Nipala

Epänormaali verenvuoto emättimestä

Mikä on epänormaalia verenvuotoa emättimestä?

Epänormaali verenvuoto emättimestä tarkoittaa mitä tahansa verenvuotoa emättimestä, joka tapahtuu ulkopuolella kuukautiset. Useimmat naiset ovat normaali kuukautiset noin 28 päivän välein. Epänormaali verenvuoto sisältää verenvuoto normaalin kuukautiset, verenvuoto yhdynnän jälkeen, raskas tai pitkittynyttä verenvuotoa kuukautisten aikana, verenvuoto ennen murrosikää, ja verenvuoto vaihdevuosien jälkeen. Naiset, jotka ovat raskaana voi myös kokea epänormaali emätin verenvuotoa.

Syitä epänormaali verenvuoto voi vaihdella naisen ikä ja hänen elämänvaihe. Esimerkiksi nuorten naisten ensimmäisinä vuosina kuukautiset saattaa esiintyä epänormaalia verenvuotoa emättimestä. Hedelmällisessä iässä olevat naiset voivat olla gynecologic häiriöt, kuten kohdun, polyypit tai komplikaatioiden hormonia vapauttavaa ehkäisyvälineitä. Naiset, jotka ovat loppusuoralla vaihdevuodet voi olla epäsäännölliset kuukautiset tai saattaa hyppiä aikoja kokonaan.

Sairaus nimeltä endometriumhyperplasia, liiallinen tai epänormaali paksuuntuminen kohdun limakalvon, voi myös aiheuttaa epänormaalia verenvuotoa emättimestä. Joissakin tapauksissa, kohdun limakalvon liikakasvu voi johtaa syöpään kohtu, joka on toinen harvinaista aiheuttaa epänormaalia emättimen verenvuotoa.

Kuukautiset ohjataan kahta hormonia: estrogeenia ja progesteronia. Jos nämä hormonit ovat epätasapainossa tai ei ole, epänormaali emätin verenvuotoa saattaa esiintyä. Naiset, joilla on kilpirauhasen häiriöitä myös hormonaalinen epätasapaino, joka voi aiheuttaa epänormaalia verenvuotoa emättimestä.

Hakeutumaan heti lääkärin hoitoon (soita 911), jos sinä tai joku olet kanssa, on raskaana ja kokemus epänormaali emätin bleeding.If et ole raskaana, teidän terveydenhuollon tarjoaja selvittää syy teidän epänormaali emätin verenvuotoa kautta lantion tutkiminen ja muita testejä. Jos koet raskas, epänormaali tai pitkittynyt verenvuoto, tai jos epänormaali verenvuoto emättimestä on jatkuvaa tai aiheuttaa sinulle huolta, on viipymättä haettava lääkinnällistä hoitoa.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä epänormaalia verenvuotoa emättimestä?

Epänormaali verenvuoto emättimestä voi liittää muita oireita, jotka vaihtelevat perussairauden, häiriö tai sairaus.... Lue lisää epänormaali emätin verenvuotoa oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa epänormaalia verenvuotoa emättimestä?

Syitä epänormaali verenvuoto voi vaihdella naisen ikä ja hänen elämänvaihe. Nuoret naiset ensimmäisinä vuosina kuukautiset saattaa esiintyä epänormaalia verenvuotoa emättimestä. Hedelmällisessä iässä olevat naiset voivat kokea gynecologic häiriöt, kuten kohdun, polyypit tai komplikaatioita ehkäisyvälineitä. Naiset, jotka lähestyvät vaihdevuodet voi olla epäsäännölliset kuukautiset tai saattaa hyppiä aikoja kokonaan. Endometriumhyperplasia, liiallinen tai epänormaali paksuuntuminen kohdun limakalvon, voi myös aiheuttaa epänormaalia verenvuotoa emättimestä ja voi johtaa syöpään kohdun.... Lue lisää epänormaali emätin verenvuotoa syitä

Lisää artikkeleita