Nipala

Olenko vaarassa keuhkosyövän?

Ei ole varma tapa saada tietää, jos aiot saada keuhkosyöpä. Tietyt tekijät voivat tehdä sinulle todennäköisesti saada keuhkosyöpä kuin toinen henkilö. Näitä kutsutaan riskitekijöitä. Kuitenkin vain siksi, sinulla on yksi tai useampia riskitekijöitä ei välttämättä tarkoita saat keuhkosyöpää. Itse asiassa, sinulla voi olla useita riskitekijöitä ja silti saa keuhkosyöpää. Tai voit olla mitään tunnettuja riskitekijöitä ja silti saada taudin.

Lääkärit arvioivat, että noin 85-90 prosenttia keuhkosyövän kuolemat liittyvät tupakoinnin. Joten ei tupakointia tai pysähtymättä jos et tupakoi, on paras tapa suojautua keuhkosyöpään.

Vaikka et ole tupakoitsija, tutkimukset osoittavat, että on noin savu lisää riskiä sairastua keuhkosyöpään. Se on hyvä välttää altistumista savulle. Silti pieni osa ihmisistä, jotka saavat keuhkosyövän ole koskaan tupakoinut tai ollut noin tupakansavu. Joten, ei kaikki keuhkosyöpä potilaat olivat tupakoitsijoita. Eivätkä kaikki tupakoitsijat saavat keuhkosyövän.

Katso seuraavat lausunnot. Jos sanot kyllä ​​johonkin niistä, olet suurempi riski saada keuhkosyöpä. Aina sanot kyllä, kysy itseltäsi, jos teet kaikki voit valvoa kyseisen riskitekijä. Se voi tuntua vaikealta, mutta teidän ponnisteluja voi olla iso loppuratkaisu kannalta oman terveyden ja elämänlaadun. Kysy lääkärit ja rakkaansa, joka auttaa keksimään tapoja, jotka auttavat sinua onnistua alentaa riskiä sairastua keuhkosyöpään.

Tupakka sisältää aineita kutsutaan karsinogeeneja, joka vahingoittaa soluja keuhkoihin. Jälkeen, kun nämä vaurioituneet solut voivat muuttua syöpä. Kukin näistä asioista tekee mahdollisuus, että sinulla keuhkosyövän vieläkin suurempi:

  • Nuorempi olit kun aloitit tupakoinnin

  • Vuotta jatkat tupakoida

  • Savuketta poltat päivässä

Jos olet raskas tupakoitsija, riskiä sairastua syöpään on 10-25 kertaa suurempi kuin tupakoimaton. Jotkut lääkärit ajattelevat tupakoivilla naisilla tai jotka altistuvat tupakansavulle ovat todennäköisemmin keuhkosyöpään kuin miehet.

Jotkut uskovat, että ei ole mitään syytä lopettaa tupakointi, koska vahinko on jo tapahtunut. Se ei ole totta. On totta, että jokainen, joka on savustettu on enemmän riski saada keuhkosyöpä kuin joku, joka ei ole koskaan tupakoineet. Silti, lopettaa tupakointi voi vähentää syöpäriskiä. Ihmiset, jotka lopettaa tupakoinnin ennen ikää 50 leikkaamaan riski kuolla seuraavan 15 vuoden kuluessa puolet verrattuna niihin, jotka jatkavat tupakointia. Ja enää et tupakoi, enemmän riskiä vähenee. Joten se on vaivan arvoista tehdä kaikki voit tulla tupakoimaton.

Poltan sikareita tai piippua.

Jotkut uskovat, että tupakointi sikareita tai putki ei ole niin paha heille, koska tupakointi. Mutta minkäänlaista tupakointi lisää riskiä sairastua keuhkosyöpään. Jos tupakoit sikareita tai piippua, sinulla on suurempi riski sairastua keuhkosyöpään kuin ihmiset, jotka eivät tupakoi niitä. Jos olet polttanut kauan, sinulla on vielä suurempi mahdollisuus sairastua keuhkosyöpään. Riskiä keuhkosyöpään riippuu myös siitä, kuinka paljon poltat päivittäin.

Olen noin paljon tupakoitsijoita, joten olen usein alttiina tupakansavu.

