Nipala

Kuukautiskierron väärinkäytöksiä

Mitä ovat kuukautiskierron väärinkäytöksiä?

Kuukautiskierron väärinkäytöksiä ovat yleisiä poikkeavuuksia naisen kuukautiskierto. Kuukautiskierron väärinkäytöksiä sisältävät erilaisia ​​sairauksia, joissa kuukautiset on epäsäännöllinen, raskas, tuskallinen, tai sitä ei ole ollenkaan.

Yleisimpiä kuukautiskierron väärinkäytöksiä ovat:

  • Kuukautisia (kun teini ei saa hänen kauden iän 16, tai kun nainen pysähtyy saada kuukautiset vähintään kolme kuukautta ja ei ole raskaana)

  • Dysmenorrhea (kivuliaat kuukautiset)

  • Menorragia (raskas kuukautiset)

  • Oligomenorrhea (kuukautisvuoto esiintyy yli 35 päivän kuluttua viimeisten kuukautisten, eli alle 10 aikoja vuodessa)

  • Polymenorrhea (kuukautisvuoto esiintyy alle 21 päivän kuluttua viimeisten kuukautisten, joka on yli 12 ajanjaksona vuosi)

  • Tiputtelua (valo muuttuvat epäsäännöllisiksi tai verenvuoto emättimestä jaksojen välillä)

Kuukautiskierron väärinkäytöksiä tai niiden oireita, kuten epänormaali emätin verenvuotoa, voi johtua monenlaisia ​​epänormaalia sairauksia, kuten raskaus, hormonaalista epätasapainoa tai muutoksia, infektio (sukupuolitaudit ja muut infektiot), maligniteetti (kohdunkaulan, kohdun tai emättimen syöpä), trauma, ja tietyt lääkkeet. Hoito kuukautiskierron väärinkäytöksiä vaihtelee ja on räätälöity yksittäisen tapauksen perimmäinen syy, oireiden vaikeusasteen, ja mahdollisesti olevista komplikaatioita.

Jotkut kuukautiskierron väärinkäytöksiä voi johtua vakavia, jopa hengenvaarallisia sairauksia, kuten kohtusyöpä. Hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon, jos sinulla on kuukautiskierron väärinkäytöksiä, kuten raskas kuukautiset tai puute kuukautiset. Varhainen diagnoosi ja hoito kuukautiskierron väärinkäytöksiä vähentää vakavia komplikaatioita, kuten hedelmättömyys ja metastatic kohtusyöpä.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä kuukautiskierron väärinkäytöksiä?

Kuukautiskierron väärinkäytöksiä voi esiintyä muita oireita riippuen perussairauden, häiriö tai sairaus. Esimerkiksi kuukautiskierron väärinkäytöksiä johtuen lantion infektio voi liittyä kuumetta ja kivulias yhdynnän.... Lue lisää kuukautiskierron väärinkäytöksiä oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa kuukautiskierron väärinkäytöksiä?

Epäsäännölliset kuukautiset voi liittyä normaali sairauksia, kuten murrosiässä tai ovulaation. Kuukautiset voivat kestää vain muutaman päivän tai yli viikon. Tai normaaliin vuotoon voi vaihdella suuresti naisesta naiseen ja myös vaihtelee eri elämänvaiheissa, kuten nuoruus ja perimenopause. Kuukautiskierron väärinkäytöksiä voi johtua lievä tai keskivaikea sairaus, kuten stressi tai kohdun hyvänlaatuinen kasvain. Kuukautiskierron väärinkäytöksiä voi johtua myös vakavia tai hengenvaarallisia sairauksia, kuten kohtusyöpä tai lantion tulehduksellinen sairaus (PID).... Lue lisää kuukautiskierron väärinkäytöksiä syitä

Lisää artikkeleita

Suosituin

Sinun terveytesi

Sinun terveytesi

Ihmiset, jotka ovat aktiivisesti mukana niiden sairaanhoidon ovat terveempiä ja elävät pidempään.