ei voi tehdä työtään hyvin.

Jotkut järjestelmät pienemmät moottorit ovat meluisia, erityisesti makuuhuoneessa. He eivät käännä ilmaa niin nopeasti ja tehokkaasti kuin suurempiin yksiköihin.

Kun kyseessä on ionizers, hiukkaset, jotka lähetettiin kiinni teidän seinät, katot, ja verhot pudota muutaman päivän, takaisin hengityksesi ympäristöön.

Ilmankuivaajat

Tarkoitus: Kuivaimet poistaa kosteutta ilmasta. Tämä hillitsee kasvua hometta ja pölypunkkeja. Ne ovat erityisen käyttökelpoisia osia talon, jossa kosteus kerääntyy, kuten kosteissa kellareissa.

Ilmankuivaajat imevät ilmaa yli kylmä kelat, lauhduttaen kosteutta ennen niiden ilmaan yli lämmin kelat ja takaisin huoneeseen. (Air diseaseers myös tietyn määrän kosteutta ilmasta, mutta kuivaimet tehdä niin paljon tehokkaammin.) Tiivistynyt vesi tippuu astiaan yksikkö, joka on tyhjennettävä. Vesi voidaan johtaa suoraan viemäriin avulla letku.

Koti ilmankuivaajat poistaa välillä 10 ja 50 tuoppia vettä ilmasta joka päivä, riippuen suhteellinen kosteus. Kapasiteetti yksikkö mitataan useissa tuoppia se voi poistaa in 24 tunnin aikana 60 prosenttia suhteellisessa kosteudessa ja 80 astetta.

Haitallinen pölypunkit, mikroskooppiset eliöt, että erityisen pahentaa allergiaa ja astmaa sairastavien, viihtyvät kosteissa. He elävät omassa vuodevaatteet, sinun verhot, teidän mattoja, ja sisäilma. Poistamalla liiallinen kosteus sisäilmasta auttaa hallitsemaan näitä tuholaisia. Ilmankuivaajat voi myös auttaa rajoittamaan homeen ja bakteerien kasvua.

Terveyshyödyt: Kuivaimet ovat kriittisiä kotitalouksille kosteassa ilmastossa hyvin vanhoja ihmisiä tai hyvin pienille lapsille tai perheille, joilla on ollut allergioita tai astmaa. Heidän kaksi ensimmäistä vuotta elämästään, lapset viettävät paljon aikaa lattialle tai matolle. Jos sinulla on 10-vuotias matto, se todennäköisesti on isäntä pölypunkit viihtyvät suuri ilmankosteus. Ja mitä enemmän olet alttiina jotain, johon sinulla on geneettinen taipumus olla allerginen, sitä todennäköisemmin olet tullut allerginen sille, onko se hometta, bakteereja tai pölypunkit.

Haitat: Hometta voi kasvaa valuma-alueet ja kosteudenpoistaja, joten säännöllisesti puhdistaa veden altaan valkaisuainetta. Myös pienemmät yksiköt eivät saa kuivua ilmassa tyydyttävästi koko ajan. Sinun pitäisi harkita valitessaan suuremman kapasiteetin yksikkö, yksi mitoitettu 50 tuoppia päivässä tai enemmän. Se voi aina kääntää alas.

Ilmankostuttimet

Tarkoitus: Ilmankostuttimet ovat paljon hyötyä talvella kylmässä ilmastossa, jossa kodin lämmitysjärjestelmä ovat ahkerassa käytössä. Tämä kuiva ilma voi kuivattaa ja ärsyttää silmiä, kurkkua ja keuhkoja. Kuiva iho on toinen vaara. Sen lisäksi, että saatat löytää puun talosi kuivu, luoden erot lattialaudat, löysä huonekalut nivelet ja ikkunat voi kolina karmit.

Kostuttimet on kahta tyyppiä:

  • Höyrystimen tyyppi pakottaa ilman veden laitteen sisällä ja puhaltaa haihdutetaan vettä taloon.

  • Sumutin tyyppi ilmankostutin hajottaa vesipisarat ja tuottaa sumu, joka sitten haihtuu se jaetaan koko talon. Hajottaa vettä sumu, jotkut näistä kostuttimet käyttää pyörivää laitetta, kuten terä tai siveltimellä. Kun kyseessä on ultraääni ilmankostutin, levy joka värähtelee noin 1,6 miljoonaa kertaa sekunnissa tekee työtä. Vesi sekoitetaan mekaanisesti pieniksi pisaroiksi.

Ilmankostuttimet voidaan rakentaa omaan keskuslämmitys ja käyttää uunin kanavat jakaa kosteaa ilmaa koko kodin. Jos sinulla on suljettu lämmitysjärjestelmä, kuten sähkö sokkelit, Keski ilmankostutin voidaan asentaa oma tuuletin ja kanava jakeluun kostutettua ilmaa.

Portable ilmankostuttimet vaihtelevat koko ja tehokkuus. Pöytälevy yksiköt voidaan yleensä hoitaa vain yhden hengen huoneita. Suuremmat konsoli malleja voidaan perustaa keskeisillä paikoilla jakaa kosteutta laajalla alueella talon.

Terveyshyödyt: Ilmankostuttimet suositellaan henkilöille, jotka asuvat alueilla, joilla talot täytyy kuumentaa hyvä osa vuoden, tai niille, jotka elävät hyvin kuivassa ilmastossa. Ilmankostuttimet auttaa kärsiville kurkkukipu, päänsärky, nenäverenvuoto, ja yskii liittyvät kuivaa ilmaa. Yleensä kostea talo on mukavampaa kuin kuiva yksi.

Haitat: Ilmankostuttimet ei ole helppo käyttää. Kaikki yksiköt, kannettavat sekä asennettujen keskuslämmitysjärjestelmissä, on puhdistettava tarkasti. Muuten, niillä on taipumus tulla pilaamaan homeen ja bakteerien kasvua, joka voidaan puhaltaa läpi talon.

Sinun pitäisi puhdistaa kannettavia yksiköitä kahden viikon välein ja keskusyksikköä kerran kuukaudessa. Kuivaa, anna ratkaisu kloorivalkaisua istua altaan 30 minuuttia tappamaan sientä tai bakteerien kasvua.

Ultraääni kostuttimet taipumus lähteä hienoa valkoista pölyä teidän huonetta, kuten pieniä pisaroita he luopua haihtuvat ja jättävät jälkeensä kalsiumkarbonaattia ja muita mineraaleja läsnä vedessä. Tämä voidaan estää käyttämällä tislattua (ei ionivaihdetulla) vettä ilmankostutin. Tislattua vettä, on kuitenkin melko kallis.

Ihanteellinen ilmankosteus

  • Sisäilma olisi vaihtelevat 30-55 prosentin kosteus.

  • Jos kosteus on liian korkea, hometta ja pölypunkkeja voi menestyä. Molemmat ovat yleisiä syitä allergioita. Muotti aiheuttaa myös epämiellyttävää hajua ja voi värjätä pintoja.

  • Jos kosteus laskee liian alas, toisaalta, ihmiset kotona voi kärsiä kuivat silmät ja voi kehittyä kurkun ja onteloärsytykset. Yksinkertaisin tapa mitata kosteus on kanssa mittari kutsutaan humidistat. Nämä mittarit ovat usein pakattu lämpömittarit. Voit yleensä ostaa yksi rautakaupasta alle 10€.