Nipala

Laktoosi-intoleranssi

Mikä on laktoosi-intoleranssi?

Laktoosi-intoleranssi on sairaus aiheuttaa puute nimisen entsyymin laktaasin, joka puolestaan ​​aiheuttaa kehon pysty sulattamaan laktoosia, sokeria esiintyy maidon ja maitotuotteiden.

Laktaasia yleensä tuottamat solut vuori ohutsuolessa, jossa se hajoaa laktoosin alas sellaiseen muotoon, että voidaan imeytyy vereen. Puute laktaasin voi aiheuttaa epämiellyttäviä oireita joillekin ihmisille. Ne, jotka eivät näytteille oireita sanotaan olevan laktoosi-intoleranssi.

Kolmekymmentä 50 miljoonaa ihmistä (aikuiset ja lapset) on laktoosi-intoleranssi. Häiriö vaikuttaa joidenkin populaatioiden enemmän kuin toiset:

 • Seitsemänkymmentä viisi prosenttia kaikista Afrikkalainen-Euroopan, juutalainen, Meksikon-Euroopan ja Native eurooppalaisista aikuisista on laktoosi-intoleranssi.

 • Yhdeksänkymmentä prosenttia Aasian-Euroopan aikuisista on laktoosi-intoleranssi.

 • Laktoosi-intoleranssi on ainakin yleinen ihmisten keskuudessa, joilla Pohjois-Euroopan perintöä.

Mikä aiheuttaa laktoosi-intoleranssi?

Ruoansulatuskanavan sairauksia tai vammoja, ohutsuoleen voi vähentää tuotettujen entsyymien, ja se on tavallinen syy laktoosi-intoleranssin nuorilla lapsilla. Kuitenkin, useimmissa tapauksissa on laktoosi-intoleranssi kehittää aikana monta vuotta aikuisilla.

Mitkä ovat laktoosi-intoleranssin oireita?

Seuraavat ovat yleisimpiä oireita laktoosi-intoleranssi. Kuitenkin jokainen yksilö voi kokea oireita eri. Oireet alkavat näkyä valkoihoisilla lapsilla ikävuoden jälkeen viisi, ja Afrikkalainen-Euroopan lapsia kahden vuoden iässä.

Tavallisia oireita, jotka alkavat noin 30 minuutista kahteen tuntiin sen jälkeen kuluttaa elintarvikkeita tai juomia, jotka sisältävät laktoosia, voi sisältyä:

Oireiden vakavuus vaihtelee riippuen määrän laktoosia kulutetaan ja määrää kunkin yksittäisen voi sietää.

Laktoosi-intoleranssin oireita saattavat muistuttaa muita lääketieteellisiä sairauksia tai ongelmia. Aina lääkärin diagnoosin.

Miten on laktoosi-intoleranssi diagnosoidaan?

Yleisin diagnostiset testit (suoritetaan avohoidossa sairaalassa, klinikalla tai lääkärin vastaanotolla), jolla mitataan imeytymistä laktoosia ruoansulatuskanavan ovat seuraavat:

 • laktoosi sietokykytutkimus
  Tämä testi mittaa imeytymistä laktoosia ruoansulatuskanavan. Alkava paasto ennen testiä ja sen jälkeen juo nestettä, joka sisältää laktoosia, useita verinäytteitä otetaan yli kahden tunnin ajan mittaamaan henkilön veren glukoosipitoisuus (verensokeri) tasolla. Verensokerin mittaus osoittaa, miten hyvin keho pystyy sulattamaan laktoosia.

 • vedyn puhalluskoe
  Potilas juo laktoosi-raskas juoma, ja hengitys analysoidaan säännöllisesti mitata määrä vetyä. Sulamatonta laktoosia paksusuolessa on käynyt bakteerit, jolloin tuotannon eri kaasuja, kuten vetyä. Kun suuria määriä vetyä on läsnä hengityksessä, väärä pilkkomalla laktoosi on diagnosoitu.

 • jakkara happamuus testi
  Tämä testi, jota käytetään imeväisten ja pikkulasten, mitat hapon määrä ulosteessa. Maitohappoa ja glukoosi, tuotetaan pilkkoutumattomiin laktoosi ja muut rasvahapot voidaan havaita ulostenäyte.

