Nipala

Funktionaaliset elintarvikkeet - hype tai terveydellistä hyötyä?

Voit estää sydänsairauksia syömällä kalaa, estää syöpää tomaattikastiketta, tai pitää muistin terävä Gingko biloba?

Monet ihmiset vastata kyllä. Mukaan Nutrition Business Journal, he vedonlyönti, että nämä "toiminnallinen" elintarvikkeet-kutsutaan myös yrttejä, lisäravinteet, Nutraceuticals, tai fytokemikaaleja-voi tehdä kaiken tämän ja paljon muuta. Ovatko he saavat mitä he maksavat tai enemmän kuin he osasivat varautua-on kysymys, joka koskee jotkut asiantuntijat.

Kuluttajat ovat tulvillaan terveysvaikutteiset elintarvikkeet väittää, jotkut tukevat tutkimus sekä monet todistettu. Food and Drug Administration (FDA) säätelee tietyt funktionaaliset elintarvikkeet. Silti, koska suuri määrä tuotteita ja oikeudellisia porsaanreikiä, tämän sääntelyn ja valvonnan on melko rajallinen. Tämän seurauksena yritykset käyttävät usein luova markkinointi-ehkä vilpillisesti tai todistamattomia-myydä näitä tuotteita. Lopulta kuluttaja jää tulkita, onko mainostetut terveyshyödyt ovat totta, lopulta aiheuttaa sekaannusta.

International Food Information neuvosto määrittelee terveysvaikutteisten elintarvikkeiden ne, jotka ovat biologisesti aktiivisia komponentteja, jotka tarjoavat terveydenhuollon etuja kuin perusravitsemusta, kuten terveyden edistäminen, tai estää tai sairauden parantamiseen. Näitä ovat muun muassa elintarvikkeet, jossa hyödyllisiä aineita esiintyy luonnossa, esimerkiksi hedelmät ja vihannekset sisältävät luonnostaan ​​antioksidantteja. Ne ovat myös elintarvikkeita, joiden vaikuttavat aineet lisätään lisämaksujen esimerkiksi appelsiinimehua usein kalsiumilla täydennettyjen. Nutraceuticals ovat bioaktiiviset yhdisteet uutetaan ja keskittynyt elintarvikkeista ja formuloida täydentää. Esimerkiksi kalaöljyä täydentää sisältävät rasvahapot uutetaan kalaa.

Parempi-vai ei?

Koska ihmiset ovat ottaneet enemmän vastuuta terveydestään, he ovat luoneet kysyntää näitä kuulemma hyödyllisiä elintarvikkeiden ja ravintolisien sekä markkinapaikka on ollut innokas vastaamaan.

Tämän seurauksena hyllyt päivittäistavarakaupan ja terveys-ruokakauppojen pullistelevat satoja tuotteita, jotka valmistajat väittävät olevan myönteisiä. Mutta kuluttajansuojaa eivät ole pysyneet tämän nousukauden tuotteita.

Vain pieni osa aktiivisten kemikaalien kasveissa on perusteellisesti testattu niiden mahdollisia rooleja sairauksien ehkäisemisessä ja terveyden edistämiseen. Kansallisten määräysten pitää kurissa terveysväitteistä elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä, mutta säännöt eivät ole täydellisiä, ja he eivät aina täytäntöön oikein. Niin monet aineet markkinoidaan ravintolisiä on todistettu tai epävarma etuja. Vieläkin koskee on se, että jotkut näistä elintarvikkeet voivat sisältää vaarallisia lisäaineita.

Nämä ovat joitakin mahdollisia ongelmia:

  • Mahdolliset yhteisvaikutukset fyysisiä sairauksia tai lääkkeitä. Kava, esimerkiksi on yrtti, joka on tarkoitus edistää rentoutumista, mutta se on linkitetty vakavan maksavaurion, mukaan lukien hepatiitti, maksakirroosi ja maksan vajaatoiminta, mukaan FDA. Jokainen, joka on maksasairaus tai ottaa lääkkeitä, jotka voivat vaikuttaa maksaan Tarkista hänen lääkärinsä ennen kava.

  • Yliannostuksia. Et voi tietää, kuinka paljon ainetta saatko mitään tiettyä tuotetta, tai kuinka paljon se todella tarvitset. Vaikka lisäaine tiedetään olevan hyödyllisiä, kuten foolihappoa, et voi kuluttaa enemmän kuin tarvitset, jos käytät enemmän kuin yksi tuote, joka sisältää sen.

  • Puhtaus. Rohdosvalmisteita ovat vielä suurelta osin, joten et voi tietää niiden puhtautta ja voimaa. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että luetellut aineet ovat usein itse tuotteessa tai että tiettyjä ainesosia on korvattu muut, jotka voivat olla tai olla olematta aktiivinen. Eräs tuore tutkimus, esimerkiksi osoitti, että useita näytteitä tähkäkimikki sisälsi Aasian cohosh mutta ei tähkäkimikki.

  • Sivuvaikutuksia. Ilman oikeita voimaa tai annosteluinformaatiota, vaikutus lisäaine voi yllättää sinut. Aivan kuten reseptilääkkeitä, "luonnollinen" lisäaineita ja lisäravinteet voivat silti aiheuttaa allergisia reaktioita, muita ei-toivottuja sivuvaikutuksia, ja vuorovaikutuksessa negatiivisesti muiden lääkkeiden.

  • Väärennös. Aineet voidaan lisätä täydentää tai nutraceutical jotka ovat laittomia, myrkyllisiä tai olisi ottanut vain reseptillä. Sairaala Torontossa, esimerkiksi havaittu, että sildenafiilia ( Viagra ) oli läsnä kahdessa seitsemän vakiovahvuuksilla kasviperäisten erektio pilleri lääkitys. Koska sildenafiili ei toteudu luonnossa, korjaustoimenpiteitä selvästi väärennetty. Jotkut kasviperäisiä lääkkeitä Kiinasta, Etelä-Euroopassa ja Meksikossa on todettu sisältävän suuria määriä elohopeaa ja lyijyä.

Tasapaino on paras

Useimmille paras neuvo on syödä hyvin tasapainoinen, vähärasvainen ruokavalio täynnä hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita. Kuluttaa enemmän taudista taistelevat antioksidantteja, valitse värikäs elintarvikkeet kaltainen kirkkaan punaisia ​​tomaatteja ja tumman vihreät vihannekset.

Tässä mitä tehdä ennen kuin yrität elintarvikkeita ja ravintolisiä mainostetut edistää terveyttä:

  • Lue etiketti. Lue etiketti ja yrittää tunnistaa kunkin ainesosan. Jos et ole varma, tarkista Office ravintolisiä National Institutes of Health lisätietoja.

  • Tarkista tutkimus. Selvitä, mitä on raportoitu noin aktiivinen ainesosa vertaistarkistetuissa lääketieteellistä kirjallisuutta.

  • Katsokaa ruokavaliota. Miten ruokaa sovi omaan terveellisiä suunnitelma?

Jos syöt terveellisesti, et välttämättä tarvitse kallista "suunnittelija" ruokaa. Rahasi laadukkaita hedelmiä ja vihanneksia. Ravitsemukselliset pay-off outperform eniten terveysvaikutteisia elintarvikkeita. Jos päätät kokeilla kasviperäisten tai ravintolisä, muista keskustella siitä ensin lääkärin kanssa, koska nämä tuotteet voivat aiheuttaa ei-toivottuja sivuvaikutuksia ja häiritä muita lääkkeitä.