Nipala

Mikä on erektiohäiriö?

Erektiohäiriöt (ED) on tyypillisesti käytetään kuvaamaan toistuva kyvyttömyys saavuttaa ja ylläpitää erektio yhdyntää.

Tämä tauti on myös yleisesti tunnettu impotenssi. Impotenssi, voi kuitenkin viitata muita ongelmia, jotka häiritsevät yhdynnässä. Näitä ovat seksuaalinen haluttomuus ja ongelmat siemensyöksy tai orgasmi. Käyttämällä termiä erektiohäiriöt tekee selväksi, että nämä muut ongelmat eivät ole mukana.

On normaalia, että miehet kokevat muutoksia erektiota, kuten ottaen enää saavuttaa erektio. Kun ongelma tulee pysyvää, se voi olla merkki fyysistä tai henkistä ongelmaa. Erektiohäiriö voi olla täydellinen kyvyttömyys saavuttaa erektion, epäjohdonmukainen kyky tehdä niin, tai taipumus ylläpitää vain lyhyt erections.

Ongelma on yleisempää miehillä yli 65, mutta se voi puhjeta missä iässä tahansa. National Institute of Diabetes ja ruoansulatus-ja munuaissairaus (NIDDK) sanoo noin 5 prosenttia 40-vuotiaiden miesten ja 15-25 prosenttia 65-vuotiaiden miesten kokevat erektiohäiriö. Mutta se ei ole väistämätön osa vanhenemista.

Vanhemmilla miehillä, erektiohäiriö on yleensä fyysinen syy, kuten sairaus, vamma, leikkaus tai sivuvaikutuksia lääkkeitä. Lääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa erektiohäiriöitä kuuluvat verenpaine lääkkeet, antihistamiinit, masennuslääkkeet, rauhoittavat, ruokahalua hillitsevien ja laittomia huumeita. Sairaus tai tauti, joka aiheuttaa vahinkoa hermoja tai heikentää veren virtausta penikseen myös voisi aiheuttaa erektiohäiriö.

Kolme vaihetta

ED johtuu ongelmaa millään kolmesta vaiheesta tuottamiseen tarvitaan erektion. Ensimmäinen vaihe on seksuaalisen kiihottumisen. Tätä seuraa hermoston vaste, joka lisää veren virtausta penikseen. Viimeinen vaihe on lievennetty verisuonia penis, joka mahdollistaa enemmän veren virtauksen penis aiheuttaa erektion. Ongelmana tahansa näistä kolmesta vaiheesta voi aiheuttaa impotenssia.

Testosteroni on tärkeää erektio prosessi. Tämän hormonin alkaa vähetä miehillä 40 ikävuoden jälkeen. Myös jotkut tutkimukset osoittavat, että kun penis on veltto pitkiä aikoja, arpikudoksen muotoja soluissa. Tämä voi häiritä penis kykyä laajentua, kun täynnä verta.

Mukaan Marian Dunn, Ph.D., psykiatri ja ihmisen seksuaalisuutta asiantuntija Brooklyn, keskimäärin pari hetkellä hakevat apua miehen toimintahäiriö ei ole ollut yhdynnässä kahdesta viiteen vuotta.

Vuosia, lääkärit ajatteli ensisijainen syy erektiohäiriö oli psykologinen. Nykyään useimmat lääkärit ja tutkijat ovat sitä mieltä, että 80 prosentissa tapauksista ovat fyysisiä.

Joissakin psykologinen tapauksissa laukaista voi olla vihaa puolison syyllisyyttä normaalia, mutta "uskoton" seksuaalinen kiinnostus toiseen henkilöön tai stressi ja työuupumus työssä, sanoo Mack Lipkin, MD, ensihoidon asiantuntija New Yorkissa.

Hoitoon ongelma

Ensimmäinen askel hoitoon Erektiohäiriöt on selvittää, mikä aiheuttaa toimintahäiriöitä. Keskustele ensisijainen terveydenhuollon tarjoaja tai urologi. Joillekin miehille, elintapojen muutokset voivat auttaa. Nämä muutokset voivat olla tupakoinnin lopettamiseen, menettää liikaa painoa, tai lisäämällä liikuntaa.

ED voi johtua verisuonisairaus, neurologisia ongelmia, jotka voivat olla seurausta diabetes, eturauhasen ja hoitoon eturauhasen sairaus, lääkitys, hormonaalisia häiriöitä, psyykkisiä häiriöitä, ja päihteiden.

Jos syy on sivuvaikutus reseptilääkkeitä, lääkäri saattaa pystyä korvata toisen lääkkeen.

Miehet, joilla on vaikeuksia heidän romanttinen kumppani voi joutua etsimään hoitoa ratkaisuja.

On tärkeää, että jaat seksuaalinen kumppani, mitä olet käymässä läpi. Puhua siitä, miten haluat lähestyä kiinnittämällä se, mukaan luettuina optiot ja hoitoja.

