Nipala

Papa-testin menettely

(Papa, Papa seulonta, Papanicolaou Test)

Menettely yleiskatsaus

Mikä on Papa-testin?

Papa-testin, joka on nimetty Dr. George Papanicolaoun, jotka on suunniteltu testi, on seulonta-testi kerätä ja mikroskooppisen tutkia otetaan soluja kohdunkaula, alempi, kapea osa kohtu (kohtu), joka sijaitsee rakon ja peräsuolen. Kohdunkaula muodostaa kanavan, joka avautuu emättimeen, joka johtaa kehon ulkopuolella. Kanssa Papa-testin, solut voidaan kerätä emättimen sekä kohdunkaula.

Kenen pitäisi olla papakokeiden?

Naisten pitäisi kääntyä asiantuntijan lääkäriin, kun he pitäisi alkaa seulonta, kuinka usein ne pitäisi seuloa, ja kun he voivat lopettaa kohdunkaulan seulontoja, varsinkin jos ne ovat keskimääräistä suurempi riski kohdunkaulan syövän johtuen tekijöistä, kuten HIV -infektio.

Mukaan European College of Synnytyslääkärit ja Gynecologists (College), yleisiä ohjeita:

 • Kohdunkaulan syövän seulonta tulisi aloittaa 21-vuotiaana. Aiemmin naiset neuvottiin on heidän ensimmäinen testi 21-vuotiaana, tai kolmen vuoden kuluttua yhdyntää ensimmäistä kertaa, kumpi tapahtui ensin.

 • Kohdunkaulan syöpä on hyvin harvinainen naisilla alle 21. Tämä johtuu immuunijärjestelmän nuorten naisten luonnollisesti taistelee virus, joka aiheuttaa kohdunkaulan solumuutoksia. College havaittu, että varhainen Papa-testaus voi johtaa tarpeettomiin menettelyjä poistaa epäilyttävät solut-ennen naisen keho voi parantaa itsensä. Nämä menettelyt lisäävät riskiä ottaa keskosille.

 • Useimmat naiset alle 30 voidaan nyt testata kohdunkaulansyövän joka toinen vuosi eikä vuosittain. Naiset yli 30 voidaan testata kerran kolmessa vuodessa, jos heillä on ollut kolme peräkkäistä papakokeiden normaali tuloksia. Tutkimus osoittaa tämä testausaikataulu estää kohdunkaulan syöpää aivan samoin kuin vuotuinen papakokeiden.

 • Naisilla on suuri riski kohdunkaulan syövän ehkä useammin näytöksissä kuin uuden standardin suuntaviivoissa todetaan. Tähän kuuluvat ne, joilla on heikko immuunijärjestelmä tai jotka on hoidettu epänormaali kohdunkaulan soluissa aiemmin. Kysy terveydenhuollon tarjoaja kuinka usein sinun tulisi testata.

 • Naiset 65-70 vuotta täyttäneet, on ollut vähintään kolme normaalia papakokeiden peräkkäin, ovat seksuaalisesti passiivinen, ja ei ole ollut normaalista poikkeava Papa-kokeet menneisyydessä voi päättää kuultuaan niiden terveydenhuollon tarjoaja, lopettamaan kohdunkaulan syövän seulonnan.

 • Naiset, joilla on ollut yhteensä kohdunpoisto (poistamalla kohtu ja kohdunkaula) ei tarvitse suorittaa kohdunkaulan syövän seulontaan, ellei leikkaus tehtiin kuin kohtelu kohdunkaulan precancer tai syöpä.

Muista asiaan liittyvistä menettelyistä, jotka voidaan diagnosoida kohdunkaulan sairauksia ovat colposcopy, kohdunkaulan koepala, ja silmukka sähkökirurgisia poisto menettely (LEEP). Katso nämä menettelyt lisätietoja.

Mitkä ovat naisten lantion elimiä?

Elinten ja rakenteiden naisen lantion ovat:

Kuva anatomian naisen lantion alueella

 • Kohdun limakalvoa. Kohdun limakalvo

 • Kohtu (kutsutaan myös kohdun). Kohtu on ontto, päärynän muotoinen elin sijaitsee naisen alavatsan, välillä virtsarakon ja peräsuolen. Kohtu irtoaa vuori joka kuukausi kuukautisten aikana, ellei hedelmöittynyt munasolu (munasolu) tulee istutettu ja raskaus seuraa.