Jos olet noin tupakoitsijoita, sinulla on suurempi riski saada keuhkosyöpä. On noin tupakansavu kutsutaan tahatonta tai passiivinen tupakointi. Tupakansavu on lähes kaikki syöpää aiheuttavia aineita savua hengitetään tupakoitsijoita. Riskiä keuhkosyöpään on suurempi, jos olet viettänyt monta vuotta on alttiina savulle.

Työskentelen kaivoksessa tai on korkea radon kodissani.

Radon on kaasu, jota esiintyy maaperässä ja kiviä. Et voi nähdä, haistaa tai maistaa radon. Silti se voi vahingoittaa keuhkoja. Ihmiset, jotka työskentelevät kaivoksissa on suurempi riski sairastua keuhkosyöpään. Niin ne, jotka elävät taloissa, joissa radon. Radonin määrä kotonasi riippuu ilmanvaihto ja kuinka pitkälle olette lähteestä. Ainoa tapa tietää, kuinka paljon radonia on kotona on, että se testataan ja sitten ryhtyä toimiin, jos taso on korkea. Löytää ammatillinen lähellä sinua testata radonin taso kotiin, mennä EPA: n verkkosivuilla osoitteessa www.epa.gov / Sisäilmastotasot / whereyoulive.html. Voit myös keskustella radon asiantuntijalle 800-55-RADON (800-557-2366). Puhua espanjankielisten asiantuntija, soita 800-SALUD-12 (800-725-8312). Jos olet noin radon ja poltat, riskiä keuhkosyöpään on vielä suurempi, joten kannattaa tehdä kaikki voit lopettaa tupakointi.

Olen työskennellyt tai työskentelee tällä hetkellä asbestin tai tiettyjä muita kemikaaleja.

Asbesti on ryhmä mineraaleja. Niitä käytetään laivanrakennuksessa, eristys, ja joitakin erilaisia ​​auton korjaukset. Jos hengittää pieniä paloja asbestia, ne voivat juuttua keuhkoihin ja vahingoittaa keuhkojen soluja. Jos työskentelet lähellä asbestia ja poltat, riskiä keuhkosyöpään on korkea. Joka antaa sinulle vielä enemmän kannustaa lopettamaan tupakoinnin.

Muiden työpaikan kemikaaleja, jotka on yhdistetty keuhkosyöpään, ovat arseeni, beryllium, kadmium, piidioksidi, vinyylikloridi, nikkeli yhdisteitä, kromiyhdisteiden, kivihiili tuotteet, sinappi kaasu, Dieselpakokaasuissa ja kloorimetyyli eetterit.

Jos työ vie sinut kosketuksiin näiden kemikaalien, sinut, että noudatat ohjeita heidän kanssaan turvallisesti. Jos sinulla on kysyttävää, soita:

  • Paikalliseen union

  • National Institute for Työturvallisuuslaki klo 800-CDC-INFO (800-232-4636) tai siirry www.cdc.gov / NIOSH

  • Työturvallisuuslaki (OSHA) on 800-321-OSHA (800-321-6742) tai siirry www.osha.gov

Olen saanut sädehoitoa rintakehän tai rintojen.

Ihmiset, jotka ovat saaneet sädehoitoa näillä alueilla saattaa olla suurempi riski sairastua keuhkosyöpään, varsinkin jos he polttavat.

Asun kaupungissa, jossa korkea ilmansaasteita.

Jos hengittää paljon ilmansaasteiden pitkän aikaa, sinulla voi olla suurempi riski sairastua keuhkosyöpään. Mutta tämä riski on suhteellisen pieni verrattuna riski tupakoinnin.

Minulla on ollut keuhkosyöpä ennen.

Jos olet ollut keuhkosyöpä ennen, sinulla on suurempi riski saada keuhkosyöpä uudelleen. Jos lopetat tupakoinnin saatuaan keuhkosyövän, mahdollisuutesi saada se jälleen vähenee.

Minulla on vanhempi tai sisarus, joka on ollut keuhkosyöpä.

Keuhkosyövän riski on hieman suurempi veljet, sisaret, ja lapset, joilla on ollut keuhkosyöpä. Se ei ole selvää, jos tämä johtuu genetiikan, yhteinen ympäristötekijät (kuten tupakansavun tai radon kotona), tai jokin näiden yhdistelmä.