Nipala

Terveysriskit alkoholin ja huumeiden väärinkäyttöä

Monet ihmiset käyttävät alkoholia ja huumeita ajattelematta mahdollinen riski heidän terveydelleen ja hyvinvointiin.

Alkoholi

Liikenteen aiheuttamien onnettomuuksien juominen ovat numero yksi kuolinsyy ikäisten ihmisten 15-24, mukaan National Institute on Drug Abuse (NIDA).

Jo pienet määrät alkoholia saattavat vaikuttaa harkinta-ja koordinointi. Tämä lisää mahdollisuutta, että sinulla on osallisena onnettomuudessa. Kohtalaisia ​​määriä myös vaikuttaa kykyyn oppia ja muistaa tietoa. Suuria määriä voi aiheuttaa alkoholimyrkytyksen, johtaa kuolemaan.

Naiset, jotka juovat alkoholia raskauden aikana voi synnyttää pikkulasten kanssa sikiövaurioita ja kehitysvammaisuus.

Laittomia huumeita

Huumeet muuttaa käsitystä. Ne vaikuttavat aivojen toimintaan, kuten muistia. Ne aiheuttavat erilaisia ​​mahdollisesti vakavia tai kuolemaan johtavia fyysisistä sairauksista, NIDA sanoo.

Nämä lääkkeet on erityisiä terveysriskejä:

  • Kokaiinia. Kokaiinia missään muodossa voi aiheuttaa äkkikuoleman sydänpysähdyksen. Kokaiini stimuloi keskushermostoa. Että nostaa verenpainetta, sydämen sykettä, hengitys ja ruumiinlämpö. Pistämällä kokaiinin kanssa yhteisistä neuloista voi johtaa HIV -infektion ja hepatiitti.

  • Marihuanaa. Marihuana nostaa sykettä, vaikuttaa muistiin ja ymmärtämistä, ja vaikeuttaa tehtävien suorittamiseen keskittymistä vaativia ja koordinointia, kuten autolla ajo. Lääke vaikuttaa myös motivaatiota, mikä vaikuttaa kouluun ja työhön.

  • Reseptilääkkeiden väärinkäyttö. Noin 9 miljoonaa ihmistä käyttää reseptilääkkeiden nonmedical tarkoituksiin. Yleisesti väärin lääkkeitä ovat OxyContin, Ritalin, Adderal, Vicodin, ja Percocet. Nämä lääkkeet voivat aiheuttaa erittäin korkea verenpaine, epäsäännöllinen syke, ja korkea ruumiinlämpö.

  • Metamfetamiini. Tämä lääke voi lisätä sydämen sykettä, nostaa verenpainetta ja vähentää ruokahalua. Tämä voi johtaa vakaviin laihtuminen. Suuret annokset voivat aiheuttaa vapinaa, harhaluulot, vainoharhaisuus, ja kuolema.

  • Anabolisia steroideja. Steroidien käyttäjät voivat kärsiä sivuvaikutuksia vaihtelevat akne maksasyövän. Miehillä käyttö voi aiheuttaa kuihtunut kivekset, hedelmättömyyttä, ja impotenssi. Naisilla peruuttamattomia maskuliininen ominaisuuksia voi kehittää. Psykologiset vaikutukset molemmilla sukupuolilla kuuluvat aggressiivista käyttäytymistä ja masennusta. Joitakin sivuvaikutuksia, kuten sydänkohtauksen ja aivohalvauksen, voi esiintyä vuoden käytön jälkeen.