Nipala

Kuuma kastike: lämpö syömme

Jackie Newgent on kuuma kuuma kastike.

"Se on varmasti edullinen tapa lisätä makua ruokaan, varsin kätevää", hän sanoo. "Ja se on ihanteellinen ravitsevia ruoanlaitto, koska et voi todella lisätä jopa maku lisäämättä ylimääräistä rasvaa tai ylimääräisiä kaloreita."

Euroopan ruokavalioon Association tiedottaja, Newgent, rekisteröity ravitsemusterapeutin, opettaa Institute for Culinary Education New Yorkissa. Hän kutsuu kuuma kastike hänen salainen ainesosa. "Juju on et halua todella maistaa kuuma kastike. Haluat vain maistaa enemmän makua."

Mutta noin 500 kuuma kastikkeet markkinoilla, miten valita yksi? Sekoitus veteraani ja ensimmäistä kertaa palo-syövillä kokeillut sokea maku testi.

Kaikki kastikkeet testattu olivat laajasti saatavilla. Maistajat pyydettiin kommentoimaan jokaisen kastike lämpö, ​​maku ja koostumus. Keksejä tuorejuusto ja smetana auttoi viileä huulet ja selkeä makuun välillä kastikkeet. Maistajat paremmuusjärjestykseen heidän mieltymyksiään yhdestä 12. Niin luvut laskettiin yhteen - eli alhaiset pisteet voitti.

Tabasco Vihreä leimahti alkuun tuloksella 59, joista kolme ensimmäistä paikka ääntä. Tropical Pepper Co Scotch Bonnet, Cholula, Tabasco Red ja Crystal kukin oli kaksi ensimmäisestä sijastaan ​​ääntä.

Miksi niin monta eri suosikkeja? Heat on "hyvin henkilökohtainen asia", sanoo Jennifer Trainer Thompson, kirjoittanut useita ravitsemus kirjoja, kuten "The Great Hot Sauce Book."

Maku on myös henkilökohtainen. "Jotain lisätä juoman tai munakokkelia, lähden suoraan Louisiana kuuma kastike", Thomas sanoo. Jotain monimutkaisempia ja flavorful (papuja tai pata, esimerkiksi), hän valita kastike tehty vihanneksia tai hedelmiä.

Louisianalaistyylisiä kastikkeet ovat paprika, etikka, suola ja joskus muutamia lisäaineita. Varsinais tyyli ja Meksikon kastikkeet tarjoavat paksumpi koostumus ja lisätty mausteita, sipuli ja tomaatit sekä säilöntäaineita. Karibian kastikkeet sisältävät usein hedelmiä.

Vielä yksi asia muistaa: "Mene harkiten - voit aina lisätä", sanoo Thompson.

Liekeissä maku

Kastikkeet näkyvät järjestyksessä tuomareiden valintaa. Tuomarit sijoittui ne yhdestä 12, sitten tulokset laskettiin yhteen, alhaiset pisteet voitti. Tähän kuuluvat nimi kastike, valmistajan tai maahantuojan, pisteet (jossa määrä ensimmäisestä sijastaan ​​ääntä suluissa), ja maistajien kommentit:

 • Tabasco Green, McIlhenny Co, Avery Island, La, 59 (3), "erittäin hyvä," "hapan"

 • Tropical Pepper Co Scotch Bonnet Kastike, made in Costa Rica HL Benndorf Corp., Medford, NJ67 (2), "mahtava," "ei kuuma alussa, kovassa helteessä jälkimaku"

 • Cholula Hot Sauce, tehty Meksikossa Jalisco Food Co, San Antonio, Texas70 (2), "kuten paprikat"

 • Old El Paso Hot Taco Sauce, Pillsbury Co, Minneapolis72 (1), "makeampi kuin salsa," "grillikastike-y"

 • Goya Hot Sauce, Goya Foods Inc., Secaucus, NJ, 72 (0), "antoi suuni hehku," "nenä kastelu"

 • Crystal: Louisianan Pure Hot Sauce, Baumer Foods, New Orleans75 (2), "hapan"

 • Louisiana Hot Sauce, Bruce Foods Corp., New Iberia, La.90 (0), "katkera"

 • Tabasco Red, McIlhenny Co, Avery Island, La.91 (2), "tappaja!"; "Liian suolaista," "hot! Hot!"

 • Tropical Pepper Co Extra Hot Habanero Sauce, made in Costa Rica HL Benndorf Corp., Medford, NJ93 (0), "hot!", "Ei pitänyt siemeniä siihen," "liian suolaista"

 • Thai Valkosipuli Chili Pepper Sauce, tehty Thaimaassa Andre Prost, Inc., Old Saybrook, Conn.94 (1), "loved it," "vihasin sitä"

 • Texas Pete Hot Sauce, TW Garner Food Co, Winston-Salem, NC98 (0), "kuuma mutta hyvä," "liian suolaista"

 • Taco Bell Hot Sauce, Kraft Foods, Inc., Glenview, Ill.107 (0), "haisee chili;" "mitäänsanomaton"

Huomautus: Perustuu yhden tl annos, kaikki sisältyvät nolla rasvaa, kaloreita ja hiilihydraatteja paitsi Thai kastike, joka kirjautunut 10 kaloria ja 2 grammaa hiilihydraatteja. Natriumin taso vaihtelee, mutta pieniä määriä harvoin aiheuttaa ongelman.