Nipala

Esikoululainen ravitsemus

Hyödyllistä ruokinta tietoa esikoululainen

Esikoulu-lapsista (ikä 4-5) ovat vielä kehittymässä ruokailutottumuksiaan ja tarvitsevat rohkaisua syödä terveellisiä aterioita ja välipaloja. Nämä lapset ovat innokkaita oppimaan, varsinkin muilta ihmisiltä ja usein jäljitellä syöminen käyttäytymistä aikuisten. He tarvitsevat valvontaa aterioinnin koska ne ovat edelleen työtä pureskelua ja nielemistä taitoja.

Seuraavassa on joitakin hyödyllisiä ruokajuomat vihjeitä esikoulu-ikä lapsia:

 • Valmistaa ruokaa, tarjoavat säännöllisiä välipaloja, ja rajoittaa suunnittelemattomia syöminen.

 • Huono käytös aterioinnin ei pitäisi sallia. Keskittyä syömiseen, ei pelaa ruoan kanssa tai pelata ruokapöydässä.

 • Pidä tarjoaa erilaisia ​​elintarvikkeita. On asenne, että ennemmin tai myöhemmin, lapsesi oppii syömään eniten kaikkia elintarvikkeita.

 • Tee aterioinnin mahdollisimman miellyttävää. Älä painostaa lapsesi syömään, tai pakottaa lapsesi "puhdas" hänen levy. Tämä voi johtaa ylensyöntiä joka voi aiheuttaa lapselle saada liikaa painoa. Lapset ovat nälkäisiä aterioinnin jos välipaloja ovat rajoittuneet päivän aikana.

 • Antaa esimerkkejä terveellisiä ruokailutottumuksia. Esikoululaiset matkivat mitä he näkevät vanhempiensa tekemässä. Jos sinulla on epäterveellisten ruokailutottumusten, lapsesi ei oppia syömään terveellistä.

Terveellisiä ruokavalintoja

Valitse My Plate kuvake on ohje auttaa sinua ja lapsesi syödä terveellisesti. Oma Plate voi auttaa sinua ja lastasi syömään erilaisia ​​ruokia ja kannustavat oikean määrän kaloreita ja rasvaa.

USDA ja Yhdysvaltain Department of Health and Human Services on laatinut seuraavan ruoka plate opastaa vanhempia valittaessa elintarvikkeita lapsille 2-vuotiaana ja vanhemmat.

Oma Plate kuvake on jaettu viiteen ruoka ryhmä luokkia, korostaen ravinnontarpeestaan ​​seuraavista:

 • Jyviä. Elintarvikkeita, jotka on valmistettu vehnä, riisi, kaura, maissijauho, ohra, tai muu viljatuotteet ovat viljatuotteet. Esimerkkejä ovat koko vehnä, ruskea riisi ja kaurapuuro.

 • Vihanneksia. Vaihtele kasviksia. Valitse erilaisia ​​vihanneksia, kuten tumman vihreä, punainen ja oranssi vihannekset, palkokasvit (herneet ja pavut), ja tärkkelyspitoiset vihannekset.

 • Hedelmiä. Mikä tahansa hedelmiä tai 100 prosenttia hedelmämehua laskee osana hedelmä ryhmä. Hedelmät voivat olla tuoreita, purkitettu, pakastettu tai kuivattu, ja se voi olla koko, leikata tai soseena.

 • Dairy. Maitotuotteet ja monet elintarvikkeet on valmistettu maidosta katsotaan osaksi tämän ruoka ryhmä. Keskity rasvatonta tai vähärasvaista tuotteita, samoin kuin ne, jotka ovat runsaasti kalsiumia.

 • Proteiinia. Mene vähärasvaista proteiinia. Valitse vähärasvainen tai vähärasvaista lihaa ja siipikarjaa. Vaihtele proteiini rutiinia-valita enemmän kalaa, pähkinöitä, siemeniä, herneitä ja papuja.

Öljyt eivät ole ruoka-ryhmä, mutta jotkut, kuten esimerkiksi mutteri-öljyt sisältävät välttämättömiä ravintoaineita ja voidaan sisällyttää ruokavalioon. Toiset, kuten eläinrasvoja, ovat kiinteitä ja sitä tulisi välttää.

Liikunta ja arkiliikunnan olisi myös mukana terveellistä ravitsemusta suunnitelma.

Ravintoa ja liikuntaa vinkkejä:

 • Yrittää kontrolloida milloin ja missä ruoka on syönyt lapsesi tarjoamalla säännöllisesti päivittäin aterian kertaa sosiaalista vuorovaikutusta ja esittelyn terveellisen syöminen käyttäytymistä.

 • Lasten ottaminen mukaan valinnassa ja valmistuksessa elintarvikkeiden ja opettaa heitä tekemään terveellisiä valintoja tarjoamalla mahdollisuuksia valita elintarvikkeita perustuu niiden ravintoarvoa.

 • Lapsille yleensä raportoitu saannin seuraavat ovat alhaiset tarpeeksi huolta USDA: kalsium-, magnesium-, kalium-, ja kuitua. Valitse elintarvikkeita näitä ravintoaineita kun mahdollista.

 • Useimmat ihmiset tarvitsevat vähentää kaloria he kuluttavat. Kun se tulee painonhallintaan, kaloreita ei lasketa. Valvoa annoskoot ja syöminen nonprocessed elintarvikkeet auttaa raja kalorimäärää ja lisätä ravinteita.

 • Vanhempia kannustetaan tarjoamaan suositeltava annoskokoja lapsille.

 • Vanhempien kannattaa rajoittaa lasten videon, television katselun ja tietokoneen käyttöä alle kaksi tuntia päivittäin ja vaihda istumista toimintaa toimintoja, jotka vaativat enemmän liikettä.

 • Lapset ja nuoret tarvitsevat vähintään 60 minuuttia kohtalaisen voimakasta liikuntaa useimpina päivinä ylläpidosta hyvä terveys ja kunto ja terveen painon kasvun aikana.

 • Kuivumisen estämiseksi, kannustaa lapsia juomaan nestettä säännöllisesti aikana liikuntaa ja juoda useita lasillista vettä tai muuta nestettä jälkeen liikuntaa on valmis.

Löytää lisää tietoa Ravitsemusohjaukseen ihmisiä 2010 ja määrittää sopivan ruokavaliosuorituksia lapsesi ikä, sukupuoli ja fyysinen aktiivisuus tasolla käydä Online Resources sivun linkkejä ChooseMyPlate.gov ja 2010 Ravitsemusohjaukseen sivustoja. Huomaa, että minun levy suunnitelma on suunniteltu ihmisille, yli 2-vuotiaana, joilla ei ole kroonisia sairauksia.

Aina neuvoa lapsesi terveydenhuollon tarjoaja koskien hänen terveellisen ruokavalion ja liikunnan vaatimukset.