Hoito laktoosi-intoleranssi:

Erityistä hoitoa laktoosi-intoleranssi päätetään lääkärin perustuu:

 • ikäsi, yleistä terveyttä, ja sairaushistoria

 • taudin levinneisyys

 • oman toleranssin erityinen lääkitys, menettelyjä, tai hoitojen

 • odotukset taudinkulku

 • mielipiteesi tai mieluummin

Vaikka ei ole hoito parantaa kehon kykyä tuottaa laktaasin, oireet johtuvat laktoosi-intoleranssi voidaan ohjata oikea ruokavalio. Lisäksi laktaasin entsyymejä voi ehdottaa lääkärin.

Pienten lasten kanssa laktaasinpuutos pitäisi olla edelleen hoidossa lääkärin.

Syyskuussa 2006, European Academy of Pediatrics julkaisi uudet suuntaviivat hoitoon laktoosi-intoleranssi. Nämä ohjeet tukevat maitotuotteiden käyttöä elintarvikkeissa tärkeä kalsiumin lähde luun kasvua ja ylläpito sekä muiden ravintoaineiden tarvitaan kasvuun lapsilla ja nuorilla.

Aiemmin se oli suositellut, että maitotuotteita olisi poistettava ruokavaliosta hoitoon laktoosi-intoleranssi. Uusien suuntaviivojen viittaavat siihen, että maitotuotteita olisi yrittänyt nähdä, mitkä voidaan sietää paremmin kuin toiset. Vaikka laktoosi-intoleranssin oireita voivat olla epämiellyttäviä, tauti ei vahingoita elin. Näin ollen meijeri elintarvikkeet, jotka aiheuttavat vähemmän epämiellyttävä oireita tulisi käyttää ruokavaliossa varmistaa riittävä kalsiumin ja muita tärkeitä ravintoaineita.

Kalsium ihmisille, joilla on laktoosi-intoleranssi

Kalsium on tärkeää kasvua ja korjaus luiden koko elämän ajan, ja on ehdotettu ehkäiseviä ja muita sairauksia. Koska maito ja muut maitotuotteet ovat merkittävä kalsiumin lähde, laktoosi-intoleranssi lapset ja aikuiset on koskettava saa tarpeeksi kalsiumia ruokavalio, joka sisältää vähän tai ei lainkaan maitoa.

Suositeltu päivittäinen ruokavalio (RDA) kalsiumin, julkaistiin vuonna 2004 National Academy of Sciences, vaihtelee ikäryhmittäin:

 • 0-6 kuukautta, 210 mg

 • 6 kuukautta 1 vuosi, 270 mg

 • 1-3 vuotta, 500 mg

 • 4-8 vuotta, 800 mg

 • 9-18 vuotta, 1300 mg

 • 19-50 vuotta, 1000 mg

 • 51-70 vuotta, 1200 mg

 • raskaana olevien ja imettävien naisten alle 19-vuotiaana 1300 mg

 • raskaana olevat ja imettävät naiset yli 19-vuotiaana 1000 mg

Monet nondairy elintarvikkeet ovat runsaasti kalsiumia, mukaan lukien seuraavat:

 • vihreät vihannekset, kuten lehtikaalia, nauris, parsakaali ja lehtikaali (lehtimangoldit, pinaatti ja raparperi ei ole mainittu, koska elimistö ei pysty käyttämään niiden kalsiumpitoisuus - ne sisältävät aineita kutsutaan oksalaatteja, joka estää kalsiumin imeytymistä)

 • Kalastaminen pehmeä, syötävä luita, kuten lohi ja sardiinit

 • jogurtti aktiivinen kulttuurien (voi olla hyvä kalsiumin lähde monille ihmisille, joilla on laktoosi-intoleranssi, koska näyttöä siitä, että bakteeriviljelmien käytetään tekemään jogurtti tuottavat joitakin laktaasientsyymi vaatia asianmukaisen ruoansulatusta)

D-vitamiini on välttämätön kehon kalsiumin imeytymistä, joten ruokavalio pitäisi tarjota riittävä määrä D-vitamiinia D-vitamiinin lähteitä ovat myös munat ja maksa sekä auringonvaloa.