Nipala

Mitä tehdä, kun ruusufinni aiheuttaa kipua

Jos sinulla on ruusufinni, olet tottunut käsittelemään näkyviä vaikutuksia taudin, kuten punoitus, punastuminen, kuoppia, ja näppylöitä. Mutta ruusufinni ei ole vain ihonväri ongelma. Monille ihmisille, se voi myös aiheuttaa kivuliaita, näkymätön oireita, kuten kirvely, kutina ja kirvely. Onneksi ryhtynyt toimiin hoitoon ulomman oireita ruusufinni voi myös kesyttää kipua.

Kokeile lääkehoidolla

Tuoreessa tutkimuksessa National Ruusufinni Society, yli 90 prosenttia ihmisistä, joilla on rosacea tuntui fyysistä epämukavuutta, koska heidän sairautensa. Mutta lähes 70 prosenttia näistä henkilöistä löytyy hieman helpotusta vaikka lääkehoidolla. Lääketieteellinen hoito ruusufinni voi sisältää ajankohtaisia ​​ja / tai suun kautta otettavia lääkkeitä sekä laser-tai valohoito.

On tärkeää tehdä tiivistä lääkärisi kanssa löytää yhdistelmää hoitoja, joka toimii hyvin sinulle. Pidä mielessä, suunnitelma voidaan muuttaa tarvittaessa. Esimerkiksi on yleistä, kirvelyä tai esiintyy hakiessaan ajankohtaisista lääkitys. Jos sinusta tuntuu, että iho on liian herkkä tiettyjä lääkkeitä, varmista, että kerrot lääkärille.

Vältä laukaisee

Yksi parhaista tavoista vähentää tai estää kivuliaita oireita on minimoida asioita, jotka aiheuttavat ruusufinni leimahduksia. Pidä päiväkirjaa oireesi auttaa paikantamaan nämä laukaisee. Vaikka laukaisee vaihtelevat henkilöstä toiseen, yhteisiä, kuuluvat mausteinen elintarvikkeet, kuumia juomia, alkoholia, emotionaalinen stressi, ja auringossa.

Huolehdi ihosi

Asiantuntijat sanovat, että hoitaa ihoa voi auttaa vähentämään ruusufinni leimahduksia, mikä puolestaan ​​voi vähentää kiputiloja. Aloittaa, pese kasvosi haalealla vedellä ja miedolla, hajusteettomia puhdistusaineet. Vaahdota saippua vinkkejä ja sormilla sijaan lathering suoraan naamasi, ja koskaan hankaa tai hiero ankarasti.

Varovaisen huuhtelu, Pat naamaasi kuivaa puhtaalla liinalla. Sitten, odota viisi tai 10 minuuttia ennen lääkitystä, antaa sen liota vielä viisi tai 10 minuuttia ennen meikkiä tai muita ihonhoitotuotteita. Iho on kaikkein imukykyinen, kun se on märkä. Varmistamalla, että se on täysin kuiva, ennen kuin jatkat teidän ihonhoito rutiini, voit vähentää mahdollisuuksia pistelyä tai kirvelyä.

Keskustele lääkärisi kanssa

Ruusufinni vaikuttavat eri ihmisiin eri tavoin. Tämän seurauksena se on tärkeää, että kerrot lääkärille about your ainutlaatuinen oireita. Jolla on jotakin fyysistä epämukavuutta. Enemmän lääkärisi ymmärtää about your taudin paremmin hän voi kehittää hoidon suunnitelma, joka on todella sopii sinulle.

Key takeaways

  • Ruusufinni voi aiheuttaa kivuliaita, näkymätön oireita, kuten kirvely, kutina ja kirvely.

  • Yksi parhaista tavoista vähentää kipua on minimoida asioita, jotka aiheuttavat ruusufinni leimahduksia.

  • Lääketieteellinen hoito, kuten paikallisesti tai lääkkeitä suun kautta, sekä laser-tai valohoitoa, voi myös tarjota helpotusta.