Nipala

Barrettin ruokatorvi

Kuva anatomia ruoansulatuskanavan, aikuinen

Mikä on Barrettin ruokatorvi?

Barrettin ruokatorvi on sairaus, jossa normaalit solut että linja ruokatorvi, nimeltään okasolujen, käännä soluihin ei yleensä todettu ihmisillä, kutsutaan erikoistunut columnar soluja. Tätä prosessia kutsutaan suoliston metaplasiaa, koska erikoistuneita pylväsmäisen solut ovat samanlaisia ​​limakalvon suolistossa. Vahinkoa limakalvon ruokatorven aiheuttaa solujen muuttua. Alle 1 prosenttia ihmisistä, joilla tämä tauti kehittyy syöpä ruokatorveen. Kuitenkin on Barrettin ruokatorvi saattaa lisätä riskiä sairastua ruokatorven syöpään.

Mikä aiheuttaa Barrettin?

Barrettin kehittyy jotkut ihmiset, joilla on kroonisia refluksitauti ( GERD ) tai esofagiitin (ruokatorven tulehdus). Uskotaan, että vahinkoa limakalvon ruokatorven, aiheuttamat sairaudet, aiheuttaa näiden epänormaalien solujen muutoksia.

Ihmiset, jotka ovat olleet pitkään närästys ovat vaarassa Barrettin ja keskustele asiasta lääkärin kanssa.

Mitkä ovat oireet Barrettin?

Seuraavat ovat yleisimpiä oireita Barrettin. Kuitenkin jokainen yksilö voi kokea oireita eri. Oireita voivat olla:

 • Herääminen yöllä, koska närästys kipu

 • Oksentelu

 • Nielemisvaikeudet

 • Verioksennus tai ulosteesta

Jotkut ihmiset joilla on tämä tauti voi olla oireeton. Oireet Barrettin voivat muistuttaa muita lääketieteellisiä sairauksia tai ongelmia. Aina lääkäriltä diagnoosin.

Kuva esophagogastroduodenoscopy menettelyn

Miten Barrettin diagnosoidaan?

Lisäksi lääkärintarkastus, lääkäri suorittaa tähystys, jonka aikana pitkä, ohut putki, nimeltään endoskoopilla, työnnetään suuhun ja varovasti ohjautuu ruokatorveen. Tämä sisältää välineitä, joiden avulla lääkäri nähdä limakalvon ruokatorven ja poistaa pieni kudosnäyte (biopsia), jota tutkitaan laboratoriossa onko normaalia okasolujen on korvattu sarakemuotoon soluja. Jos henkilö valittaa vaikeuksia niellä, ylemmän GI barium tutkimus saattaa olla hyödyllistä kartoittaa alat, joilla kapenee kutsutaan ahtaumien.

Hoito Barrettin

Erityistä hoitoa Barrettin päätetään lääkärisi perustuu:

 • Ikäsi, yleistä terveyttä, ja sairaushistoria

 • Taudin levinneisyys

 • Sinun toleranssin erityinen lääkitys, menettelyjä, tai hoitojen

 • Odotukset kurssin tämän taudin

 • Mielipiteesi tai mieluummin

Tällä hetkellä ei ole parannuskeinoa Barrettin. Kun solut ruokatorven limakalvon on korvattu columnar soluja, ne eivät palaa takaisin normaaliksi. Niinpä kohtelun tarkoituksena on estää uudet vahingon syntymisen pysäyttämällä happo refluksi mahasta. Hoito voi muun muassa:

 • Lääkitys. Lääkehoito kuten H2-salpaajat ja protonipumpun estäjät, jotka vähentävät hapon muodostusta mahassa, voidaan lääkärin määräämän.

 • Leikkaus. Leikkaus poistaa vaurioituneen kudoksen tai osa ruokatorven voi olla tarpeen. Tunnettu fundoplication, osa ruokatorven on poistettu ja jäljelle jäävät osa on kiinnitetty vatsaan.

 • Dilation menettely. Jos ahtaumien (kaventuminen ruokatorven) ovat läsnä, aiheuttanut, kun vaurioitunut limakalvon ruokatorven tulee paksu ja kovettunut, menettelyä kutsutaan laajentuma käytetään. Aikana laajentuma, hellävaroen ulottuu strictures ja laajentaa avaaminen ruokatorveen.