 • Munasarjat. Kaksi naisten sukuelimiä sijaitsee lantion, jossa munasolujen (munasolut) kehittää ja tallennetaan ja jossa naisten sukupuolihormonit estrogeenin ja progesteronin tuotetaan

 • Kohdunkaula. Alempi, kapea osa kohdun välissä virtsarakon ja peräsuolen, joka muodostaa kanavan, joka avautuu emättimeen, joka johtaa kehon ulkopuolella

 • Vagina (kutsutaan myös synnytyskanavassa). Käytävän läpi neste kulkee ulos kehon aikana kuukautiset. Emätin yhdistää kohdunkaula ja ulkosynnyttimet (ulkoisten sukuelinten).

 • Häpy. Ulkoinen osa naisen sukuelimet

Syyt menettelyn

Papa-testin, sekä lantion tutkiminen on tärkeä osa naisen rutiini terveydenhuollon koska se voi havaita poikkeavuuksia, jotka voivat johtaa kohdunkaulan syöpä. Useimmat syövät kohdunkaula voidaan havaita varhain, jos naiset ovat papakokeiden ja lantion tutkimukset säännöllisesti. Kuten monet syöpien, kohdunkaulan on todennäköisemmin onnistuneesti hoitaa, jos se havaitaan varhaisessa vaiheessa.

Papa-testin tulos on hyödyllistä havaita ei ainoastaan ​​syöpäsoluissa, mutta myös muita kohdunkaulan ja emättimen poikkeavuuksia, kuten dysplasia (syövän solut) ja tulehduksen.

Papa-testiä voidaan käyttää diagnosoida ja auttaa hoidossa seuraavien sairauksien kohdunkaulan tai emättimen:

 • Tulehdus

 • Infektio

 • Poikkeavia soluja

 • Syövän solut

 • Syöpä

HPV-testi tehdään usein samanaikaisesti ja joskus yhdessä Papa-testin. HPV on tärkein riskitekijä kehityksen kohdunkaulan syöpä naisilla yli 30. HPV-tyypit, jotka todennäköisimmin aiheuttavat kohdunkaulan syöpää voidaan tunnistaa läsnäolo niiden DNA kohdunkaulan soluissa. HPV-testi voidaan myös käyttää mihinkään nainen normaalista poikkeava Papa-testin tulokset määrittää ylimääräisiä testejä tai hoitoon.

Voi olla muitakin syitä lääkärisi suositella Papa-testin.

Riskit menettelyn

Potilaat, jotka ovat allergisia tai herkkiä latex tulee ilmoittaa lääkärille.

Jos olet raskaana tai epäilet, että saatat olla raskaana, sinun tulee ilmoittaa terveydenhuollon tarjoaja.

Voi olla muitakin riskejä riippuen sinun lääketieteen tauti. Muista keskustella kyseisten teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen toimenpidettä.

Tietyt tekijät tai sairaudet voivat häiritä Papa-testin. Näitä tekijöitä ovat, mutta eivät rajoitu niihin, seuraavat:

 • Kuukautiset

 • Aineiden käyttöä, kuten emättimen voiteet, hyytelöt, lääkkeitä tai spermicidal vaahdot, kahdesta kolmeen päivää ennen Papa-testin, sillä nämä aineet voivat muuttaa pH solujen tai piilottaa poikkeavia soluja

 • Douching kahdesta kolmeen päivää ennen Papa-testin douching voi pestä pois pinnan soluja

 • Emätin yhdynnässä 24 tuntia ennen testiä voi aiheuttaa tulehduksen kudoksen

 • Infektiot

 • Tietyt lääkkeet, kuten tetrasykliini

Ennen menettelyn

 • Terveydenhuollon tarjoaja selittää menettelyä sinulle ja tarjota sinulle mahdollisuuden esittää kysymyksiä, että saatat olla tästä menettelystä.

 • Muistuta terveydenhuollon tarjoaja, jos olet herkkä tai allerginen jollekin lääkkeitä, lateksi, ja nauha.

 • Yleensä ei ennen valmistelua, kuten paasto tai väsymystä, on tarpeen.

 • Muistuta terveydenhuollon tarjoaja kaikista lääkkeistä (reseptiä ja over-the-counter) ja rohdosvalmisteita, joita käytät.

 • Kerro terveydenhuollon tarjoaja, kun oli viimeisen kuukautiset, ja minkälainen syntyvyyden tai hormonihoito, mahdollisesti käytät.

