Nipala

Gastroenteriitti

Mikä on suolistotulehdus?

Suolistotulehdus on yleisnimitys ärsytystä ja tulehdusta ruoansulatuskanavassa. Tunnusmerkki oireita suolistotulehdus ovat pahoinvointi, oksentelu ja ripuli. Suolistotulehdus on melko yleinen ja voi esiintyä missä tahansa ikäryhmässä tai väestöstä.

Suolistotulehdus on useimmiten aiheuttanut virusinfektio ja on yleisesti kutsutaan virusperäinen suolistotulehdus, vatsatauti tai 24-tunnin tai 48-tunnin "bug." Tällainen tarttuva suolistotulehdus on tarttuvaa.

Bakteeri-infektio, kuten Salmonella ruokamyrkytys, voi aiheuttaa bakteeri-suolitulehdus, joka on myös tarttuva.

Vastaavia ruoansulatuskanavan oireet voivat johtua myös erilaisista muista taudeista, jotka eivät ole tarttuvia, kuten alkoholimyrkytys tai ärtyvän suolen oireyhtymä.

Suolistotulehdus voi aiheuttaa vakavia komplikaatioita, kuten kuivuminen, erityisesti pikkulapsilla, pienten lasten, vanhusten tai ihmisiä, joilla on kroonisia sairauksia. Taustalla häiriö, sairaus tai sairaus, joka aiheuttaa suolistotulehduksen voi myös aiheuttaa komplikaatioita.

Hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon, jos sinulla on oireita suolistotulehdus, jotka eivät paranna jälkeen päivä tai kaksi. Hakeudu heti lääkärin hoitoon (soita 911), jos sinä, lapsesi, tai joku olet kanssa, on oireita suolistotulehdus mukana uupumus, muutos tarkkaavaisuutta, delirium, takavarikko, peräsuolen verenvuoto, tai puute virtsaaminen.

Oire

Mitkä ovat oireet suolistotulehdus?

Oireet suolistotulehdus voi vaihdella lievästä vaikeaan ja ne voivat vaihdella perimmäinen syy. Oireita virusperäinen suolistotulehdus, aiheuttama virusinfektio, yleensä häviävät 24-48 tuntia. Muita syitä suolistotulehdus voi kestää kauemmin.... Lue lisää suolistotulehdus oireet

SYYT

Mikä aiheuttaa suolistotulehdus?

Suolistotulehdus on useimmiten aiheuttama maha-virusinfektio. Samanlaisia ​​oireita voi johtua myös useita muita sairauksia kuten:... Lue lisää suolistotulehdus syitä

HOIDOT

Miten on suolistotulehdus hoidetaan?

Hoitokeinoja suolistotulehdus ovat yksilöllisesti riippuen perussyy ja ikäsi, sairaushistoria, ja muita sairauksia sinulla voi olla. Hoito edellyttää yleensä monipuolinen suunnitelma, joka korjaa syy, minimoi epämukavuutta pahoinvointi, oksentelu ja ripuli, ja vähentää riskiä nestehukka.... Lue lisää suolistotulehdus hoitoja

Lisää artikkeleita