"Sekä potilaan ja hänen seksuaalinen kumppani olisi vakuutettava, että erektiohäiriö on yleinen ja yleensä mitään viitteitä pysyvästi tai peruuttamattoman menetyksen seksuaalinen toiminta tai halu ", sanoo Gerald D. Brock, MD, urologian kirurgi Lontoossa, Ontario. "Avoin kommunikaatio on tärkeää, ja se olisi säilytettävä koko diagnoosin ja hoidon prosessi, joka on usein tehokkaampaa, jos pariskunnat työskentelevät yhdessä tiiminä."

Lääkehoito

Viime vuosina lääkkeitä on määrätty sekä neuvontaa. Esimerkkejä näistä lääkkeistä ovat Viagra ja Levitra. Nämä lääkkeet parantavat seksuaalisen stimulaation, mutta ne eivät automaattisesti johda erektio. Ne eivät ole aphrodisiacs, joten niillä ei ole vaikutusta seksuaalinen halu. He fyysisesti rentoutua verisuonia penis, jolloin se voi täyttyä verellä ja pysyy pystyssä tarpeeksi kauan yhdynnän.

Näitä lääkkeitä ei saa käyttää useammin kuin kerran päivässä. Ne voivat aiheuttaa haittavaikutuksia ja yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden. Niitä ei tulisi käyttää miehiä, joilla on sydänsairaus ja käytät nitraatteja.

Injektio hoitoa

Miehiä, joiden erektiohäiriö tulee diabetes tai radikaalin eturauhasen leikkaus enemmän menestystä injektio hoitoa. Injektio hoito, lääkitys annetaan ohuella neulalla suoraan kylkeen penis. Erektio tapahtuu yleensä viidestä 20 minuuttia ja kestää 30-60 minuuttia.

Menestys hinnat injektioterapia välillä 60-80 prosenttia. Tärkeimmät haittavaikutukset ovat mustelmia, kohtalaista kipua ja arpia. Tämä hoito voi olla kallista.

Samanlainen menetelmässä pieniä pellettejä että ihminen voi työnnä virtsaputken pään penis ennen seksiä. Pelletit liukenevat ja imeytyy ympäröivään kudokseen, laajentamalla verisuonia, jolloin verenkierto paranee. Tämä menetelmä aiheuttaa erektion kahdeksan 10 minuuttia, ja se kestää 30-60 minuuttia.

Laitteet

Devices auttaa saavuttamaan ja pitämään erektio vaihtelevat bändit tyhjöputket ja kirurgiset implantit.

Miehille, jotka voivat saada erektio, mutta ei pidä niitä, peniksen bändi-rengas kaltainen laite-voidaan kiinnittää ympärille perustaa pystyttää penis pitää veren pakenemasta.

Tyhjiöpumput ovat ehkä kaikkein ei-invasiivisia laitteita markkinoille. Mies voitelee hänen peniksensä ja laittaa sen ilmatiivis muovinen sylinteri kiinnitetty käsin pumpun. Ilmaa pumpataan ulos sylinteristä, ja alipaine lisää veren virtausta penikseen. Kun erektio tapahtuu, mies poistaa sylinteri ja paikkoja bändin ympärille perustaa pystyttää penis. Pumput toimivat 80-90 prosenttia miehistä ja sitä voidaan käyttää niin usein kuin halutaan. Jotkut miehet kokevat kipua, mustelmia, tai vaikeuksia siemensyöksy kun käytät pumppua.

Peniksen implantit juontavat 1930-luvulle. Ne asennetaan penis pysyvästi jäykkä sauvoja tai puhallettavat sylinterit, joista tulee pystyttää ollessaan täynnä suolaliuosta, joka pumpataan säiliöstä istutettuna joko vatsan tai kivespussin.

Verisuonikirurgia

Kahdenlaisia ​​toiminnan parantamiseksi erektio, mutta jokainen suositellaan vain epätavallisissa tilanteissa. Yksi näistä sitominen pois verisuonia, joiden avulla veri vuotaa pystyttää penis. Johtaa yleensä ohittaa estetty valtimoissa antaa enemmän verta peniksen.

Ohitusleikkauksien on varattu pääasiassa potilaille, joilla veren virtauksen aiheuttamia ongelmia vammoja, kuten lantion murtumat.

Hormonihoito

Testosteroni lisäravinteet ovat vain miehille poikkeuksellisen alhainen testosteronitaso. Täydentää voi lisätä libido ja kyky olla erektio. Ne tulevat kolmessa muodossa: pillereitä, injektioita lihakseen, ja läiskät iholla. Ne ovat tehokkaimpia, kun annetaan injektioita lihakseen tai ihon laastari.

Useita uusia lääkkeitä erektiohäiriöitä on kehitetty ja odottaa hyväksyntää FDA.

Miehille, jotka eivät voi ratkaista ongelmia edellä ratkaisuja tai joilla on psykologisia ongelmia, International Impotenssi Association suosittelee, että ne, ja heidän kumppaneilleen, jos haluaa, saada neuvontaa pätevä psykoterapeutti.