 • Muistuta terveydenhuollon tarjoaja jos sinulla on ollut verenvuototaipumus tai jos käytät jotakin antikoagulantti (veren-harvennus) lääkkeet, asetyylisalisyylihappo tai muita lääkkeitä, jotka vaikuttavat veren hyytymiseen.

 • Jos olet raskaana tai epäilet olevasi raskaana, sinun tulee ilmoittaa terveydenhuollon tarjoaja.

 • Sinun ei tule käyttää emättimen lääkkeitä, spermicidal vaahdot, voiteet, tai hyytelöt, eivätkä Suihku kahdesta kolmeen päivää ennen testiä tai määritetyn ajan teidän terveydenhuollon tarjoaja. Välttää yhdyntää 24 tuntia ennen testiä voidaan suositella.

 • Sinua pyydetään tyhjentää rakko ennen menettelyn.

 • Perustuu omaan lääketieteen tauti, teidän terveydenhuollon tarjoaja voi pyytää muita erityisiä valmistelua.

Menettelyn aikana

Papa-koe voidaan suorittaa hoidon tarjoajan toimisto, avohoidossa, tai osana vierailustasi sairaalassa. Menettelyt voivat vaihdella sairauden ja terveydenhuollon tarjoaja käytäntöjä.

Yleensä Papa-testin seuraa tätä prosessia:

 1. Sinua pyydetään riisuutumaan kokonaan tai vyötäröstä alaspäin ja laittaa sairaalan puku.

 2. Tulet makaamaan tutkimuspöydällä, jalat ja jalat tuettu kuin lantion tutkiminen.

 3. Terveydenhuollon tarjoaja työntävät väline nimeltä speculum emättimeen levitä emättimen seinämien erilleen paljastaa kohdunkaula.

 4. Sillä Papa-testin, solut poistettiin varovasti kohdunkaulan kudosten ja takaosasta emättimen käyttämällä kohdun limakalvon harja, moppi tai pieni puinen lastalla. Sitten solut sijoitetaan injektiopullo nesteen tai sotkee ​​mikroskoopin dia.

 5. Jos HPV-testi on tarpeen, näytteen solut kerätään tätä testiä varten samoin.

 6. Jos sinulla on oireita emätintulehdus, emättimen eritteet voidaan kerätä testausta varten.

 7. Yleensä terveydenhuollon tarjoaja suorittaa lantion tutkiminen jälkeen Papa-testin.

 8. Papa-testin Näyte lähetetään laboratorioon jatkotutkimuksiin.

Kun menettely

Voit levätä muutaman minuutin kuluttua menettelyn ennen kotiinlähtöä. Koska kaavinta kohdunkaula voi aiheuttaa hieman verta, saatat haluta käyttää terveys pad mitään tiputtelua, joita voi esiintyä.

Muistuta terveydenhuollon tarjoaja jos sinulla on jokin seuraavista:

 • Bleeding

 • Pahanhajuinen salaojitus emättimeen

 • Kuume ja / tai vilunväristykset

 • Vaikea vatsakipu

Papa-testin tulos on yleensä kestää muutaman päivän. Kysy terveydenhuollon tarjoaja, miten saat ilmoituksen tuloksia.

Teidän terveydenhuollon tarjoaja voi antaa sinulle lisää tai vaihtoehtoiset ohjeet toimenpiteen jälkeen, riippuen erityisesti tilanteeseen.

Online-resursseja

Sisältö ehdolla tähän on vain tiedoksi, ja ei ollut suunniteltu diagnosoida tai hoitaa terveysongelma tai sairaus, tai korvata lääkärin hoitoon saat lääkäriltäsi. Ota yhteys terveydenhuollon tarjoaja jos sinulla on kysymyksiä tai huolenaiheita sinulla voi olla koskien sairaus.

Tämä sivu sisältää linkkejä muille sivuille tietoa tämän menettelyn ja terveyteen liittyvät sairaudet. Toivomme, että löydät näiltä sivuilta apua, mutta muistathan emme valvo eikä hyväksy esitettyjä tietoja nämä sivustot, eivätkä nämä sivustot tue tiedot täällä.

Euroopan Cancer Society

European College of Synnytyslääkärit ja Gynecologists

European Society for colposcopy ja kohdunkaulan patologian

National Cancer Institute (NCI)

National Institutes of Health (NIH)

National Library of Medicine

National naisten terveyden tietokeskus

Suosituin

Sinun terveytesi

Sinun terveytesi

Ihmiset, jotka ovat aktiivisesti mukana niiden sairaanhoidon ovat terveempiä ja elävät pidempään.