Nipala

Vatsan syövän

Mikä on vatsan syöpä?

Vatsan syöpä on syöpä, joka tapahtuu, kun on hallitsematon poikkeavien solujen kasvua kaikkialla vatsan välinen alue alarinta ja nivusiin. Vatsan koostuu useiden elinten, kuten mahalaukussa, suolistossa, maksa, sappirakko, haima-, ruokatorvi-, ja lukuisia verisuonia. Vatsan syöpä on yleinen termi, erilaisia ​​syöpiä.

Yleisimpiä muotoja vatsan syöpiä ovat:

  • Peräsuolen syöpä

  • Maksasyövän

  • Haimasyöpä

  • Munuaissyöpä (munuaissolusyöpä)

  • Mahasyöpä (mahalaukun syöpä)

Harvinaisista vatsan syöpä ovat:

  • Adrenokortikaaliset (syöpä lisämunuaisten, pari elimiä, jotka tuottavat hormoneja)

  • Ensisijainen vatsakalvon syöpää (syöpä limakalvon sisällä vatsa, joka kattaa monet vatsaontelon elinten)

  • Vatsakalvon syöpää (syöpä limakalvon sisällä vatsa, joka on aiheuttanut altistuminen asbestille)

Normaalisti solut vatsan jotka ovat vanhoja tai vahingoittuneita pysähtyy jakamalla ja kuolevat. Nämä solut korvataan terveitä nuoria soluja. Vatsan syöpä syntyy, kun vanhoja tai vaurioituneita soluja jakaa ja lisääntyä hallitsemattomasti. Tämä johtaa yleensä kehittämiseen pahanlaatuisen kudoksen massan (kasvain) ja tiettyyn elimeen vatsan.

Jos se jätetään hoitamatta, vatsan syöpäsolut voivat edelleen lisääntyä ja levitä muihin kehon osiin-prosessia kutsutaan etäpesäkkeitä. Kuten vatsan syöpä etenee, se häiritsee elintoimintoihin ja toimintojen urut, jossa se alkoi ja elinten missä se on levinnyt, kuten imunestejärjestelmän, keuhkot ja muut vatsaontelon elimiä.

Vatsan syöpä voi olla hengenvaarallinen, varsinkin jos huomaamatta ja hoitamatta. Ennuste vatsan syövän vaihtelee syöpä ja vaihe etenemisessä, ikäsi, sairaushistoria, ja samanaikaiset sairaudet tai sairauksia, ja muista tekijöistä.

Esimerkiksi peräsuolen syöpä on usein kehittyy noncancerous adenomatoottisia suoliston polyypit paksusuolessa, joka voi tulla pahanlaatuisia tai syöväksi ajan. Ennuste on erinomainen, kun suoliston polyypit tunnistetaan ja poistetaan ennen syöpä kehittyy. Ennuste on myös hyvä, jos syöpäsolut eivät ole levinnyt ulkopuolella polyyppi. Säännöllinen seulonta, kuten kolonoskopia, voi etsiä varhaisia ​​merkkejä peräsuolen syöpä.

Muun tyyppisiä vatsan syöpä, erityisesti haimasyöpä, mahasyöpä, ja maksasyöpä, voi olla vaikea havaita ja hoitaa, ja niissä on heikommat ennuste, varsinkin jos diagnosoidaan myöhemmissä vaiheissa taudin.

Vatsan syöpä voi johtaa hengenvaarallisiin komplikaatioihin ja olla hengenvaarallinen. Etsien säännöllistä hoitoa tarjoaa parhaat mahdollisuudet löytää vatsan syövän sen aikaisintaan kaikkein parannettavissa vaiheessa. Jos sinulla on vatsaontelon syöpä seuraavat hoidon suunnitelma voi auttaa vähentämään riskiä vakavia komplikaatioita.

Oire

Mitkä ovat oireet vatsan syöpä?

Oireita vatsaontelon syöpä vaihtelevat tietyntyyppisen syövän, vaihe etenemisessä, ja muista tekijöistä. Monet ihmiset kokevat ei oireita alkuvaiheessa joitakin muotoja vatsaontelon syöpä, kuten paksusuolen syöpä, mahasyöpä, haimasyöpä, ja maksasyöpä. Oireita vatsan syöpä voi myös olla epämääräisiä ja muistuttavat muiden sairauksien oireita, häiriöitä ja sairauksia.... Lue lisää vatsan syövän oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa vatsan syöpää?

Vatsan syöpä syntyy, kun vanhoja tai vaurioituneita soluja jakaa ja lisääntyä hallitsemattomasti. Perimmäinen syy tähän vaihtelee erityinen muoto syöpä. Esimerkiksi:... Lue lisää vatsan syövän syiden

HOIDOT

Miten vatsan syöpää hoidetaan?

Hoito vatsan syöpä alkaa etsivät säännöllisesti sairaanhoidon koko elämäsi. Säännöllinen sairaanhoito mahdollistaa terveydenhuollon ammattilainen paras varhainen seulontatutkimuksia, kuten digitaalisen tentit ja ulosteen piilevän veren testit. Säännöllinen terveydenhoito tarjoaa myös mahdollisuuden oman terveydenhuollon ammattilainen nopeasti arvioida oireeton ja riskiä kehittää vatsaontelon syöpä ja järjestys diagnostisia testejä. Nämä toimenpiteet voivat lisätä mahdollisuuksia havaita vatsan syövän sen aikaisintaan kaikkein parannettavissa vaiheessa.... Lue lisää vatsan syöpähoitojen

Lisää artikkeleita