Nipala

Laiha iholle

Iho on kehon suurin elin. Se suojaa bakteereja, viruksia, likaa, tuuli, lämpö ja kylmä. Ja se toimii "ikkuna" runkoon, varoittaa lääkärit kun jotain on vialla.

Ihosi tarvitsee tasainen tarjonta uusia soluja suojella elimiä vastaan ​​infektio, elementit ja muut hyökkääjät. Uusia soluja, valmistetaan iho, vaeltavat uloin kerros ihoa. Yksi neliösenttiä iho sisältää miljoonia soluja, verisuonia, hermopäätteitä ja hikirauhaset.

Ihosi myös säätelee lämpöä. Verisuonia ihon laajentaa, kun se on kuuma, haihduttamalla hikeä ja jäähdytys kehon. Pienentyessä, kun elimistö on kylmä, mikä vähentää lämmön menetät läpi kehon suurin elin.

Ihosi on todella koostuu kolmesta erillisestä kerroksesta: iho, dermis ja ihonalainen kudos.

Orvaskesi

Pitkälle erikoistuneita soluja tässä tuottaa aineita keratiini ja melaniinia. Keratiini kattaa iho paperin ohut kerros, joka on kehon ensimmäinen puolustuslinja hyökkääjiä. Melaniinin antaa iholle sen pigmentti tai värin, auttaa meitä suojellaan auringon ultravioletti (UV-säteet).

Dermis

Tämä toinen kerros on elastinen ja kuitu, jolla verkko verisuonten että rehu ja tukea muita kerroksia iho, hiukset, kynnet, hikirauhaset ja hermoja.

Ihonalainen kudos

Tämä syvin taso koostuu pääasiassa rasvaa, että keho käyttää kuin tyyny. Verkosto verisuonia ja hermoja kulkee tämän kerroksen alla orvaskeden ja dermis.

Suojaa ihoa

Paras tapa pitää ihosi terveenä on suojella sitä, kun olet ulkona. Käytä aurinkovoidetta, SPF vähintään 15, joka suojaa sekä UVA-ja UVB-säteiltä, ​​hattu lieri ja suojavaatetusta, sanoo European Academy of Dermatology (AAD). Rajoittaa aikaa auringossa, erityisesti klo 10 ja viisitoista

Vaikka paras suoja, mutta meidän iho muuttuu ikääntyessään. Siitä tulee kuivempi ja ryppyinen. Se menettää kykynsä venyttää, ja ohenee ja vähemmän pullea näköinen. Gravity myös painaa, vetämällä ihoa alaspäin ja aiheuttaa sen sag.

Kuiva iho, että hiutaleet ja kutiaa voidaan hoitaa kosteusvoidetta heti kylvyn tai suihkun, kun ihosi on vielä kostea, sanoo AAD. Ja jopa vaurioitunutta ihoa voivat hyötyä kerros aurinkovoidetta aina kun venture ulkopuolella.


Suosituin

Sinun terveytesi

Sinun terveytesi

Ihmiset, jotka ovat aktiivisesti mukana niiden sairaanhoidon ovat terveempiä ja elävät pidempään.